24-06-06

Van de naslepinge van de put en de voetval

"Mariette, als ge nog eens u beerput laat legen binst dat het schoon weer is dan moogt ge dat wel een keer zeggen, ik kan dan mijn waste binnenhalen!" Ik verschote mij een bulte toen deze opmerkinge in mijn nekke werde geslingerd door Magda van Voncke Scheppers binst dat ik stonde te wachten in de rije van minstens negen bezoekers bij Monne Prostat voor de indieninge van mijn lottobulleting. Ik wierde rood van schaamte want al dat volk keke naar mij gelijk dat ik een misdaad hadde begaan.

Ik peinsde in m'n eigen, de beste verdediginge is den aanval en ik vroege haar hoedat ze zij daar last van konde gehad hebben want dat ze zeven huizen verder woonde. Ze zeide prompt dat heel de strate veusde en dat het gelijk van drie jaar verre was geweest dat wij gekakt hadden. Ik zeide, Magda zeide ik, ge moogt het mij niet kwalijk pakken maar als ik naar u wezen kijk dan is het juist gelijk dadde gij al een jaar lange niet meer gekakt hebt, waarna ineens Monne in een lach schote en dat iedereen in de gazettewinkel achter een endeke stonde te lachen gelijk paptaarten. Magda was vreende in haar gat gebeten en gink kwaad weg zeggende zat ze de milieuinspectie op d'hoogte zoude brengen.

Fons heeft een heel schema aangeleid van de standen en de uitslagen in de voorronde van de voetbal. Hij is er waarlijk van overtuigd dat niet Brazilië maar Ghana wereldkampioen gaat worden. Den aap hadde nietend te verletten en zette via tinternet 100 euro in op Ghana. Seffens 600 euro winste in de sjakosse, zeide hij want ze staan zeven tegen één. Ik zeide, Fons zeide ik, ge gaat me toch niet vertellen dat ge der zelve in geloofd. Maar Fons zeide dat ik moeste zwijgen want dat ik nietend van voetbal kende. Als we vandezomer een keer mussels gaan kunnen gaan eten langs den dijk tongs zal het van onze winste zijn, voegde hij er tevens nog aan toe waarop ik zeide dat we die mussels verzekers zelve gingen mogen trekken. Maar Fons ware al were verzonken in zijn schema's en hij zette de ploeg van Ghana op papier die volgens zijn meninge de finale moeste spelen. Als hij het in zijn hoofd heeft zit het bij Fons ook niet in zijn gat.

We gaan wel zien hoedat dat allemaal zal uitdraaien maar volgens mijn meninge zal die finale een overwinninge zijn voor het vrouwvolk der aarde want dat de voetbal dan eindelijk gedaan zal zijn. Maar houd u vaste want 't is tongs de ronde die begint en 't is tongs alle dagen die coureurs op den TV. En azzo blijft de vrouwe verstoken van televisionair vertier in de menagen waardat ze maar één TV hebben. Ik zal een keer een schrijvinge laten geworden aan den dezen met zijn snorre van de BRT en een keer goed mijn gedacht zeggen. Ze gaan der dan wel niet meer neffenst kunnen kijken, daar op dien TV.

Alsook dat er verzekers vele mensen zijn die zicht afvragen waarom Mariette niet meer haar meninge deponeert op ulderen boek maar dat is ook een brokke vanwege den elentriek die niet verdraagt dat èn den TV èn den PC aanliggen. Vandaar dat Mariette niet in de mogelijkheid is om haar meninge overal te schrijven maar als de voetbal gedaan is zal ik dan een keer mijn schade inhalen want de koers is juiste maar overdag, gelijk dat Fons zeide.

Mag ik iedereen ook nog een bedankinge laten geworden vanwege de vele stemmen die op mijn boek worden gestemd op de blog40 alwaar ge nog altijd kunt opgeraken door te duwen op de stemknop hier aan de rechterkant. Welingenomen verklring van dank om Mariette u stemme te geven.

