05-08-06

Van het verder bestaan van de boek en de tijdslijne van er eentwadde op te zetten (op de boek, niet op Mariette hahahahahaha)

Alsook vandage een meninge van praktische overweginge aangaande het verders bestaan van de boek van Mariette en van maar ene keer per weke meer te posten. Als dat het dus voor te zeggen is dat het verzekers de zaterdag zal zijn dat Mariette een meninge zal zetten of eentwat uiteen zal doen van de strate omdat ze dan azzo de vrijdag met haar haar kan gaan naar Xantippe;

Fons deelt tevens mede dat hij qua fotografistische bijdragen hem zal moeten beperken tot een bijdrage van ene keer te jare want dat hij ook zegt dat er daar indelijks veel werkt in kruipt in de fotografistische vastlegginge der feiten;

Naaste weke zal ik verzekers al een uiteenzettinge kunnen doen van dat Cindy eentwadde gevonden heeft voor allene te gaan wonen want ze staat op eentwadde maar ze wilde er gelijk nog niet tevele van zeggen. Maar een moederkloeke voelt dadde dat haar jongkskes met een ei gereed zitten. Dit in grote tegenoverstellinge van Fons die gerust is in den Here. Fons zal trouwens verzekers naar de klinieke moeten voor een totaalbehandelinge van zijn speen want het stopt niet van spetteren de laatste weke. Ge zoudt de tegelkes in 't vertrek moeten zien, 't zijn gelijk schandalen. Ik verslijte daar een dweil per weke op en de specialist zeide ook dat het azzo toch ook niet meer konde zijn met Fons zijn bloedinge aan de aars, gelijk hij het zo deftig zeide. Fons zegde, zeg maar mijn gat, zeide Fons, ge zult u mond niet scheuren. En azzo wacht Fons een interneringe in de St Lucas klinieke.

Maar ook daar zal Mariette meer duidinge rond kunnen verschaffen als het te naaste weke zaterdag is want Fons moet woensdag binnen. Hij zit volgens de specialist met een aars die niet kan wachten. Azzo zeide hij vandenochtend: benne'k ik nie beroemd, zeide hij, mij gat is algelijk bekend. Ge moet niet vragen hoeveel hij er alreeds weer achterovergeklaaid hadde voor zo'n dommigheden uit te kramen want ik zeide ook, Fons zeide ik, uw gat is een levensnoodzakelijk orgaan en er valt daar niet mee te lachen.

 

ONDERTUSSEN

NIET VERSAGEN

VAN UW STEMME

NAAR MARIETTE

TE DRAGEN

17:45 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Tedorie ! Net als ik klik om te stemmen verspringt dat toch zeker. Dat komt er van, van niet te wachten tot dat spel helemaal open is.

pfffft.

Wat ik zeggen wou over Cindy. Dat is niet slecht zenne dat ze alleen gaat wonen, ze kan niet aan je rok blijven hangen. Maar ... in den ouwen tijd, met dat trouwen kon ne mens zich daar wat op prepareren en nu doen ze dat van den ene op de andere moment en loopte in uw eigen kot verloren als ze pas weg zijn.

Mariette, sterkte zé.

Gepost door: ms | 05-08-06

Een speciale bedankinge voor Mauwmauwke... Mauwmauwke, bedankt voor een keer zo zere te passeren want 't stond er nog bijkans nog maar op en ge waart daar al en dus tevens alsook een bedankinge dat ge er mee inzit van Cindy want 't is algelijk nog een kind in mijn ogen altevens dat zij reeds een D van soutien heeft maar dat dat ook niet alsan een garantie is voor der te geraken in 't leven. Vele groeten van mezelve alsook een hertelijke bedankinge.
En van die bollen moet ge wachten hé, meiske, het gevaar is niet van een denkbeeldiginge gespeend dat er nu een stemme te weinig bij mijn name staat.

