12-08-06

Van de harde note die Mariette moet kraken en het vierwerk in Fons zijn achterste

Beste lezeressen en lezers van de boek van Mariette. Alweer een week verstreek als wanneer dat Mariette u haar laatste meninge op de boek liet geworden. Het is heden een uur van vrijdag op zaterdag en zoals de belofte zich liete geworden gink ik verslaggevinge doen van de gebeurtenissen alhier. Momenteel doet het buiten vreende lelijk alsook dat het een onwere is voor schuw van te zijn. Vele ontaarde bliksemschichten verluchten de monteure van mariette haar bril en de donderdslagen doen mij vele ansgtige momenten doorstaan in ons huizeke alwaar momenteel een wurgende eenzaamheid is nedergedaald vanwege dat Fons in de klinieke ligt en dat Cindy haar intrek heeft genomen in een vreende grote villa in Herstberge bij menere Hervé die een brokke marktleider is van de palen en zeide aan Cindy dat ze de blomme van zijn leven ware en dat alles binst dat zijn vaze veertig jaar ouder is dan haar blomme. Het is met andere woorden grote liefde van zijn kant. Ik zeide nog, Cindy zeide ik, waarom mijn herte geselen met zo'n oude riekere maar Cindy zegde ook dat hij zo rijke is als de zee diepe is.

Fons is van woensdag binnen en ze hebben zijn derms moeten toebranden met een aarsbrandere, gelijk dat de specialist Chi Twin Loan zeide in vreende gebrekkig nederlands (vanwege dat het een specialist uit Vietnam is gelijk voor te zeggen dat er hier gene genoeg rondlopen) dat ik het bijkans niet hadde verstaan vanwege zijn gebrekkige tale. Ik peinsde eerste dat Fons in een coma lage maar later ware het een misverstand en lage hij met een stoma gelijk dat ze zeiden. Ge moet daarvoren zo oud zijn geworden, zeide fons, voor u mest te moeten maken in een plastieken zak maar ik zeide, Fons zeide ik, weest blijde dat ge nog leeft na zo'n inferno in uw gat maar Fons verzonk in een blèitinge gelijk een klein kind als dat het allengs duidelijk wierde dat er niet meer tegen te klappen ware. Fons hadde een instortinge van jewelste en er is nog niet veel verbeteringe in zicht want vandage ware hij er gelijk nog niet deure.

Ik zitte dus iederen dag bij Fons van ten achten 's nuchtens tot ten tienen 's avonds en als ik dan naar huis rijde met mijn velo dan is het alreeds donker en meestal regent het. Alsook vandage en ik was nat tot op mijn vel toen ik de eigen woninge bereikte als dat Fiene Trompe ook zeide, maar Mariette algelijk hoe dadde gij geen regenfrak aandoet, dat ze zeide maar ik zeide ook, Fiene zeide ik, het leven is te droevig voor achter een regenfrak te tasten als u vent met een stoma ligt. Waarop dat Fiene mij via een bescheiden buiginge condoleerde omdat ze peinsde dat hij dood lage, de gloeiende kalle.

Het ware vaneigens ook vreende triestig voor Mariette als dat zij geen boodschappen van medeleven in verband met haar toestand konde verkrijgen via de boek omdat de lezers van de boek maar halve wisten wat dat er allemale aan 't gebeuren ware met Fons dit ook vanwege de strategië van maar ene keer te weke meer te posten. Maar gelukkig heb ik seffens mijn 10.500ste bezoeker van de boek en ik beseffe ook dat het voor Mariette een ere is voor zovele mensen te mogen kennen die met mij begaan zijn.

Ik hope van ganser herte dat ik volgende weke een meer opgewektere meninge zal kunnen produceren want mijn gemoed is momenteel danig verzwaart dat het gelijk is gelijk dat ik 180 kilo wege. Tot tenaaste weke, dierbare bezoekers van de boek van Mariette.

 

ENNE, OOK AL ZIT MARIETTE IN DE PUREE

EEN STEMME MAAKT HAAR STIJF TEVREE

 

 

01:28 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

'' Wat er al in één week kan gebeuren hé Mariette. 't Is te hopen dat den Fons rap were beter is en terug naar huis kan komen, dat zal voor u ook makkelijker zijn.
groetjes

Gepost door: dingske | 12-08-06

Kop up den Fons gao nu weten wa dattis om bachten iemands gat te zitten! En in dienen toestand gaot m ook nie achter de snelle infirmières zitten! Kop up!

Gepost door: Els Pieters | 12-08-06

Uw licht aansteken!
Mariette,

wilt ge in het vervolg uw fietslicht aansteken als ge van St. Lucas komt? Had ik gisteren niet hard geremd, ge zat verdorie onder de wielen van mijn saab turbo (met ABS). En dat ge dan nog uw vuist uitsteekt naar mij is er helemaal over!
Nog een tip: als ge toch alleen zijt, haal Hippoliet in huis. Behalve de goot kan hij misschien de rest van uw kot kuisen, alzo is zijn dag ook gevuld en maakt hij hem een beetje nuttig, de nitwit! Ik zou hem wel in jouw boeie laten slapen want naar het schijnt snurkt hij als geeneen.
Groetjes aan Fons en zijn stoma.

Gepost door: Meester Wim | 12-08-06

Uw dagen zijn nu zwart Beste Mariette,
Uw dagen zijn nu zwart,
maar als ge tevele in uw hoofd schart,
ga dan in de tuin zitten,
of anders uw lochtink spitten.
Dat zal verzetten uw zinnen;
't deugt niet in uw donker huizeken binnen.
En als ge goed luistert met uw oren,
zult ge allerlei vreemde beesten horen.
Met al die sprinkhanen,
ge zult u in d'Ardennen wanen.
Ik leef met u mee, kiend
en dat Meester Wim een flink pak voor zijn broek verdient

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 13-08-06

:-) veel beterschap gewenst aan Fons !!!!
sterkte hé Mariette
groetjes

Gepost door: Borriquito | 15-08-06

11 000 'k lag op de loer voor je rond getalleke hoor Mariette
en ik heb het :-)
proficiat met dit mooi rond getalleke
en je krijgt een vermelding op mijn blog
groetjes

Gepost door: Borriquito | 17-08-06

proficiat met je +11000 bezoekers Mariette!!!!

Gepost door: dingske | 17-08-06

dag mariette ben hier terechtgekomen langs emmy en vind dat je gie schoane schrieft gaan hier zekers nog terugkomen heb een ganse middag gelezen en heb mij gejeund nog een héél schoan weekend en de groetjes van mie noelle.

Gepost door: noelle.. | 18-08-06

De commentaren zijn gesloten.