02-12-07

Van de belezenheden van Mariette

Het weze algemeen geweten dat Mariette bijkans noois zelve een wederreactie kan laten geworden en dat is waarom dat Mariette de spaam coderinge niet kan ontcijferen en alsan de verkeerde code intiept. Tevens algelijk een bedankinge voor de mesnen die reageren met een algemene meninge op de boek van Mariette. Vanwaar tevens deze schrijnende aanvang van de nieuwe postinge van een meninge van Mariette.

Mariette is een verwoed lezeres van boeken alsdaar in het bijzondere ook van oude kookboeken met recepten van allerlei slag en stoot.  

barbie_kookboek

Ter bekijkinge het kookboek van Barbie vanuit welks standpunt Mariette het bakken en braden machtig wierde alsmede de bereiding van een goede ordeuvere want er is nietend die beter is. Zelfs in de winter zegt Fons maar Mariette heeft in de winter liever een hutsepot.

Maar ook serieuzere boeken verslind Mariette gelijk dat het boudoirs waren want het zwaardere werk schrikt haar niet af. Zo laze zij vandeweke een roman dewelke de titel 'Gestaag door de wind' vermelde dewelke een vertellinge ware van een streke waardat het alsan vreende waaide alsook een liefdeshistorie aan dewelke Mariette kop noch staart koste geven vanwege dat het nogal ingewikkeld ware juist gelijk in Dokteur Zivago maar tongs een beetje anders.

Fons is mee aan 't kijken over de schoere zijnens echtgenote en laat een opmerkinge geworden als zoude het 'Gejaagd door de wind' moeten zijn van titel. Maar ik zeide ook, Fons zeide ik, bij dat dat nu gejaagd of gestaag ware, het is feitelijk hetzelfste want 't is feitelijk de wind die het belangerijkst ware in het boekwerk waarvan sprake. Awel ja, zeide Fons, gij gloeiende kalle, zet tongs gestaag als ge wilt dat ze u allemaal uitlachen. Waarna een ware stommen ambacht uitbrake op het gruwelijke smoelwerk van Fons want zijn lippen passen niet helegans op malkaar. Nu, da's nog 't ergste niet wat Fons mankeert want tevens de kaken van zijn gat passen op geeneen WC-bril wegens welk mankement wij een specialen bril hebben moeten laten vervaardigen door een specialist teniende dat Fons normaal naar bachten zoude kunnen gaan. 'Wat heb ik nou aan mijn klomp hangen!' zeide dienen werkmens die dien bril gingt vervaardigen via dewelke wij vandeneerste keer duidelijkheid kregen vanwege zijn afkomste en dat Fons zeide dat het verzekers een Ollander ware.

Tevens volgt Mariette ook de aktualiteiten in de literatuur vooral op vlak van de accidenten. Den dag dat Wolters of Wolkers ('k wil er vanaf zijn maar hij noemde in alle geval Jean van zijn voorname) is doodgestuikt is Mariette naar de bibliotheke gegaan achter een boek genaamd Turks Fruit dewelke een beschrijvinge ware van seksuele gebeurtelikheden  waarvan dat Mariette niet eens wiste dat het bestond. Van katholieke opgroeinge getuigend is Mariette daar niet aan, aan al die vuiligheden.

En gijle, wat leesde gijle eigentlik? Dat zoude Mariette nu wel een keer intereseren van te weten sè. Een uitwisselinge van literaire gedachten zoude een keer geestig kunnen zijn.

Met dank vanwege Mariette voor een verduidelijkinge via de reactietabelle. 

 

17:48 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Dag Mariette Het is al lang geleden dat ik nog eens een gans boek uit las. Ik heb ooit eens een heel mooie triologie gelezen en heb jaren nadien die 3 boeken langs internet gekocht. Het waren er van Olaff J. de Landell. de titels waren: Het bloeien van de porseleinboom, De kroon van de porseleinboom en De porseleinen spiegel.
Voor mij was dat het mooiste dat ik ooit las.
Vele groetjes Mariette en tot nog eens.

Gepost door: emmy | 02-12-07

mijn laatst gelezen boek dag mariette, mijn laatst gelezen boek heet bruksanvisning, en kwam samen met mijn nieuwe looprek. het is niet zo'n dikke en dat is maar goed ook want het is geen lezen. maar gelukkig staan er ook wat plaatjes in...

Gepost door: gewebkijk | 02-12-07

Leesvoer ik zitten zovele up tinternet dat tenige is dak nog lezen het verzameld werk is van Mariette... kzien vrèè blie daj weru ziet.

Gepost door: mcle0409 | 03-12-07

Voor 't moment ben ik bezig in In Europa van Geert Mak: meer als duust bladzijden, dus ideaal voor de lange winteravonden, é Mariette.

Gepost door: Thijs | 03-12-07

De fanclub is ut zi-un asse verrezen... Mariette kzien echt blie dak weeru kunnen reageren... en mè mien hèèl de fanclub...

Gepost door: mcle0409 | 04-12-07

De fanclub is geen spam Kom dat tegen je start je fanclub-Mariette weer op en microsoft klasseert het als spam. Dan maar een verkorte naam gekozen. Hier de link die wel zou moeten werken

Gepost door: mcle0409 | 05-12-07

Ik leeze gèren ook Ik leeze gèren ook de Playboys die ik maandelijks vanuit het oud papier dat ter ophalinge der papierslagmannen voor de voordeure van Mariette door Fons voor de deure gezet worde. 't Is zoeken goe weggestoken onder de boekskes van de Phildar en de Carrefour, maar ze zijn altijd in betamenlijken staat. Merci Fons!

