14-06-06

Awoert voor den voetbal

Het is allemaal vreende simpel maar ’t is waarom dat den elentriek niet deugd dat mijn computer uitslaat als Fons den TV aansteekt. Veels te lichte plongs waardore dat het het niet kan houden van de twee toestellen tegader te laten marcheren. Het probleem in deze is dus dat Fons hele dagen naar de voetbal zit te kijken en dat ik niet meer aan mijn boek kan werken. Ik zette mij dan in de keuken en ik zwete de kaken van mijn gat in 't schuim. Mensen toch is dat warme! Alsware het gelijk dat we in een tropische situazie zijn terechte gekomen met het were.

Fons drinkt een bak bier per match die hij bekijkt. Aan drie matchen per dag en ge kunt ook rekenen en tellen als dat hij dus tegen 's avonds zo zat is als een zwitser. Fons zegt tongs, Mariette zegt hij, we moeten wij vele drinken als het zo warme is vanwege het rampenplan van de minsiter die het ook zeide dat de kanse op uitdroginge het grootst is bij zeventig plussers als het zo warme is van temperature dat hij zeide de minister. Ik vermelde de mogelijkheid voor ook een keer ertussen een glazeke water uit de krane te drinken waarop Fons zeide dat hij algelijk geen walvis is waarop ik ook zeide dat hij dan were gink verdikt zijn achter de voetbal van al zijn bier.

Hij koste gisteren al niet meer in zijn short van bermuda van Oosjang vorig jaar nieuwe gekocht in solden. Hij zeide al lachend dat hij verzekers verdikt ware van fluite waarop ik ziede zeffens een verdikte fluite tegen u oren, zeide ik. En Cindy die er were helegangs dore is van haar schuddinge aan 't hoofd lachte omdat Fons dat zeide van zijn fluite waarop ik haar een reprimande gave dat ze met zo'n schunnigheden niet moeste lachen waarop dat ze zeide, de franke kalle, dat ik nietend kan verdragen.

Gisteren laze ik in de gazette dat er ook vrouwen zijn die gaarne voetbal zien. Ge moet daar algelijk van een beer voren g'geten hebben om dat gaarne te zien. En tongs al dienen uitleg achternaar van waarom dat 't ene gewonnen hebben en d'andere verloren. Ik kijke ik nog 't liefst naar de reclame tiussen de matchen maar binst de reclame zapt Fons tongs naar posten alwaar het voetbal zonder reclame wordt getoogd.

Ik heb momenteel dus weinig gelukkige momenten in mijn leven maar ik zeg u, ik Mariette gaan een brei opzetten voor een mutse voor Pitou, den hond van madam Van Kleiteghem, die wegens een ziekte geen haar meer heeft (dien hond, niet madam van Kleiteghem) vanwege dat het gesprek erop gekomen was dat haar hond altijd ontstoken oren heeft omdat er geen haar over groeit.

 

MEDE ZAL IK OOK NIET VERSAGEN

OM ACHTER U STEMME TE ZAGEN

waarvoor mijn dank van Mariette

 

00:04 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Baby van de maand! Breng nu je stem nog uit: http://www.9maand.com/bvdm/
Hij staat op de achtste rij (van boven naar onder en helemaal links)
Alvast bedankt!!!
xxx

Gepost door: Veronique | 14-06-06

dien voetbal jonges toch, wat zien vrouwmenschen af met uldere venten dezer daags.

Ik heb het ook vlaggen, Mariette. Mijn grote liefde hoort mij nietn meer als ik tegen hem spreek, want 't is altijd van : ssht, ik ben de match aan 't volgen.

Triestig, das waar. Maar t doet goed aan min herte dat gij ook lijdt, zo is het precies wat minder erg als we samen afzien hè !!

En ik stem op u altijd zenne.

Gepost door: Little Witch | 14-06-06

Voetbal ? Slow is uiteindelijk niet zo erg ... of nog erger ? Ik weet het eigenlijk niet goed.

Die gaat kijken, komt naar hier, gaat kijken, komt naar hier. Ik weetekik uiteindelijk niet meer waar dat ik moet gaan zitten.

;-)

Gepost door: ms | 14-06-06

:-) diene voetbal zal in veel huizen opstaan nu
maar hier in ieder geval niet
intresseert me niet :-)
nog een gezellige avond verder hé Mariette
en snel weer even gaan stemmen zie
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-06-06

De gastvrouwe neme het woord Als ware het dat madam veronique vraagde voor op haar kleine te stemmen en dat er twijfel ware of dat hier nu reclame of een meninge betrefte al in dewelke ik de gedachte was toegedaan dat het een meninge was omdat de achtste rije de meninge van Veronique ware (wie weet als betreft het hier misschien een kleinkind ons alles gekend dat ge daar mee bezig zijt, als grootmoeder) en dat het voor ene keer goed ware.

Verders ben ik blijde met de steungeteugelingen van sympathie aangaande mijn afzien van de voetbal en dat er vele vrouwen ook blijkbaar in een lijdensweg zijn gesukkeld en dat het were Duitsland zijn schuld niet zoude zijn. Vrouwen aller landen verenigd u en zet een brei op uit protest!

Gepost door: Mariette Courgette | 14-06-06

Bier en voetbal... Een goeienavond Mariette terwijl ik ier ant typen ben in uwen boek is mien wederhelft ook nor tvoetbal ant kieken. Mo zoender bak bier wi. Allez brei mor u schone mutse voe de kletsekop van een noend. Dadaaa

Gepost door: Jeske | 14-06-06

hoorde ik iets over breien ? wie kan er hier breien ? dan ben 'ik' er van af

Gepost door: carine | 14-06-06

))) ja diene voetbal, als er iemand van 't mannevolk zijn mond opendoet, 't is over voetbal. Dat diene wereldbeker maar rap gedaan is of mijne sjerp die ik aan 't breien ben zal rond de wereldbol kunnen gedraaid worden...
groetjes

Gepost door: dingske | 15-06-06

normaal ? alsdat ik geef dus helegaar nie om de voetbal als zodanig ,maar hier de bemerkinge lezende allengs ongeruster bekomend en ook bezorgd!
want dat ik de laatste keer dat ik keek toch echt nog een jongetje was
en vanzekers ook betracht te blijven...
nu bekleifd mij echter van als ze tenlange de brandende kwestie,heere doktore van de mediesche proffessie...ben ik wel geheel normaal..?

Gepost door: gewebkijk | 16-06-06

Samen voetbal kijken kan de moeite lonen In GB stijgde de omzet van sexy lingerie met 30% tijdens het WK. Marietje toch, leg dienen brei eens neer, koop een leuk setje en kijk samen met Uw geliefde voetbal. (Ik wed dat ie de tweede helft niet haalt ! ) :-) :-)

Gepost door: CD | 20-06-06

blog40 driehonderd..!

Gepost door: gewebkijk | 21-06-06

De commentaren zijn gesloten.