03-08-06

de strategistische veranderinge van de boek van Mariette

Beste lezers en lezeressen van de boek,

Het is alhier Mariette die tot junder klapt en wel om junder in te lichten over de nieuwe strategische wendinge die zich gaat voordoen op de boek van de meninge van Mariette. Van de boek is het al een eindeke duidelijk dat ik, Mariette, mij zal moeten beperken voor mijn meninge te geven omwille van medische en andere redens en dat de specialisten ook zeggen dat het beter ware voor ene keer in de weke een keer eentwadde te schrijven. Alsook dat overbelastinge hem niet allene op mijn herte maar tevens ook op mijn heupe kan zetten en dat het daardoor is dat ik de laatste tijd van tijd gewoon omme val. Een stok ware de reddinge en Mariette loopt nu dus met een stok alsmede dat het ferme gemakkelijk is voor in 't passeren in den hof ook antijden een keer een pruime van de boom te slaan. Vroeger koste 'k ik daar noois aan.

Fons wilde vandeneerste keer zo'n looprek in mekaar steken maar ik zeide ook, Fons zeide ik, we gaan beginnen bij 't begin en een stok zal, peinze'k, al ruim volstaan. Ik heb aldus een stok verkregen bij de CM dewelke bruin is van kleur alsook dat er een indelijkse lelijke sticker ophangt (groen en wit) van de ziekenbond waardoor dat ik mij dikkels meer een levende reclame voele voor de christelijke mutualiteiten dan dat ik mij een gehandicapte vrouwe voel. Maar Fons zegt ook, Mariette zegt hij tons, het is algelijk voor nietend uwen stok, zegt hij. Ik antwoordde daarop zo zere als tellen wat dat hij er zou van peinzen mochte er zo'n sticker op zijn bril hangen waarop dat Fons dan zegde dat die sticker tongs verzekers voor zijn ogen zoude hangen en dat hij bijgevolg geen fluite meer zou zien. En ik zeide er nog tevens bovenop dat hij met zijn bril geen pruimen konde afslaan maar Fons verstond mijn vergelijkinge gelijk niet te danig goed maar het is dan ook triestig gesteld met Fons zijn fijne humor.

Een triestige belevinge trefte ook onze menage in de vorm van een gebeurtenisse tijdens de visvangst van Fons die met Klakske Callens was gaan vissen maar dat Fons dat nog noois gedaan hadde waardoor dat het zijn eerste keer ware. Wat gebeurt. Klakske legt uit aan Fons hoe dat hij zijn lancéé moet smijten en toogt het voor. Hij toogt het verzekers drie keren voor en tongs was het aan Fons. De mijnen pakt die lancéé, smijt zijn lijne in het water en op dat moment vliegt zijn trouwring in de Damse vaart. Het huwelijk ware dus als 't ware ritueel aan zijn einde gekomen door deze tragische gebeurtenisse. Klakske Callens zeide dat Fons er beter mee zou stoppen want benevens zijn trouwring lag ook de visbak met toebehoren in de vaart (Fons veel te geweldig met zijn voetzettinge) en zeide tevens dat hij een vergoedinge van Fons wenste te verkrijgen vanwege dat er kostelijk tuig in die bak zate. Fons zeide dat hij zijn kloten konde kussen waardore dat het nu gloeiende rüze is tussen beide partijen.

Alsook dat Cindy klapt van allene te gaan wonen. Madam is het beu voor alsan te moeten zeggen vanwaar ze zo late komt. Ik zeide, Cindy zeide ik, het is toch normaal dat de ouders zich een bekommeringe laten geworden als de dochter ineens vier dagen naar haar kot niet komt waarop dat ze zeide dat ze geen kind meer ware. Fons klopte op den tafel en zeide dat ze koste terten waarop dat Cindy zeide dat ze algelijk eerst eentwadde zoude moeten vinden. Er volgde een opeenvolginge van verwijten weg en were en op den duur was het zwaar spel in de menage en pakte Fons zijn velo en trapte het af. En azzo is het overals eentwadde.

