25-02-07

Van de schoere van Mariette en het ongemak en dat Fons geen kloten uitsteekt in de menage

Het ware vaneigens ook in mijn mogelijkheid voor te doen gelijk dat mijn neuze bloedige maar ik moste mijn lezers rechte in de ogen durven kijken alvanwege dat Mariette een heel ende niet geschreven heeft op haar boek. Maar gelijk het werkwoord ook zeide alsdat de hoogste struiken een massa wind vangen is het de verplichtinge van Mariette van een uitleg vanwege de feiten te laten geworden aan haar lezeressen en lezers van de boek.

 

Wat ware gebeurd vrage men zich ongetwijfeld af in de hoofden van mijn publiek als dat er alweder een reden van medischen aard aan de oorsprong lage van het ongemak die Mariette heeft getreft als vanwege dat zij getroffen ware van een ontstekinge aan het schouderblad (de schoere gelijk dat we zeggen) aan de rechterkant tongs nog. De gevolgen lieten zich raden alsook de oorzaken dewelke in de theatrale sfeer gezocht dienden te worden. Het euvel des onheils ware dus wel degelijk waarom dat ik al die avonden het gordijn van menere Urbain een draaiinge heb laten geworden dat mijn schoere ontstoken ware. Vreende veel miserie ware mijn deel.

 

Edoch, nu er enige sprake is van beterschap ware het mij tevens aangenaam toegewezen voor weer een keer een meninge op de boek te zetten als tevens dat de fans er vaneigens zitten op te wachten, gelijk dat men ook achter een tasse kaffie kan zitten wachten. Achter het noeneten bijvoorbeeld als dat het dan de gewente is ten huize van Mariette en Fons van een tasse kaffie te drinken en bij Fons tevens een scheute eau de vie voor langer te leven gelijk dat hij altijd zegt, de alcoholistische fooraap!

 

We gingen normaal gisteren een keer naar Calais gaan met een georganiseerde reize van de bond maar het gink niet door vanwege de pandemie die het land als tevens onze parochie heeft getroffen alsdat er 24 van de 30 deelnemenden medereizigers het bedde moeten houden vanwege de griep. Triene van Samangs lage met 39,5° kurs in haar bedde alsook dus menig ander inwoner van de parochie. Mariette en Fons pakken ieder jaar een spijte tegen de griep. Toch worde Fons nog dikkels getroffen door een aanval van kurs als er af te drogen is in de huishoudinge. Hij doet hij wezenlijk geen klop in de menage en ik zeide het laatst nog, dat ik zeide, Fons, zeide ik, ge hebt gij alsan een reden voor nietend te doen waarop dat Fons zeide dat hij het algelijk ook niet koste helpen dat hij bijkans dagelijks door d'ene plage achter d'andere geveld wierde waarop dat ik zeide dat hij een echte plantrekker ware waarop dat hij een brokke in zijn gat gebeten een Westmalle van 12° in zijn liere goot. De gloeiende bastebeiere!

 

De reize ware derhalve uitgesteld naar tenaaste maand alsook dat diegene die wilden ulder ticketten were kosten inwisselen alsook vandeneerste keer ulder geld were. Het is vreende betrouwbaar als de bond eentwat organiseert.

 

Mariette heeft ook vreende groot nieuws als dat het is dat ze algauwe een hondje zal hebben dewelke dat het een jack russel gaat zijn. Het wierde aangekocht bij een kweker en 't ware in de solden vanwege dat het maar 100 euro ware dat die kweker zei. Ik name het eerste hondje dat naar Mariette kwame uit het nest en ik ware direct verkocht. Fons was minder in zijn element mede daar er geen één hondje naar hem toekwame maar ik zeide ook, Fons zeide ik, ge moogt zo luide niet klappen, ze zijn benauwd van u. En gelijk dat ik het nog maar juist gezegd hadde piste er een hondje tegen Fons zijn been waardore dat hij vreende luide begoste te vloeken dewelke een ware paniek een uitbraak deed geworden in het nest van de hondjes zodanig dat Fons een reprimande krege van de kwekere waardore dat hij in de Lada gink gaan wachten (tevens omdat er niet gesmoord mochte worden in de verkoopszale). En al zuks.

 

Mariette doet aldus een oproep aan al de lezers van de boek voor mee te peinzen voor een name voor het hondje. Er zijn nog veertien dagen te wachten eer het uit het nest mag en aldus is er nog tijd voor achter een schone name te zoeken. Als de lezers van de boek suggestieviteiten hebben zoude Mariette content zijn van ze te horen in de reacties op de boek.

