31-05-08

Van den devotie die mariette in haar grepe hadde alsmede tevens het belang van het gebed

Nuns
 

Het ware verzekers al bijkans vier maanden geleden dat Mariette alhier nog een keer het woord tot de natie heeft geheven. Nevens den ouderdom speelt ook het wispelturige karakter van Mariette een rolle in deze kwestie. Ook het vele huishoudelijk werk doet soms afbreuke aan de bekwaamheid tot regelmatig een postinge te laten geworden in den boek alhier. Tevens ware mijn paartime intrede bij de nunnen van 'De orde der sepia en de flou artistique' ook een gebeurtenisse dat mijn leven een drastische wendinge heeft.

Mariette is inderdaad paartime ingetreden in het gebed en het is wat te zeggen. De maandag heel den dag. De woensdag juist 's nuchtens en tons de vrijdag in den achternoene. Er wordt vooral gebeden voor de zielerust der overledenen en tevens voor de rust tout court van de mensen die nog leven. Alsmede Fons komt in mijn gebeden voor als ik bescherming voor de simpelaars afroep bij de heiland. Een paternoster alhier, een rozenkrans algunter... afijn... 't zal wel altijd eentwaarsten helpen zeg ik dan alsan.

Fons heeft zijn baard laten groeien en hij is momenteel te kaperen gaan varen. Hij had de keure voor mee te gaan met een vissersboot voor een tien dagen. Ze zitten momenteel rond de kust van Noorwegen. Ik krege een sms van Fons dewelke bevatte volgend bericht: 'Hier Fons - vanuit Noorweegse wateren - over - alles goed - over - Trippels aan boord - over -  wel antijden vreende spuigachtig - over - groeten van Fons aan Mariette - Over en uit'. Tot daar de boodschap voor Mariette uit den vreemde van haar echtgenoot.

12:41 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-08

Van de grote inzinkinge dat Mariette trefte

Vrouwen in de stad

Mariette ware onlangs met de vrouwenbond op zwier en het betrefte een citytriep naar Zwankendamme alwaar dat er niemendalle te zien ware. In grote getale terten wij over de trotoirs en tuurden hevig in het rond teneinde bezienswaardigheden te ontdekken maar 't ware aan onze neuze.

Imelda van Kwekers zeide dat het lange geleen ware dat het azzo ware tegengevallen voor 50 euro wat het tarief van inschrijving betrefte van de citytriep (een tasse kaffie en een stikstje taarte inbegrepen in taveerne 'DE SJAKOSSE' gelegen aan de pompeweg aldaar in Zwankendamme.


 

00:00 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |