27-10-07

De koombak van een althans onherstelde Mariette

Zulks ware nog niet vele beter wat de ziekte van Mariette betrefte edoch alweder moeste Mariette op haren boek het woord gerichten naar de lezer dewelke verzekers al zeide of peinsde: 'Waar zit ze zij, die kalle!' Het weze gelijk ik alreeds zeide dat de beteringe van de vleesboom nog niet geheel is toegeslagen. 'Den tak wierde geveld edoch den boom ware gebleven,' zoude Guido Gezelle een beschrijvinge der toestand verwoord hebben mochte hij nog leven, dienen dichtenden aap!

Ondankszij de rampzalige toestand ter plekke kan Mariette zich echter niet langer het zwijgen permiteren op de boek vanwege dat een boek aan de normen van herhalinge te voldoen heeft want dat het anders genen internetboek is maar een romang van in de winkel. Let echter wel dat hierbij niet gezeid zoude zijn dat Mariette een tegenstander ware van de moderne gedrukte kunst van de letteren. Mariette leest tevens ook antijden een keer een romanische vertellinge gelijk laatst nog dat ik een boek van Odette van Zeveren laze dewelke getiteld ware 'Het kieken dat schuins tegen de hage vloog'. Een vreende schoone roman in de behandeling der natuur en waarin een kieken schuins tegen de hage vliegt vanwege dat ze een vlerke mist (vanwege dat ze aleerders ook al een keer tegen die hage gevlogen ware). Een vreende schone romang die Mariette in één adem verslonde teware dat het een keer niet gink van een avond te lezen vanwege bijvoorbeeld een vermoeienisse in het hoofd van Mariette.

Maar dat ik maar wilde zeggen dat een boek op tinternet geen roman is en dat er bijkans geregeld een keer eentwadde nieuws op gezet moet worden. Vandaar de koombak van Mariette alhier. Ook in de strate is het were volle bak want ieder die ware gegaan is were gekomen vanwege de nu algehele beëindiginge der congé. Men kwame bruin en gerimpeld van vel were thuis en men marcheert al draaiende met het gat door de strate teneinde te laten verblijken van welk een schoon kleur men wel heeft opgedaan in den vreemde.

Mariette zal hier nu een kunstgrepe moeten uithalen dewelke zal inhouden dat deze meninge op haar boek in twee keren zal worden gecreerd dewelke een gevolg is van het feit dat haar patatten opstaan en dat ze aan het overkoken zijn. Seffens bericht Mariette de lezer op het vervolg der avonturen alhier. Ik weet het, beste lezers van het boek van Mariette, het is misschiends een rare bedoeninge maar noden verbreken de wet. Aldus tot seffens! 

16:37 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mariette kzien blie dak je weru gevoenden en k peinsdun ik daj gie nie mè schrèèf en ken jun schriefsul in pdf up mijn website geplatst. Kzien echt blie daj dur weeru ziet

Gepost door: mcle0409 | 28-10-07

2007-11-02 Mariette je moet je patatten stomen dan kunnen ze niet overkoken of aanbranden.

Gepost door: jozef | 02-11-07

De commentaren zijn gesloten.