06-01-07

van het gat in het hoofd van de paster van de top van de boom

Het ware de aandachtige lezer van de boek van Mariette misschiens alreeds opgevallen dat Mariette al een endeke niet meer op haar boek schreve maar het is waarom het niet alsan gemakkelijk is vanwege dat we soms zonder elentriek vallen als Fons aan 't werken is in de boeie. Vandaar dat er verzekers een keer een elektrieker zal moeten komen kijken want azzo gaat dat algelijk niet. Fons zeide dat hij het zelve gink arrangeren zeggende, Mariette, zeide Fons, ik zal dat zelve wel een oplossinge laten geworden van dien elentriek. Maar het waren geloosde woorden want 't is nog alsan niet vermaakt en toch reeds een weke geleen dat Fons het zeide.

Alsook de schoonzone van Cyriel Scheurckens (een A3 elentrieker) dede een belofte aan Mariette aan de kassa van de gazettewinkel tijdens dat ik ervan klapte tegen Manse Hennepot dat hij tevens beloofde van een keer te komen kijken maar we hebben hem ook nog niet gezien dewelke Fons een uitsprake ontlokte waarvan dat ik bijkans achterover stuikte zijnde dat hij zeide, als een mens het ook allemale niet zelve doet, zeide Fons, die er zelve al twee maanden aan van 't klappen was. Dienderhalve is Mariette haar geloof in de wetenschap en in den elentriek in het bijzonder ferme geschonden.

Ook vreende geschonden ware het hoofd van de paster die alhier ten onzent den top van de kersteboom vol op zijn sterre heeft gekregen binst dat hij een stuk taarte met een zatte kaffie aan het drinken ware in onzen livink. Hij ware hier gerocht betreffende de alreeds eerder besproken afwijkinge van de broere van Fons die op het punt staat met een neger onder de benaminge Dieudonné Stabilac in de oceaan te gaan. Hij konde niet anders want vanwege dat hij op geen vliegere durft gaan ze nu met het scheepwezen naar Oeganda proberen te geraken. Maar bon, de paster moste daar vaneigens een keer van klappen met Fons en het was er gelijk omme gedaan maar binst dat de paster zeide dat heel dien trouw nogal voor een buis gink zorgen in de parochie alhier buiste dien top van de boom te kloefe op de paster zijn kop. Het bloed spetterde aan ale kanten en hij hadde tons nog geen zakdoek bij hem, de paster, voor een eventuele eerste stelpinge van de bloedinge. Mariette heeft daar dan nog een handdoek op geleid maar het ware al geen avance want het moeste genaaid zijn en Fons dus met de Lada en de paster naar spoedgevalen alwaar het een spel is geweest tot 's nuchtens alvorens dat Fons were thuis ware. Mariette, zeide Fons, tongs dat hij thuis ware, Mariette zeide hij, een vrouwe kan mischiens indelijks bloeden maar een pasterlijke bloedinge is algelijk ook niet voor mede te lachen. Fons, zeide ik, kan Mariette u altemets met eentwadde van dienst zijn, want Fons was vreende bleek van wezen, waarop dat Fons zeide, Mariette zeide hij, schenkt mij een keer een Trippel, of neen, voegde hij er nog achter, schenkt er mij twee.

Achter een trippel of tiene hadde Fons dan were kleur vanwaar wij kunnen gewagen van eind goed al goed. Het is algelijk niet voor het één of het andere maar met venten heeft een mens alsan mizerie. Is het niet met Fons, 't is met de paster. Ik heb tongs ook nog vreende moeten kuisen voor al dat bloed weg te krigjen uit mijnen livink want er is nietend die moeilijker kuist dan een bloedinge waardat er enige uren zijn overgegaan. Ge kunt immers gaan peinzen dat Mariette niet in de mogelijkheid verkeerde voor te kuisen binst dat Fons weg ware naar de klinieke want ze zate zij vol spanninge te wachten tot dat Fons were thuis ware.

Mochte den elentriek hier helemale herstellende zijn geworden dan gaat Mariette weer een beetje meer op haar boek schrijven, besten lezer alhier. Verders gaat tevens mijn  dank uit naar de fansclubs van Mariette alsook naar de gewone lezers van de boek waarom dat elkeen Mariette blijft steunen in haar opmars in de BLOG40 in dewelke Mariette uw volle steun moet blijven vragen teneinde als dat het maar ware voor de vele boeken die nog voor Mariette staan in de lijste een counteringe te laten geworden in de vorm dat Mariette ze ineens zoude voorbijsteken. later meer hierover want Fons steekt zijn lintzage aan en ik zal hier algauwe weer prijs hebben. Als het beeld begint te beven is de boek van Mariette niet langer in leven.

02:57 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Den Paster Mariette kvrèzen daj da bloed te vroeg weg gedoan et. At dien paster loater illig verkloard wordt was dat ellig bloed zulle.

Gepost door: mcle0409 | 06-01-07

De voorizenigheid van Mariette zijzelve Beste menere mcleo409, het ware in deze altemets interessant voor te weten dat Mariette uit voorzienigheid de restanten van de opkuis met de velo naar de bloedkapelle op den burg alhier heeft gereden alwaar het is bijgezet neffens het bloed van de processie voor als het eens een keer niet zoude gaan voor tijdens de stoet met het echte bloed door de straten te tsjolen alsmede dat er dan een alternativeringe zoude zijn alsdat ze tongs met mijn emmere door de starten kunnen tsjolen.

Gepost door: Mariette met bericht | 06-01-07

Hèèl tof en verstandug Kviendun da een schitterund idee. Eèn upmerkiengu kvoelun mu oengemakkeluk aj sprikt van menèru loat da mo weg

Gepost door: mcle0409 | 06-01-07

ne braaven paster hejje gieder! Ik kenne der die joen en den Fons dierekt ne proces zoen andoen! Meschien moeje gieder an julder visite vraagun om nen elm an te doen...

Gepost door: Els Pieters | 08-01-07

Kzien zaloes Jaak up dun Fonstun mo k peizun dak dur untwa up guvoendun èn

Gepost door: mcle0409 | 08-01-07

:-) nog een fijne zondag verder Mariette
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-01-07

Winterslaap Zo een zachte winter en dat er toch aan een winterslaap begonnen zijn. Vreemd, erg vreemd.
Daniël vertaler in opdracht

Gepost door: mcle0409 | 15-01-07

De commentaren zijn gesloten.