28-10-07

Van de kwestie van de vlaggen en dat het tevele kan zijn ook

Beste lezers van de boek van Mariette alsook de blinden die helaas verstoken blijven van lezinge maar zekers niet vergeten worden door Mariette van de boek zijzelve.

Het is juist gelijk alsdat er heden een vreemde microbe zich van onze strate bemeesterd heeft. In ene keer is dat hier een plage geworden van vlaggen uit de ruiten van de bovenste verdiepingen der woningen te hangen. Vlaggen van allerhande aard dan nog dewelke het niet gemakkelijk maakt van van enige symbolistische gelijkenisse te klappen. Aldus heeft tevens Mariette er een radinge naar wat er allemaal aan het gebeuren is teware dat de mensen het zien op den TV en dat ze het achter doen, gelijk dat Fons zijn conclussie der feiten ten berde brochte.

Fons miekte hierbij een verwijzinge naar Flavie en Stongsje Paelinckx dewelke een Turkse vlagge aan ulder venster bevestigd hadden. Zogezeid als een steunbetuiginge aan de regeringe van Turkije maar ze klappen alleens geen Turks. Stongsje bevestigd zich taalmatig met moeite in het West-Vlaams en ge kunt hem dan nog bijkans niet verstaan vanwege een vals gebit (gekocht via EBaaj voor 34 euro verzendinge inbegrepen) dat alsan weggewere schuift in zijn bakkes als hij klapt.

Bij Gilbert van Carrettes (heeltergangs verkeerd binst den oorlog) hangt er vaneigens een vlaamse leeuw (aan alle kanten gescheurd) ten teken van de drang naar afscheuringe van Vlaanderen van het Walloonse volk ten zuiden van ons land. Ik zegde hem nog, ik zeide, Gilbert, zeide ik, hoe kanne 'k ik mij nog naar Oosjang begeven met een overgebuur die tegen de Walloonse bevolkinge is waarop dat Gilbert zeide, Mariette, zeide Gilbert, Oosjang ligt in Frankrijk en da's heel wat anders. Fons heeft tongs later op de kaarte een verifieringe gedaan en Albert hadde het gelijk aan zijn kant. Oosjang ligt in Frankrijk. 't Is allemale niet meer zo vreende simpel met dien euro tegenwoordig.

Triene Preute hangt met een reclamevlagge van Meubelen Weba door haar ruite omdat ze haar stoelen in haren livink vernieuwd heeft en omdat ze de meubels in kwestie in solden hadde gekocht in de Weba. In plekke van zo'n dingen stille te houden, de gloeiende kalle!

Tone Van Dussel was vaneigens ook present want dendezen hadde zelve een vlagge gemaakt met een geschrift in koeien van letters dewelke luidde: 'Leve de Zoo van Antwerpen alsook dendezen van Brussel' Ik zeide hem nog, ik zeide, maar Tone algelijk, er is in Brussel geen zoo maar Tone zeide dat hij het parlement wilde zeggen dewelke kloe mij niet geheel duidelijk ware maar waarover Fons dienaangaande zeide dat het nog zo slecht niet gevonden ware van Tone.

Maar bon, tot zoverre het geval van de vlaggen in de strate. Het is in die mate erg dat er eigentlijk niemand een vergunninge heeft voor een vlagge te hangen. Nog een sjanse dat Mieltje Kleppe (van de gebuurtepolitie en bijkans met pensioen) een oogske toenijpt want het zou anders de moeite zijn van de verbale processies.

Verders heeft tevens Cindy gebeld voor te vragen of wij nog leefden. Ik zeide, Cindy, zeide ik, 't is niet aan u moeder om een teken van leven te laten geworden en we hebben wij u algelijk azzo niet opgevoed dat ge bijkans een half jaar niemendalle van u moet laten weten waarop dat Cindy zeide dat er eentwadde tussen ware gekomen waarop Fons langs zijn neuze weg vroeg tussen wadde dat er eentwadde ware gekomen. Ik zeide Fons dat hij moeste zwijgen want dat het een klappenance betrefte tussen moeder en dochter waarop Fons zijn veste en zijn keu pakte en aanstalten maakte om naar café Vespa te gaan teneinde competitieritmiek op te doen voor het komend plaatselijk kampioenschap driebanden.

En azzo zit Mariette were allene vanavond. Maar 't mesant niet want ik heb nog een hoop werk. Mariette heeft namelijk een laptop gekocht op Ebaaj en dat spel is hier gisteren geleverd. Heden avond zal Mariette haar dientengevolge op den laptop smijten om te kijken hoe het allemale marsjeert.

    

19:48 Gepost door Mariette Courgette in Actualiteit | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

;-) Ook ik ben blij dat je terug bent Mariette met je schrijfsels. Ik geniet van je postjes. Nog veel plezier met het uitproberen van uwe laptop.
Groetjes en het beste.

Gepost door: emmy | 28-10-07

Mariette kzin kik content dak nog
ke wa van jun wore!
Twa lik al lange geleedn nji!
At nie marsjeert me de laptop moej roepen e!

Gepost door: Stifte | 28-10-07

Enen goeden middag Mariette, Met trots mag ik u meedelen dat uw blog deze week In de Kijker staat op http://blogs.skynet.be en http://allesoverde.skynetblogs.be/

Proficiat, en blijven bloggen!

Groeten,

Gepost door: Het team van Skynet | 30-10-07

Nu je ziet maar weer eens wat een kleine opmerking al niet kan doen ,ik feliciteer je Mariette.
Met je koombak ! zeg je dit zo ?.
Ik moet zeggen dat ik als Hollandse , in zeer korte tijd toch aardig wat vlaams bijgeleerd heb, maar dit is toch weer even te veel van het goede .

Maar ik groet U met de hoogste achting,

Wil.

Gepost door: Wil/Rdam | 30-10-07

Meteen alweer een schot in de roos Mariette schrief mo voart me gon allemolle tien joar langer leven

Gepost door: mcle0409 | 02-11-07

De commentaren zijn gesloten.