13-11-06

van de populariseringe van de boek van Mariette

De boek van Mariette gaat nogal een gank en alreeds wierde er alreeds 881 keren geduwd op de bolle van Mariette vanwaar dat ik vreende content ben maar dat Fons ook zeide, Mariette, zeide Fons, we gaan proberen van nog meerdere stemplichtigen een orientatie te laten geworden naar de boek van Mariette. Ik zegge, Fons, zeide ik, hoe gaat ge dat arrangeren zonder een pleginge van froode te bewerkstelligen. En tongs toogde Fons aan Mariette den spandoek dat hij gemaakt hadde voor aan de kerketorre van de parochiekerke te hangen de zundag als iedereen naar de messe gaat en dat ze er dan vaneigenst niet gaan kunnen neffens kijken, zeide Fons.

Alwaar hieronder een foto van de spandoek van Fons betreffende een eigen opname van Fons zelve

 

Stemt Mariette

 

Het ware een vreende goed gedachte van Fons van een keer een verlotinge te doen van een reise naar Oosjang. Het ware een organisatie van het reisburoo dat Fons zelve opgericht hadde en dewelke genaamde ware REIZEN FONS, dewelke ook de vervoeringe voor zijn rekeninge neemt.

De winnare gaat door Fons gevoerd worden naar Frankrijk in de limousine van de firma REIZEN FONS dewelke de Lada van Fons en Mariette betreft. Alsook een aankoopbong van 25 euro voor in Oosjang en dat er tongs achterna in het were keren tevens ook een keer gestopt gaat worden aan La Palma in Gits alwaar de winnaar een stik taarte met kaffie staat te verwachten.

Maar er kwame een onverwachte onvoorzieninge binst de uitvoeringe omdat de paster geen toestemminge wil laten geworden voor spandoeken betreffende tinternet aan de kerketorre vanwege dat hij zeide dat hij benauwd ware voor de windhane te vermassecreren omdat ze al een heel ende indelijks slak staat, de hane, dat de paster zeide. Fons zeide dat het hier kaloteklaps betrefte maar ik zeide ook, Fons, zeide ik, als de hane slak staat dan staat hij slak. En Fons moeste zich erbij nere leggen want hij kampt ook antijdens eens met een slakke hane en het gaat dan ook niet.

Het is vreende spijtig dat de initiatiefneminge van de spandoek aan de kerke geen doorgang koste vinden maar ik zeide, Fons, zeide ik, ik ga reclame maken voor de spandoek op mijn boek in de vorm van een meninge over de doek. En azzo krijgt de spandoek van Fons algelijk nog de nodige vertoninge via de boek van Mariette dewelke verzekers vele mensen een krete van verwondering zal ontlokken.

Gelukkig ware het derhalve een goede afloop vanwaar dat Fons er tongs nog een deel trippels op gedronken heeft als tvens Mariette een cointrootje. Aldus een ferme bedankinge vanwege Mariette van dewelke van wiene dat het cointrootje al ferme in haar hoofd zit.

13:17 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Verdorie seg ... alster dan al ne keer een competisie is waar dat ik wil aan deel nemen, dan wordt dat weer gesaboteerd door ne "slakken" haan (wat dat ook moge zijn - al peizek dat dat beest gewoon scheef staat).

Onzen haan staat wel recht maar den bliksemafleider staat paraplu. Maar ja, dat heeft hier niks te zien hé ...

ms - die geen cointrootje opheeft maar persies wel veel babbelwater.

Gepost door: ms | 13-11-06

)) zo ne schone spandoek!! Spijtig dat de paster niet akkoord was, dedju. Zo ne schone prijs dat er aan vasthing....héél spijtig. Maar 't gaat goed met de stemminge, nog een paar duwkes en ge staat al op plaats zes, en dat zonder spandoek aan de kerketorre!

Gepost door: dingske | 13-11-06

't zin moa 3 stemmen mjir te goane en de zesde plekke es binnen. we kunnen ton begun met de veroveringe van de 5de plekke.
in de plekke van diene wedstrijd keun je ne kjir nen fandag organiseren in den oosjang of direkt in de la palma. de grote firma's doen da in bellewaerde en van die dingn. kpeize dat er veel volk zou komn.

Gepost door: skoeri | 13-11-06

zo'n zonde... dat de competitie geen doorgang kan vinden...ik had mij hier, ook als niet spelletjes persoon, gaarne voor ingespannen... opvallend in deze is wel dat de fons hem hier wel weer eens van de goeie zijde laat gezien worden... en dat is dan wel weer prettig om te constateren...
wat uw cointrootje betreft, u heeft groot gelijk hoor
geniet er maar van...
vriendelijke groet van uw dutchconnection...

Gepost door: gewebkijk | 14-11-06

:-) voila zie Mariette net gaan stemmen en nu sta je op nummer zes
wel maar met 1 stem verschil, maar dat zal wel nog meer worden
prachtig spandoek hoor
een fijne dinsdag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-11-06

dag marjetje sorry zunne, uwen boeke zo verwaarloosd seg! Mor ik kom toch nog altijd trug hè. Jaja, k zen weer gaans temmen voor u ook.

VOOR ALTIJD FAN VAN MARJETJEN HAAR WERELDVEROVERINGSPLAN!

Gepost door: Little Witch | 14-11-06

partyalarm!!! de 6de plaats met 7 punten meer dan de 7de, wat zegde daar van? En 't zal der nog op beteren.

Gepost door: dingske | 14-11-06

In diepe verwelkinge van dierbaarheid een keer Mariette zelve... Alsmede dat iedere lezer van de boek van Mariette in de zekerheid moge verkeren dat Mariette een ontroeringe voelt geworden van alle keren dat er op haar bolle geduwd worde. Dat Fons ook zegt dat we verzekers gaan mogen een vat geven als dat azzo voors gaat.

Gepost door: Mariette Courgette | 15-11-06

De commentaren zijn gesloten.