21-06-06

Van het feit dat Mariette met een stinkende put zit

Als dat het al een paar dagen niet meer te doen is van de reuke in huis als Fons dore trekt. De oorzaak ligge aan de put die moet geleegd worden, zeide Fons, en hij zette zich zere were nere in zijn zetel voor naar de voetbal te kijken. Ik plekke van een keer te bellen naar Quicke van de beerkarre, neen, menere ware in beslaglegginge genomen van Zwitserland tegen Frankrijk. Gelijk dat hij ook maar enige bindinge heeft met die landen, de gloeienden ezel. Hij kan niet skieën en hij is nog noois zot geweest van kaas. Ik zeide dan ook, Fons zeide ik, neemt u verantwoordelijkheid en belt en omdat er geen beroeringe in kwame, in Fons, heb ik tongs zelf naar Quicke gebeld. Ik zeide: Hallo, 't is hier met Mariette en 't is voor te vragen wanneer dat ge een keer kunt komen zuigen. Het was een kort gesprek van zakelijkheid en achter vijf minuten was dat geklonken en dat ze vanachternoene gaan komen voor de beerput te legen alsook voor een keer het putje uit te kuisen.

't Zal hier were proper zijn met al die derms door de living. Ze leggen daar dan wel hier en daar een gazette onder maar op 't eind van 't spel zit ge algelijk met plekken vette in uwen living. 't Zal verzekers weer eens slag met het dweileken worden als ze gedaan hebben. En als de put dan uitgezogen is hangt er ook een reuke in de strate waardore dat heel de strate naar u kijkt gelijk voor te zeggen dat ge het van ulder niet riekt als ze zichzelve een ontlastinge laten geworden. En toch loopt een mens tongs een beetje met beschaamde kaken rond want 't heeft dat niemand gaarne dat de geburen weten hoe u ontlastinge riekt. Enfin, 't zal were een ambetante achternoene worden met al die vreemde strontzuigers in ons kot maar tevens aan de andere kant mogen we van geluk spreken dat er nog mensen zijn die zo'n dingen willen doen want waar zouden we er anders mee naartoe moeten met onze mestoverschotten in de put. Moest iedereen hele dagen naar het voetbal kijken gelijk Fons, 't zou er nogal op trekken zekers.

Als dat ik dus tevens op aanradinge van madam CD geprobeerd heb om Fons op andere gedachten te brengen dan de belevinge van het voetbal. Ik hadde mij een frivole set lingerie aangeschaft via de boek van 3 suisses bestaande uit een soutien, een onderbroek (in 't roze) alsmede een vleeskleurige haine met kant aan de zijkanten. Ik dede dat aan en ging binst de match Italië tegen de Verenigde Staten in mijn splinternieuw setje consjuus met mijn Swiffer het bijzettafelken nevens de canapé afkuisen. Maar peinst ge dat Fons bougeerde? Azzo zeide hij, Mariette zeide hij, ge staat voor 't beeld en seffens misse ik een belangrijke fase in de match en doet eentwadde aan want als de duiven u azzo zien gaan ze noois nie meer naar hun kot willen komen. Ge moet een keer peinzen, ik sta daar in mijn volle seksualiteit als vrouwe en dan krijgt ge zo'n commentaar naar u hoofd.

En azzo heb ik tongs mijn training van den Aldi were aangedaan en hebbe mij stillekes aan de keukentafel gezet met een doorloper en een tasse kaffie. Een vrouwe zoude van minder onzeker worden. Maar ik probere mij daar over te zetten en het feit dat ik alreeds 300 stemmen heb op de blog40  bewijst mijn populariteit albij e bevolkinge van de boeken. Uw stemme is mijn steun alswaarvoren een vreende welwillende bedankinge van Mariette aan al haar stemmers.

 

IK VRAGE U ALSMEDE MET KLEM

GEEF MARIETTE U STEM

 

10:12 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

voetbal komt eerst ' t is een treurige bedoeninge, Marjetje, ik weet het mor al te goed.

Rondlopen in négligéetjes en niemendallekes om mijnhere zijn aandacht te krijgen, marcheren niet. Binst daze anders wel zo bronstig als een hengst rondlopen als ge bij wijze van spreken aan den afwas staat en geen tijd hebt om vuile manieren te doen..

Ik kan alleen maar mijn steun geven aan u Marjetje..En stemmen doe ik altijd, da weet ge!

Gepost door: Little Witch | 21-06-06

een kwestie van sociaal aanzien... Madam de hekse, ik wens u een grote bedankinge te laten geworden voor de steun en ge kunt gaan peinzen dat ik als simpele vrouwe met een simpele tale mij soms inhoude om mijn meninge op u boek te zetten hoewel ik het wel volge. Alsook dat het een zake van sociaal aanzien is om u plekke te kennen als ge in een reke woont. Frivool beladen groeten.

Gepost door: Mariette | 21-06-06

Wachten... Altijd maar wachten ! ....een einde later knoopte hij de swiffer voor haar ogen.
Met een stem die ze niet van hem kende, warm, kalm maar wel zeker, misschien zelfs wel dwingend, zei hij dat hij van haar verwachtte dat ze stil bleef liggen, dat hij niets zou doen dat ze niet wilde, maar dat hij verwachtte dat ze, wat hij ook deed, stil zou blijven liggen. Tot na de match !

Gepost door: cd | 21-06-06

de stemminge is gebeurd de Fons.....daar zijn geen woorden meer voor....kijkt die nu serieus liever naar venten in korte broek dan naar een madamke in schoon lingerie???
Mariette....dat is precies niet normaal.
sterkte wuveke

Gepost door: dingske | 21-06-06

Van de stoelgang Trek het u niet aan Mariette. Als ge maar gezond zijt en elken dag goed kunt afgaan.
Mijn moedertje zaliger zei vroeger alsan:
"Als ge elken dag éne keer goed naar bachten gaat,
zijn uw derms daarmede ferm gebaat".
En als de mensen commentaar hebben als de beerput wordt leeggezogen, moet ge maar zeggen:
"Riekt uw part en zwijgt voorder van de reste."
Als ge gaarne van die oude spreuken van vroeger hoort, Mariette, mijn moedertje zaliger, die kon der weg mee, zulle. Als er bijvoorbeeld iemand een scheetje liet, dan zei ze zij alsan: " 't Zijn propere mensen die 't stof van under gat blazen." Wat peinst ge daarvan? Is dat niet goed gevonden?
Allez gow, we hebben wij toch were ne keer goed kunnen lachen !
Met oprechte groeten.
(Overigens ben ik van gedacht dat Meester Wim een ferm pak voor z'n broek verdient.)

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 21-06-06

Mariette... Goeiendag Mariette, ewel zeg zukke manoeuvers uutvoeren in uwe nieuwe lingerie. Zoe junder Fons dikwijls gin homo ant worden zien wahahaha. Doeiiiiiiiiiiiiii

Gepost door: Jeske | 22-06-06

De commentaren zijn gesloten.