 

Als het hondje dan bij Mariette is zal zij een keer een foto op de boek zetten van het hondje zelve. Tevens zal Mariette dan ook haar wedervaren van in het theater een keer vertellen want er zijn een massa dingen dewelke een verkeerd verloop kenden vanwege vreende veel zenuwen bij de spelers dewelke het noois gaan leren, gelijk dat menere Urbain zeide, van kalme te blijven.

 

Verders wil ik tevens ook de sympatisanten bedanken die alle dagen mijn bolle een duw laten geworden door dewelke dat Mariette momenteel een gooi doet naar een vierde plekke op de BLOG40. De wegel is nog lank maar het doel alreeds zichtbaar, gelijk dat Fons ook zeide.

 

Voor te eindigen misschiens nog een keer een gedichtje dat Mariette gemaakt heeft naar aanleidinge van het feit dat de kookboek van de boerinnebond een prijs heeft gewonnen in het licht van de cultuur.

 

Zes of zeven rapen

gebakken in het vet

Van jüst geschoren schapen

En dorbie een stale pret

 

Een zwien moe’ j marineren

In een komme wien azien

je meug joen nie tromperen

want een koeie is gèn zwien

 

Weg met de pretentie,

met de avonden van Reve

wiender zien hier culinair

en cultureel ip dreve

 

Spaghetti Bolognèse

met koas vanip den hoek

een klaksje mayonaise

en veel goeste in onze broek (een zinne van Fons, vaneigens!)

 

ingeleide boontjes

in bokoals of in plastiek

goe gebakken koantjes

in de soepe dat is sjiek

 

weg met de pretentie,

met de avonden van Reve

wiender zien hier culinair

en cultureel ip dreve.

 

13:22 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

ja mariette een skoere kan veel zjir doene nji. proficiat met den ankoop van nen jack russel. da zin nog skwonne ondjes en da kom ni te groot.
nen noame vo jun ondje zou keun skoeri zin of anders mccleo, gismo, narre of nog nen andere noame van iemand van de fans. alé da zin de 1ste noamen die bie mie ip komn nji.
En kzou moetn van gie zin kzou de gloazen van fons ni mjir ofwassen, alst ie gin gloazen mjir èt goat ie ze zelve moetn ofwassen of ie goa gin mjir keun drinkn. Ie kan ton de reste van den ofwas wok doene.

Gepost door: skoeri | 25-02-07

De name van uw hondje Beste Mariette,
Wij, mijn vrouw en echtgenote en ik, hebben hier zitten peinzen om een name voor uw hondje te verzinnen en wij zijn tot het volgende besluit gekomen: het moet 'Kamieltje' worden, een eenvoudige name, vreende gemakkelijk uit te spreken en te onthouden en bovendien getuigende van een zekere guitigheid. Als tweede keus weerhouden wij 'Noenkeltje'.
Altijden bereid tot het geven van waardevolle recommandaties,
Uw eigenste,
Drs. Johan Arendt Happolati

Gepost door: Drs. Johan Arendt Happolati | 25-02-07

Z'is do weeru Oef kan tol up gegevun mo Mariette is do weeru en nu nog met un stommu vragu un name vo dun hoent. Lap das toch simpul nomet hem geweunu 'oentju'.VTXQB

Gepost door: mcle0409 | 25-02-07

arendt mariette, fijn dat u weer onder ons bent, en dat er verder niks ernstigers aan de hand is...
wat een aardig nieuws, dat u een hondje gaat bekomen, er van uitgaande dat uw oog, jack russel gesproken op n mannetje is gevallen , opteer ik voor de naam arendt.
mocht het daarentegen een vrouwtje betreffen , dan ga ik voor jack eline...
overigens durf ik er wat onder te verwedden, als zal de fons zich spoedig bij u melden met het voorstel om des avonds uw hondje nog een laatste keer uit te laten, alvorens u zich te bedde begeeft.
ik adviseer u, dit voorstel met enig wantrouwen te betrachten, daar cafe vespa, volgens mij, juist nog binnenloopafstand is...

