31-05-08

Van den devotie die mariette in haar grepe hadde alsmede tevens het belang van het gebed

Nuns
 

Het ware verzekers al bijkans vier maanden geleden dat Mariette alhier nog een keer het woord tot de natie heeft geheven. Nevens den ouderdom speelt ook het wispelturige karakter van Mariette een rolle in deze kwestie. Ook het vele huishoudelijk werk doet soms afbreuke aan de bekwaamheid tot regelmatig een postinge te laten geworden in den boek alhier. Tevens ware mijn paartime intrede bij de nunnen van 'De orde der sepia en de flou artistique' ook een gebeurtenisse dat mijn leven een drastische wendinge heeft.

Mariette is inderdaad paartime ingetreden in het gebed en het is wat te zeggen. De maandag heel den dag. De woensdag juist 's nuchtens en tons de vrijdag in den achternoene. Er wordt vooral gebeden voor de zielerust der overledenen en tevens voor de rust tout court van de mensen die nog leven. Alsmede Fons komt in mijn gebeden voor als ik bescherming voor de simpelaars afroep bij de heiland. Een paternoster alhier, een rozenkrans algunter... afijn... 't zal wel altijd eentwaarsten helpen zeg ik dan alsan.

Fons heeft zijn baard laten groeien en hij is momenteel te kaperen gaan varen. Hij had de keure voor mee te gaan met een vissersboot voor een tien dagen. Ze zitten momenteel rond de kust van Noorwegen. Ik krege een sms van Fons dewelke bevatte volgend bericht: 'Hier Fons - vanuit Noorweegse wateren - over - alles goed - over - Trippels aan boord - over -  wel antijden vreende spuigachtig - over - groeten van Fons aan Mariette - Over en uit'. Tot daar de boodschap voor Mariette uit den vreemde van haar echtgenoot.

12:41 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.