Gepost door: René Planchez | 09-12-07

Alsook eens een woord van Mariette aan de bevolking van de bezoek hiermede een bezoek brengende aan de boek van mariette... Vrouwe Emmy, het ware mij onbekend alsdat er porseleinen bomen bestaan maar het betrefte wel titels die een uitnodiginge voor te lezen in hunzelve verborgen houden. Ik gaan een keer kijken naar die schrijver. Maar mens algelijk ook wat een name! Olaff J. de Landell... 't is gelijk voor mee van morgen de bronzen koekoek te winnen.

Menere Gewebkijk, het is niet voor te lachen als ge zo'n spel niet in elkaar krijgt maar we moeten tevens algelijk ook een keer kunnen lachen met onze mizeries van de gewone mankende mens. Welk merk van looprek hebde gij en mogen wij u verplichten alhier een keer te passeren met ht rek want de lezers van de boek van Mariette zien dat een keer gaarne, azzo een Ollands rekske.

Menere McLeo, maar het is tevens een misse voor de boek van Mariette te bekijken als roman binst dat het aan den andere kant eigenlijk gewone een novelle van tinternet betrefte aanvankelijk gestart gelijk een brokke van een dagboek, mede vanwege Mariette haar indelijks IQ verworden tot een cultklassieker in het splettengenre.

Maar menere Thys algelijk ook, een romang van meer dan düst blaars tongs nog! Maar Fons zegt ook, Mariette, zegt Fons, Europa is vreende groot. Mochte het boekwerk in kwestie 'In Assebroeke' hebben geheten 't zoude geen 20 klaars zijn geweest, zeide Fons tevens ook nog. De vliegende poepgaai, als 't hij begint!

Menere Planchez, ge gaat tongs verwonderd zijn at ik er een keer met menere Moengaert gaan van klappen vanwege smaad en laster en vuiligheden dat gij naar de kop van mijne Fons smijt. Het is niet omdat Fons antijden een keer met zijn fluite zoude durven zwaaien achter inname van tevele Trippels dat hij ook de playbooi zoude tot hem nemen.

Gepost door: Mariette zelve | 10-12-07

Verschoning maar algelijk wel gelijk Verschoning Mariette maar ik heb algelijk wel gelijk. Van dat vendelzwaaien na den inname van een tevele aan Tripels hebt gij dan van uwen kant reden van klappen. Het is toch zekers van alle kanten van Assebroeke en omstreken geweten dat 't ook niet van gisteren is dat den Fons 'Tripels drinkt', hé. Getuige de zoon van Mariette van café 'De Toekomst' gelegen rechts naast den ingang van de Brugeoisiefabrieke, die toch wel een beetje van de Fons meeheeft op fysiek vlak te zien aan zijnen voorgevel. Allez, ik wil daar niks mee zeggen, maar Alicia van frituur Den Baron vindt dat algelijk ook. Allez, verschoning op voorhand.

Uw vriend, René.

Gepost door: René Planchez | 10-12-07

kookboek Mariette ,ik las ook veel ,(kookboeken)maar hou mij nu de laatste tijd ,door tijdgebrek, ook alleen maar bezig met allesgooiindepan.
Dat tijd gebrek komt wel door lezen hoor , maar ik weet niet of je dit onder literatuur kan laten vallen, ik ben namelijk schrijfsels aan het lezen ,van Brugse bloggers, waaronder ook U valt en om te kunnen begrijpen wat U en die anderen schrijven, moet ik alles opzoeken in het woordendenboek en al die woorden kan ik niet vinden dus U begrijpt dat dit al mijn tijd op vreet !
Begrijpt U ?
Vriendelijke groet uit Holland.

Gepost door: Wil/Rdam | 11-12-07

160 kg van Bart van Lierde Het gaat over een wijf dat 160 kg weegt en op het einde zelfmoord pleegt. Het heeft me weinig gedaan. Onverschilligheid is het slechtste wat een boek kan teweeg brengen. Boeken die mij onverschillig laten lopen het risico om bij het oud papier terecht te komen.

Gepost door: GDB | 14-12-07

Luizig vrouwmens Het is nu niet voor het een of het ander, maar ge kunt toch bijkans niks anders denken dan dat Mariette in een luizigen bui is hé. Ik belle alle dagen naar mijne kleinzeune om te vragen 'of 't er nog wa nievs in den boek staat', maar hij zegt altangs maar van neen. Ze zoude beter een voorbeeld pakken aan aare buurmens Alpain, die vult zijnen boek tenminste met gulden regelmatigheid.

Allez, toe loater,

Geraar

Gepost door: Geraar Corbeiaar | 16-12-07

met alle soorten van genoegen mariette, daar een skyblog niet de mogelijkheden van een puntnl blog biedt, hoop ik u op deze manier toch van dienst te zijn http://img444.imageshack.us/img444/5339/1239141786bbf80b62boyc6.jpg

Gepost door: gewebkijk | 22-12-07

De commentaren zijn gesloten.