Gepost door: gewebkijk | 25-02-07

Officiele verwittiging
Mariette,

bij deze laat ik U weten dat ik het niet zal toelaten dat uw keffer zijn poot opheft om te pissen tegen mijn voordeur. Als het moet steek ik electriek op mijn deur.
Verder zal ik niet dulden dat uw mormel blaft of jankt om aandacht te vragen of omdat hij honger heeft want veel eten zal uw keffer zeker niet krijgen.
En wat een naam betreft: aangezien een jack russel een wreed lelijke hond is zou ik hem Happolati noemen, dat is ook zo een lelijkaard!
Volà!

Gepost door: Meester Wim | 25-02-07

skoolmeesterke wim es em were van zinne skwonste kant ant loaten zien weie!! tes een skwon voorbeeld voor de jeugd woardat ie lesse an geeft. ie zal ton olgowwe commentaar geven dat er met de jonge gasten ulder mentaliteit een twa skilt. begun moa ol met junne mentaliteit te veranderen want ze pakken da over van gie.
Nog ne skwonne noame vo junnen ond es Bo of Pro en ljirt em moa janken aje an meester wim zin deure passeert.

Gepost door: skoeri | 26-02-07

Mariettu bluuft Mariettu Amaai amaai amaai. Oe ist meugelik ???

Gepost door: mcle0409 | 28-02-07

Beste Mariette, gefeliciteerd met uw keuze, een Jack Russel is een tof hondje. Ik weet niet of je voor een reutje, dan wel voor een teefje gekozen hebt. Voor een reutje vind ik Modest, Frodo, Basiel of Brutus wel leuk, indien het een teefje betreft zou ik opteren voor Linda :-)
Vele complementen vanuit Kuurne en nog ne goe zundag.

Gepost door: Linda | 04-03-07

Dag Mariette, Dag Mariette tis lange geledn dank ier nog uki gepasseerd en, tis is ook assan zo druk é ier bie uus ant zeetje. Ewel u noendje gekocht té, tzien beistjes met karakter wi zukke jack russels. U name voe je noendje bwa heil simpel é Duvel, Petrus of Medoc je vint go kontent zien en ne got toe meschien u wangelienksche dermee doen. Allez u goejenavond en slapwel.
Dadaa Jeske

Gepost door: Jeske | 07-03-07

Bezoek uit het Hageland Als de lentekriebels je overmeesteren, kom dan een keertje kijken naar de eerste bloemen in mijn tuin. Ik wens je nog een prettig weekend en o ja, ik vind je blog prachtig.

Gepost door: Tuingenieter | 09-03-07

Das straf Zoenkdur untwa voorun te doen no du vierdu platzu omda Thatox plots weg is. Is dadu un missu of watist ???

Gepost door: mcle0409 | 12-03-07

Van kwaad naar erger en plots duikt Mariette op in de hitlijst met 2 stemmen. Ik vrees dat het daar echt aan het mislopen is....

Gepost door: mcle0409 | 12-03-07

Hm ? Gedaan met stemmen ?

Gepost door: ms | 14-03-07

de trichoatn smitn doa nu die stemminge van het internet. Alez gow zeg. Met wuk goan we ons nu nog moetn bezig oudn. Tes te hopen da Mariette ollik nog bluft deure doene want tes wok weerol een endeke geleen zodat de minsn zoun peizen daze der wok mee stopt.

Gepost door: skoeri | 14-03-07

Ze zal gezien hebben dat ze de grote kuis van die website niet wilden doen hé ! En ze is dan maar aan den hare begost !

Gepost door: ms | 14-03-07

Op de 71e plaats staat Chocolatemoose met 40 punten en 1897 weken in de lijsten wat er duidelijk op wijst dat er iets mis was en de webmasters in plaats van dit op te lossen gewoon de boel afsluiten.
Mooi is anders. Hopelijk belet dit Mariette niet om verder te blijven schrijven.

Gepost door: mcle0409 | 16-03-07

wel noem jen hond pisserken he aja je vent zal wel op zn hoede zijn en missch an den afwas begin als je pisserken roept

Gepost door: Gert de hert | 18-03-07

nachtkaars het is toch van een grote triestigheid,
dat de activiteiten hier nu zo, als een nachtkaars uit moeten gaan...
en het plotseling verdwijnen van de blog40 stemroutine, doet daar geen goed aan...
wel een hol einde voor hen die de moeite namen hier elke dag trouw hun stem te komen brengen...
ik zeg, kill the bitch..!
mijn lol ,
is er op deze manier, nu inmiddels wel af...

Gepost door: gewebkijk | 26-03-07

De commentaren zijn gesloten.