Gepost door: Mariette Courgette | 05-08-06

miljaarde met dat het hier zolange stille was heb ik diene vorige post maar nu gezien....gelukkig ist ie niet weggelopen, haha. Alé, nog ene keer in de weke een vertelselke...das goed Mariette, veel beter dan niets, 'k ben content. Veel gebeurd hé den laatste tijd bij jullie. Amaai en Cindy gaat alleen wonen? Tja, ze heeft er hare leeftijd voor en jullie gaan op uw gemak zijn en zij ook.
alé Mariette, stel het wel en de groeten (ook aan Fons)
saluukes

Gepost door: dingske | 05-08-06

Juplahoi Een goeieavond Mariette ken ier heelde moand gin tied get voer je boek te lezen kweische dan der ier zoveel angespoelde roendlopen an de zee en ik dus mien moeten kromwerken é. Kgon ier subiet uki begun lezen an je boek. Amaai Fons ze gat zeg, allez verzorg junder goed en toet binnenkort é. Dadaaaaaa

Gepost door: Jeske | 05-08-06

Van die dingen die noois meer beter worden... Mariette,
Ik heb gelezen dat ge nu met een stok rondpekkelt. Dat zijn azzo van die ambetantigheden van het ouder worden. Verleden jaar moest ik voor het eerst nen bril dragen om reden dat ik de datum van mijn horloge niet meer koste lezen. En ge zult wel zeggen "Johan," zult ge zeggen, "dat is nu toch 't einde van de wereld niet, azzo nen bril moeten dragen", maar 't zijn toch van die dingen die noois meer beter worden... Nen gebroken arm? Dat is eigenlijk geen probleem: dat plakken onze dokters wel weer aan malkaar, maar azzo van die dingen als een kapotte rug of niet meer goed horen... daar moet ge dus mee leren leven. 't Speen is misschien wel te genezen, maar ik weet niet hoe dat dat zit als ge al van een zekere oude zijt.
Dat wat Meester Wim van mij zegt, dat is geen waar. Ik heb niet te doen met Cindy. Ge leest al genoeg verhalen in de gazette van oude, vuile riekers die hun poten niet van jonge meiskes kunnen afhouden. Mij gaan ze daarmee niet betrappen. En wie o wie zou er nu kunnen gezien hebben dat er een paal in mijn slaapkamer staat? Wie verzint er nu zoiets?
Wenst Fons maar veel succes met zijn operatie en dat hij in het vervolg weer met plezier naar bachten kan gaan!
Voorder van de reste ben ik van gedacht dat Meester Wim een flink pak voor z'n broek verdient.

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 06-08-06

:-) veel beterschap gewenst aan Fons
nog een prettige avond verder Mariette
groetjes

Gepost door: Borriquito | 06-08-06

goein oavnd. Dag Mariette, tes den eerste kere dak ne kee reagere, benne nie geweune van in 't dialect te reageren. Moar ne kjèr ip ne weg est wel ne kjè gjèstig.Van da speen van une Fons, kwete doar olles van, da kan serieus zjèr doen zenne, uw gat, ge moet doar nie mee lachn.Ge meug nie vergeten, alles da goa in da mondje moe wok were deur da kontje!Ie zal em vele beter voeln achter de oproasje. 'k Vinnet wel jammer dat ie moar jènne kji tsjoare ne mè ip de foto wil, es da nie un bitje vrjè letter?? 'k Wille niks forceern, moa van mie mag tie wel mè zinne bevollige look ip une weblog. 'k Zal 't effenan wel ondervnd atie der ipstoa. Nog ne goein oavnd en tot de noaste vergoaringe.
Drie dikke piepers! Linda.

Gepost door: Linda | 06-08-06

De gastvrouwe met een woordeke van speciale waarderinge Ik wille dan ook een bedankinge laten geworden aan al de mensen die under de troot gemoeid hebben, allé, 'k wille zeggen, de moeite getroost hebben voor een reageringe te drapperen op de boek van Mariette. Alreeds meer dan 10.000 mensen lezen dagelijks de boek en ik vrage mij af hoe dat dat nu gaat gaan alze'k ik maar ene keer te weke nie meer gaan schrijven wadde dat die 10.000 mensen tons gaan doen op d'andere dagen.

