04-06-06

Van het accident van ons Cindy

Cindy ligt in haar bedde met de persiennen naar beneden mede dat zij door de dokter donkerte werde voorgeschreven. 't Schaap heeft een hersenschuddinge vanwege een verkeerdelijke beweginge aan de pale. Ze is er afgestuikt en rechte met haar tetter tegen dek. Menere Broshkovidan heeft haar zelve naar huis gevoerd achter het accident want de mogelijkheden voor zelve te rijden achter de gebeurtenisse ware nihil. Ze zage alles dubbel en indelijks veel zeer.

Er dient dus stilt in acht te worden gehouden in het huis want het is niet alleen de klaarte die een verergeringe in de toestand tewege kan brengen maar tevens leven in huis. Ik hebg vandenuchtend zelfs niet durven luisteren naar den opera belcanto op Klara vanwege dat het misschiens zoude storen voor Cindy. Ik heb dan maar de gazette zitten lezen als dat het was het Brughs Handelsblad en alsan eerst de overlijdingen die ik bekijke. Alwere een heleboel mensen in mijn leeftijd zijn met hun haar vandeweke. Fiene Claeys stonde er ook in omdat ze hadde gewonnen met de prijskamp van het CMBV aldat ze het juiste woord hadde gevonden van de rebus waar Fons niet aan mee wilde doen waarom het veels te gemakkelijk ware en dat hij ook zeide dat er geen uitdaginge in zate. Fiene staat vreende lelijk op de foto in de gazette want ze hebben haar gepakt van langs de kant van haar steenpuiste in haar wezen. Ze kan zij daar vaneigenst niet aan doen van die puiste maar in plekke dat ze haar tongs van den andere kant pakken. Het moet al veels te zere gaan tegenwoordig in de gazetten.

Fons is vandage naar de landbouwschole van Oedelem voor een keer te gaan kijken achter een nieuwe sierstruike voor in onzen hof. De vorige sierstruike hadde het gehad mede daar Fons er een keer te kloefe is ingevallen vanwege een onoplettendheid als hij van het trapleerke terte. Het evenwicht verloren en geen gevoel van richtinge meer binst zijn val. Gelukkig zonder lichamelijke kwetsuren en juiste een brokke zijn elleboge die zeer dede van geschaafd te zijn langs de muur. Maar de struike was kapot. De takken hangden brokke vaneen en overalsten gebroken en de blommen tevens gabimeerd. De aanschaf van een nieuwe struike ware dus onoverkomelijk.

De Lada deed gelijk ook rare toen dat Fons hem wilde starten. Eerst een pruttelinge en tongs gelijk een luiden buis en tongs veel rook uit de chargebuize mede dat ik bijkans peinsde aan een ontploffinge. Fons zegt dat het verzekers ligt aan de goedkopere nafte die hij tankt aan de rampe naar Oostkamp alwaar het verzekers 20 cent scheelt op een liter. Maar er is blijkbaar bedrog in het spel en de kortinge gaat duidelijk ten nadele van de kwaliteit. Onze Lada heeft nu 280.000 km en het zou mij nietend verwonderen dat we een keer prijs gaan

hebben en dat we voor eentwat anders gaan mogen kijken. Ik houde mijn herte vast want er zijn weinig financiële mouvementen mogelijk laat staan voor een andere auto. Best dat we nog onze velo's hebben. En azzo heeft een mens altijd mizerie waar ge ook niet te lange moogt aan peinzen of ge zoudt nog toppezot kunnen geraken alsmede in een instellinge, zegt Fons. Dat ze moesten Fons in een instellinge steken hij breekt het kot af.

Verders wens ik iedereen nog een goeien dag en verblijve ik in de hoop dat iedereen op mijn boek stemt op de blog40 alwaar ik alweder enige plaatsen ben gestegen dankzij mijn vele fans van heinden en verre.

14:42 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Jama Mariette ge moogt gij naar de raido luisteren zenne, die zal toch niet te hard staan zeker.

En diejen otto ! Zwijgter mij van; puur miserie en ne mens heeft dat nodig want anders kunnen we ons commissekes ni meer doen in de Colruyt.

En dat stemmen ! Ge zijt twee stemmen kwijt, want die stomme site ging gisteren nie open en dat zjust op den dag dat mijn IP adres veranderde. Normaal kan ik dan twee keer stemmen en nu niet ! Dat is puur sabotage van dieje site.

