14-10-06

Van het einde vol verblijdinge als het ware van de ontvoeringe van Fons en Mariette

nuns_with_new_car

 

Zoals ik dus reeds al zeide in een vorige meninge op de boek waren wij ontvoerd op een parking door een bende gecriminaliseerde vrouwenhandelaars in den donkeren van de nacht. Fons zeide, Mariette zeide hij, als het vrouwenhandelaars zijn dan moeten we er niet mee inzitten want als ze u gaan zien morgenuchtend in de klaarten dan gaan ze ons vandeneerste keer were loslaten. Het ware een opmerkinge die recht door mijn herte sneedde maar het lot van een vrouwe is en blijft de incassatie en de verwerkinge en deze getuigen nu eendermale van vele smart en hertenpijn.

Edoch, de reden van de ontvoeringe lage elders en wiere algauwe duidelijk alswel dat ze Fons voor Fons Verplaatse hadden gepakt dewelke een ende geleden een functie in vervullinge wierde geworden als voorzitter van de nationale bank van België. Als Fons zijn klakke niet op zijn hoofd heeft dan gelijkt hij daar wel een brokke op. In de hoedanigheid der vergissinge ontvangde Cindy een brief waarin dat ze een losgeld eisten (en houdt u allemale vaste) van zeven miljoen euro! Dat kind geraakte daar vreende gestresseerd van, ons Cindy. Gelukkig ware er de onderkoelinge van Mieltje Kleppe van de gebuurtepolitie die het nummer der ontvoerenden belde en een uitleg liete geworden aan die bende poepgaais waardore dat ze Fons achter zijn paspoort vroegen daarbij elk een wasspelde op hun neuze (ze waren met twee) vanwege de reuke die nu werkelijk in een soorte ondragelijkheid ware gerocht in de besloten ruimte van de vanne, met name de Ford transit cabionette.

De vergissinge wierde algauwe duidelijk en wij werden te kloefe uit de vanne gedumpt en we stonden wij daar, langs de pechstroke van de autobane. Fons begoste veneerste keer te autostoppen. Gelukkig stopte er een old timer met een meute bejaarde nunnen die van een gebedswake kwamen. In een vrome tale legde ik onze situatie uit door dewelke de nunnen gepakt waren alwaardore dat zij ons een lift gaven tot voor de deure. Het aureool van gelovigheid die ons omringde in de Amerikaanse voiture der nunnen verstevigde ook Fons zijn inwendige hoop want zijn konte hadde niet eenmaal geblaft in het bijzijn van de zusters. Aldus een einde vol verblijdinge als het ware van de ontvoeringe van Fons en Mariette alsmede dat het duidelijk helpt als ge wekelijks naar de messe gaat.

Maar mama mia hebt ge van u leven en wat is er ondertussen gebeurd, vraagt Mariette aan haar vele lezers te lande? Ik had het vandeneerste keer in het snotje als ik menere Urbain zage maar er moeste eentwadde gebeurd zijn gedurende onze afwezigheid want menere Urbain stonde met een tote tot tegen de grond in zijn deuregat als wij thuis kwamen. Een ende latere wiere duidelijk vanwadde want Mariette zelve hadde menere Urbain voorbijgestoken in de Blog40. Maar Fons zegt ook dat het niet moeilijk is vanwege dat menere Urbain in een brokke van een depressie zate vanwege dat hij hem geen 100% voelt en dat hij bijkans nietend meer schrijft maar ik zeide ook, Fons zeide ik, ’t is nu niet voor ’t één of ’t ander maar menere Urbain schrijft neffenst de mensen binst dat de meninge van Mariette alsan naar het middelpunt van de menselijke belevinge gaat en dat de mensen under daarin erkennen alsook dat mijn schrijfstijl meer mensen interesseert dan al dienen dei van menere Urbain. Dat is wat ik daarvan denke, zeide ik fors.

 

DANK AAN ALLEN DIE VOOR MIJ STEMDEN

EN DAARMEE MENERE URBAIN ONTSTEMDEN

'T WARE EEN VREENDE MOEILIJKE STRIJD

MAAR U HEBT MARIETTE NAAR DE OVERWINNINGE GELEID

'T WIERE AAN DEN ANDERE KANT OOK TIJD

DAT IK WERDE STIJD VERBLIJD

13:03 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

))) Der lopen niet veel nonnen meer rond maar degene die er nog zijn waren er op het juiste moment. Een groot geluk voor jullie.
groetjes

Gepost door: dingske | 14-10-06

:-) al een geluk dat Fons zijn paspoort bijhad
en nog ne keer gaan stemmen zie
nog een prettige avond verder Mariette
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-10-06

De commentaren zijn gesloten.