Gepost door: Mariette Courgette | 07-08-06

Eigen kind schoon kind Ja Marjetje, nu met uw cindy die op vertrekken staat zijn het nieuwe tidj die aanbreken hè..

Dan zit ge alleen met uwe Fons en noois nog wa opwindinge over t geen Cindyken weer heeft uitgespookt aan een pale (van een café of mansmensch wie zal het zeggen?)
Een moederharte lijdt ganser leven lang, maar algelijk hoopt ge dan waarschijnlijk op brave kleinkinders..

K zal kik zaterdags komen lezen en tongs not ekeer stemmen zulle!

Gepost door: Little Witch | 07-08-06

Xantippe

Mariette,

Het moet nu toch eens gedaan zijn met zo te staan liegen op uw boek. Ge denkt toch niet dat de mensen geloven dat gij met uw kop grijs vettig stekkerhaar binnen moogt in een deftige zaak als Xantippe? Ik ben er uiteraard reeds jaren klant en ze hebben mij gezegd dat ge er één keer binnen zijt geweest. Ze hebben toen zes pullen shampoo moeten gebruiken voor ze uw stekkerkop konden knippen! Sedertien moogt ge niet meer binnen, maar geen nood, misschien moogt ge binnen bij de coiffeur van Hippoliet, die is toch niet zindelijk aan Hippoliet zijn haar te zien.

Gepost door: Meester Wim | 08-08-06

Van den vatsigen varaan en zijn meninge op de boek van Mariette Maar ge moet nu een keer een lezinge doen van wat dat 't schoolmeesterke nu were schrijft, den vatsigen varaan! Hebt ge van u leven en dat op mijnen ouderdom dat er mij een snotneuze een brokke zal een zegginge laten geworden van naar welke coiffeur dat ik moete gaan. Wat zegt hij, die brokke blagaai met zijn open verhemelte, dat ze mij geen bestedinge zouden willen verrichten op permanentisch vlak, ik ga al heel z'n levens naar Xantippe.
Luistert een keer hier, zure pruimefretter, wat moete gij gaan doen bij een vrouwecoiffeuse? U toupette laten bijsnijden binst de zomer omdat het zweet anders achter u oren loopt. Of peinst gij misschien dat er achter u gat niet geklapt wordt in 't salon van madam Xantippe? Ze deponeren zij aldaar ook hun meninge over 't feit dadde gij als vent bij al die wijven gaat gaan zitten en dat ge naar 't schijnt d'ene fladderinge na d'andere met uw slak handje ten tonele voert binst de foöninge van u pruike.
En van menere Johan Hippoliet mag geen kwaad woord meer ten berde worden gebracht want diene mens heeft verlede weke onze gote uitgekuist. Hij zeide, Mariette zeide hij, 'k peinze da'k surtout mijn werk zal hebben aan Cindy haar venstere en 'k zegge nog tegen hem, 'k zegge menere Johan, 't is nie vele geen avance meer want ze gaat allichte verhuizen maar menere Johan was niet t'houden aan Cindy haar venstere. En kuisen dat hij dede!

Gepost door: Mariette Courgette | 08-08-06

Van de grote vernestelinge Mariette,
Ge moet daar niet tevele achter zoeken dat ik zo lang bezig was aan Cindy haar venster. Ik had nen malheur met mijnen hogedrukreiniger. Het ongeluk wilde dat de waterderm en de elektrieken draad van mijnen hogedrukreiniger ameddekeer in malkaar vernesteld gerochten en ik eindelings veel tijd nodig hadde om heel die affaire were te ontwarren. Meer is dat niet. (Tefeite gaat ne mens hier al zijn doen en laten moeten verantwoorden.)
Voorder van de reste ben ik van gedacht dat Meester Wim een flink pak voor zijn broek verdient.

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 09-08-06

hahahahahaha die reacties zijn een boek op hun eigen, Mariette gij kunt nogal van uw latte geven jong, ik blijf er bijkans in, hahahaha.
saluukes

Gepost door: dingske | 11-08-06

De commentaren zijn gesloten.