13:07 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

wild mariette,het is ook dat u ondanks uw handicaps onder alle beslommeringen een wilde en hartstochtelijk vrouwmens bent,wat u welleens opbreekt...
fijn om te horen,dat u vooralsnog het boek er niet bij neer werpt,en veel sterkte de komende tijd ...
en houd ons vooral op de hoogte,van alle verwikkelingen die ongetwijfeld de komende tijd gaan plaats vinden...
de engelsen zouden zeggen het lijkt wel een stuk zeep..!
groet.uw

Gepost door: gewebkijk | 03-08-06

Oei ! Dat is minder dat van die heup, maar anderzijds ... kan uw gebuurvrouw nu niet meer zagen dat je den trottoir moet kuisen (ik weet niet meer hoe dat je die trottoir genoemd hebt, maar soit ... )

Bovendien zal ze twee keer peizen éér dat ze nog zoiets zegt, want Mariette met een stok in haar pollen ...

Mariette soigneer je goed en doen wat den doktoor zegt met name één keer per week minstens iets schrijven in je boek.

;-)

Gepost door: ms | 03-08-06

:-) er is weeral veel gebeurd ten huize Mariette
verzorg je goed hé met die heup
nog een fijne avond verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 03-08-06

kloekte is wadda gie nodig het. E vitamienekure in plekke van al die prumen te sloan. Moeste Klakske Callens u proces begunnen voe zu vissersdiengen betoald te kriegen, gif moa ne seintje. Ik kenne u poar straffe advocaten. Klaske goat der nie goe van zien!

Gepost door: Els Pieters | 04-08-06

Ene keer in de weke en kunde ons vertellen welken dag dat zal zijn?

Over uwe stok: daar kunt ge ook uw Fons algelijk een ferme toek op zijn kop mee geven als hij weer een ker averechts doet.

Cindy is dus nog altijd in haar puberteit, amai dat duurt lang bij dat kind.. En nog altijd geen deftigen vrijer ook niete? Jong jong jong, miserie hè met dat jong volk!

Gepost door: Little Witch | 04-08-06

Kompassie
Een mens zou nog kompassie krijgen als ge Mariette zo ziet lopen met haar stok. Het is nog best dat we weten wat voor een komediante dat ze is en dat ze vanalles zou verzinnen om op te vallen! Ik ben al bang dat Fons af en toe een klop krijgt van haar stok als hij een keer een pintje te veel heeft gedronken. En wat Cindy betreft, die kan misschien gaan nestelen bij Hypolliet , de vrouwenzot, waarvan ik gehoord heb dat er in zijn slaapkamer een paal staat, maar dat is maar van horen zeggen.

Gepost door: Meester Wim | 05-08-06

de gastvrouwe met een bericht voor Witchke/Witske Madam Wictchke, er heeft hem hier een discussie laten geworden tussen Fons en Mariette vanwege u name. Fons kent vanwege zijn vreende matige opleidinge geen talen en nu peinst hij dat gij de vrouwe zijt van Witske van de commissair van op de TV. En der is daar geen klappen aan en daarvanwegens vraagde hij om een keer een handtekeninge te laten geworden voor hem voor boven zijn nachtkasse te hangen. Ik peinze dat er geen doengs zal aan zijn tot als dat hij een handtekeninge heeft van u. Maar 't probleem is ook dat ik zeide aan Fons, Fons zeide ik, hoe peisnt ge dat die handtekeninge hier zal geraken en begoste hij wel niet met zijne kop te schudden zekers en dat hij zeide dat hij der een keer ink achter komen met de lada maar ik zeide ook dat het geen waar gink zijn want hebt dat in u kot als versch koppel. Seffens zette hij zich op het hondje, met zijn zatte kloten. Alhoewel het probleem in zijn bestaansrecht hiermee blijfde van eigens alsook onopgelost. Met vriendelijke groeten van Fons en Mariette.

Meester Wim, ge gaat tongs verschieten zeker als ge mijnen stok tegen u tetter krijgt, gij ambetanten aap. Dat Hippoliet één vinger moeste uitsteken naar ons Cindy, 't is de mijnen! Met al u vulgaristische uitspraken algelijk ook en dat de paster het ook gezegd heeft.

Gepost door: Mariette Courgette | 05-08-06

De commentaren zijn gesloten.