14:09 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Van da voetbal en hoe dat het onze neuze uitkwam. Beste Mariette,
Dat Brazilië de wereldbeker gaat winnen, dat is mogelijk, maar dat Ghana gaat winnen, die kanse lijkt mij vreende kleine. Ik denk dat als uwen Fons een pinte heeft gedronken dat hij dan het verschil niet meer verkent tussen goudstof en hagedissenstront (en er is pertang een groot verschil). Hij is tij dan precies een beetje de kop weg. Die inzet van 100 euro kunt ge dus op uwen buik schrijven. En die mussels, dat wordt voorzekers een stuutje met salami. En als ge diene voetbal strontebeu zijt, Mariette, kom dan bij mij thuis naar den tennis kijken. Of zijt ge daar ook gene liefhebber van? Nu, mijn moedertje zaliger zeide vroeger alsan: "Elk ze meuge zei de zeuge en ze at stront voor appelmoes."
Zomerse groeten,
Vanwege
Drs. Johan Arend Happollati
(Overigens ben ik nog alsan van gedacht dat Meester Wim een flink pak voor z'n broek verdient.)

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 24-06-06

hoe later op den avond, hoe schooner 't volk....
Ja zeg, die Magda heeft nogal manieren, ze heeft er veel maar weinig schone...u azo afronteren in 't volk, dat is erg. Maar ge hebt dat goed opgelost Mariette. En ge most nog gezegd hebben dat geld ook stinkt maar dat ze daar wel nie vies van is. En 't is te hopen voor Fons en voor u dat ie wint met zijne pronostiek, dan kunde die briefkes ne keer onder haar neus draaien.
Voor dak het vergeet, ge kunt het goed zeggen in 't frans, dat is van vele naar den Oosjang te gaan zekers??
alé, nog ne schonen avond en nen rustigen nacht
groetjes

Gepost door: dingske | 25-06-06

graag gedaan!

Gepost door: demopperpot | 25-06-06

t' is algelijk niet schone van min, mor ik lees u stukskes toch zo graag, mariette om altijd te beseffen dat het op een ander ook niet al rozegeur is (met dien beerpunt onder andere)..

Jaja, vrouwe, binnenkort de koerse wederom. Verdekke dat gesport houdt niet op. En een mensch zou daar nietend tegen hebben als dat mansvolk dat actief zou doeng hè, maar neen zulle ulder zat zuipen en tongs nòg vetter worden in de foateuil.
't is godgeklaagd!

Gepost door: Little Witch | 26-06-06

jeske en tine in turkije aaa mariette me zitn ier goed wi mo wreed ambetante vinten. fons zoe meugen achter kom voe bodygard te spelen en me witte plekken in te smoeten want typ mie dat ze ant schoeperen zien. allez de komplimenten van uus bie de turken

Gepost door: jeske | 26-06-06

Nen beerput dat is folklore. En folklore moet in eer gehouden worden. Met ander woorden : nen beerput dat moet stinken !

Gepost door: ms | 26-06-06

niet fris dat het bij uw buurman op zn log van maandag ook niet fris riekt,zou dus te maken kunnen hebben met het zuigen van uw put...
maar echt geloven doe ik dat niet,het geurt namelijk alsof er bij hem ook zojuist een beerput is opengetrokken...
getverpiellekes,die urbain alpain kan er ook best van stinken...

Gepost door: gewebkijk | 27-06-06

:-) weer ne keer mijn stem komen uitbrengen zie :-)

Gepost door: Borriquito | 27-06-06

fantastisch gewoon! Ik kwam via de links van Mie bij jouw blog terecht, en vond een schitterend leeswerk. Kom zeker terug...

Proficiat,

Paul

Gepost door: Paul Zarzuelo | 02-07-06

terug... en kwam onze gastvrouw nou ook maar weer eens terug,
dat stemmen word zo,wel een eenzame bezigheid...

Gepost door: gewebkijk | 03-07-06

Sommige dagen geraak ik gewoon op die top 40 niet op om te stemmen.

Gepost door: ms | 03-07-06

De commentaren zijn gesloten.