15-07-06

Dat het algelijk eentwadde te zeggen is

Alsdat ik daarjuiste were ben opgestaan vanwege dat het niet te doen is van Fons die ligt te snurken dat het papier bijkans van de muren schuift. En tons ook dat hij ligt te snokken met zijn been en als ik hem dan een schuddinge geve dan schiet hij wakkere en hij weet van niemendalle. Ik benne'k ik algelijk ook met een numero getrouwd zulle!

Alwaar mede het voorbeeld van ons bezoek aan cactus vandejare de zondag op uitnodiginge van menere de schoolmeestere dat wij peinsden dat hij vrijkaarten hadde maar hij poerde niet en ik vrage aan meneer Hippoliet (een goede kennisse van de schoolmeestere), Menere Hippoliet, zeide ik, schoolmeester Wim liet ons een uitnodiginge geworden voor het festival maar wij hebben onze kaarten nog niet gezien, waarop dat menere Hippoliet zeide dat de schoolmeestere verzekers dat azzo niet bedoeld hadde.

Alwaarachter dat Fons zeide, Mariette zeide hij, met dat we nu toch in forme zijn gaan we wel kaarten kopen daar ter plekke en we gaan wij algelijk een keer gaan. Fons was getikketakt voor naar dat spel te gaan vanwege dat er daar ook veel jonk vrouwvolk rond drentelt. Ik zegge nog, Fons, zeide ik, wat moeten wij op onze leeftijd op een festival gaan doen alsmede dat ik zeide dat we het alleens niet wisten zijn. Een meninge dewelke Fons wegwuifde met de mededelinge dat hij dat wiste zijn.

Bon, zo gezegd zo gedaan. Wij naar dat festival. Fons hadde een oranje zonnebril aangedaan van Cindy en het was gelijk een fooraap die neffenst mij liep maar hij zeide dat hij nog deel hadde uitgemaakt van de hippiecultuur en dat dat de mode was, azzo van die kleuren. Aan de Katelijnepoorte, binst dat al dat volk naar links gaat, Fons nietend te verletten en de brugge over en naar rechts. Ik zeide, Fons zeide ik, ik peinze dat het naar links is. Maar Fons vroege wie dat er de weg kende en hij terte gewone door. Wij t' hope door 't stad en al die mensen loeren naar dien bril van Fons. Achter een ende komen we aan de markt, Fons steekt over en vliegt de het St Amands stretje in en als we halverwege dat stretje zijn zeide hij almeddekeer dat we er waren. Maar er was daar nietend te zien!

Ik zeide, Fons zeide ik, we gaan dat hier moeten vragen en ik daar aan twee jonge gasten gevraagd als dat het daar ware voor het festival. Ze begosten te lachen en ze zeiden dat het verzekers meer dan twintig jaar geleen was dat het daar ware geweest maar dat het nu in het minnewaterpark te doen ware. Fons zijn kop bijkans zo oranje gelijk zijn bril en hij ware zichtbaar gegeneerd vanwege zijn koppigheid in de routebepaling. Wij naar dat park.

En ineens peinze ik nu ook dat ik beter nog een beetje naar mijn bedde zou gaan en dat ik dan onze festivalavonturen beter morgen zou in mijn boek schrijven want anders benne 'k ik morgen geen mens.

03:47 Gepost door Mariette Courgette in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

*** een stralende zaterdag toegewenst! grts,

joris

Gepost door: joris | 15-07-06

Mariette algelijk ! Wat een gedacht om op uwen leeftijd nog naar dat Cactusfestival te gaan ! Ge waart beter naar Basiel geweest in de Stadsschouwburg of naar de prondelmarkt op 't Zand. En garanti dat Fons were zwienewild stond toen dat jullie in 't Minnewaterpark toekwamen: al dat schoon, jonk, brat volk. En… ge moet het eigenlijk niet meer vertellen: hij heeft hij voorzekers were gedronken van 't vaderland weg. Ge hebt eigenlijk nog noois gezegd hoe dat hij is als hij een vlieg in zijn oge heeft. Is hij dan stil en ingetogen, of juist heel luidruchtig en zo vies als een orebeeste? En ligt hij dan binnen de vijf minuten aan de kap met God en klein Pierke? En gaat hij dan misschien ook de politie te kantele ? Als ik gedronken heb word ik eerst heel vrolijk en aangenaam in de omgang, maar naarmate den avond vordert word ik melancholisch en stille, nen aangenamen dronkaard, als het ware, al zeg ik het zelf…
Meester Wim heb ik nog noois dronken gezien. Die zit tevele op zijn geld.
Voorder van de reste ben ik van gedacht dat Meester Wim een flink pak voor z'n broek verdient.

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 15-07-06

Nochtans als we van d'autostrade kwamen reden we der recht binnen, allé de bochten volgen natuurlijk.

Gepost door: ms | 15-07-06

9 012 proficiat Mariette met je + 9 000 bezoekers !!!
prettig weekend hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 15-07-06

)))) 't was niet alleen den Fons zijnen zonnebril die uit den tijd van den flower power was maar zijn gedachten waren het ook...wat een misverstand! 't Is ook ne welweter hé Mariette uwe Fons. Hoe ist nu met zijn kleur ondertussen? Gelijkt ie nog op een appelsien? Alé, tis te hopen dat ge nog wat kunnen slapen hebt anders zal het nog een vermoeiende dag worden voor u.
saluukes

Gepost door: dingske | 15-07-06

Cactus festival
Mariette,

ge ziet dat van hier dat ik mij met mijn status ga vertonen op dat festival!
Die muzikanten kunnen geen noot lezen en staan dronken te leuteren op dat podium. Geef mij maar de opera, dat is meer mijn standing. Dat Hippoliet zich daar thuis voelt is niet moeilijk. Hopelijk kon hij dit jaar van dat jong vrouwvolk blijven, met zijn geile dronken blik! Voilà!

Gepost door: Meester Wim | 15-07-06

De commentaren zijn gesloten.