;-)

Gepost door: ms | 04-06-06

maar arm kinneke die cindy, ocheirme na toch, en dan de fons tttjs
ge moet ze da alletwie goe verzeurgen zenne,
en nog veul plantgenot!
ne zier gezellige achternoen,

Gepost door: kathy | 04-06-06

:-) veel beterschap gewenst aan Cindy
en nu snel mijn dagelijkse stem gaan uitbrengen se
nog een prettige zondag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 04-06-06

))) de stemminge is weer volbracht sé. Zeg Mariette, van dat accident van Cindy....'k heb dat 2 keer moen herlezen. Der was een seconde verwarringe met diene "tetter", 'k had eerst die R niet gezien en 'k begost mie al af te vragen hoe da ge azo aan een hersenschuddinge komt.
Tja en ulder autooke....dat ziet er niet goed uit hé...mo misschien botste ip het onverwachts wel ip een schoon occasie, wie weet.
alé, nog nen schonen avond
groetjes

Gepost door: dingske | 04-06-06

te kloefe tegen dek Beste Mariette,
Cindy heeft voorzekers "de omgekeerde kruisboge" willen doen aan de pale, een oefeninge waarbij dat ge ondersteboven met uwe kop eerst naar beneden gletst. Van tiene negen heeft ze zij niet dul genoeg gefreigd binst dat ze naar beneden slierde. Dat is een oefeninge voor gevorderden en Cindy zou eigenlijk beter nog een beetje wachten voordat ze aan zo'n maneuvers begint: ze is ze zij toch nog maar ne stagiair en der zijn al tefrente paaldanseressen verongelukt omdat ze de afstand verkeerdelijk inschattigen. Had ze haar brilletje wel aan tijdens de oefeninge?
Met vriendelijke groeten,
Drs. Johan Arend Happollati
(Overigens ben ik nog altijd van gedacht dat Meester Wim een flink pak voor z'n broek verdient.)

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 05-06-06

verbeteringe In de plekke van "gefreigd", bedoelde ik eigenlijk "gefreingd" (van het werkwoord "freingen" = remmen).

Gepost door: drs. Johan Arend Happollati | 05-06-06

De duistere kant van Happollati

Ik vraag me toch af hoe het komt dat die Happollati zo goed op de hoogte is van de paalbewegingen van Cindy. Weet zijn echtgenote wel waar hij ganse dagen en nachten vertoeft of is het ook zo een domme kalle gelijk de meeste vrouwen? Mij zul je in ieder geval niet zien in zo een oord des verderf!
Ten andere, hoe minder hersens hoe rapper genezen. Tegen morgen is Cindy dus weer fris man en kan ze terug de aap uithangen aan haar paal.
Voila, ik heb gezegd!!

(En voor Mariette: met uw vuile splette wil ik niets te maken hebben!)

Gepost door: Meester Wim | 05-06-06

meester wim... doe het niet graag,maar moet u wegens happollatie ,vrees ik toch wel gelijk geven..!verder wil ik inhoudelijk niet op de zaak ingaan.
maar van wat u verder zegt over dames in het algemeen,en onze twee gastvrouwen in het bijzonder,distancieer ik mij uitdrukkelijk..!
sterker nog...ook dat geeft te denken...

Gepost door: gewebkijk | 06-06-06

alsook inderdaad dat haar freigninge op nietend trekt Maar het is tevens ook dadde dat den doktoor dus zeide dat er aan de freininge van Cindy zekers nog zal moeten gewerkt worden als ze seffens in haar tweede jaar aan de langere palen zal staan voor te werken. Het is waarom dat haar hiele te kort is voor degelijk te freignen alwaardoor dat ze zal moeten werken aan het afnijpen. En toen wiere het allemale te ingewikkeld voor mij voor te volgen maar het is in elk geval een werk met grote gevaren voor vallingen op het hoofd en waarmede ik gen kouden bedoele maar dus echte vallingen.
Het is misschiens rare maar ik vinde dus ook dat menere Hippoliet vele van de palen weet en misschien is hij afgevaardigde van de firma voor de palen vanwaardadde dat hij het allemale weet maar gelieve dan ook enige inlichtingen aan mij te laten geworden want ik wete 'k ik nu nog van nietend van de firma dewelke Cindy een tewerkstellinge liete geworden.

Gepost door: Mariette Courgette | 06-06-06

Zuuste gepasseerd Om goeiendag te zeggen.

Algelijk, Cindy had een arbeidsongeval? Pijnlijk, zekerst?


K ga nog ekeer stemmen, zulle!

Gepost door: Little Witch | 06-06-06

Kloten ligt in Zwitserland Hedde last had van 666, Mariette? Want ik ben d'er nie goe van geweest. En vrijdag begint 't wereldkampioenschap voetbal. Misschien is 't tijd voor Cindy dat zij keer heur goesting zoekt op een voetbalveld. Daar lopen schoon venten ronden, zie. (heb ik van horen zeggen)

Wiebel,
Djiediebie

Gepost door: GDB | 07-06-06

De commentaren zijn gesloten.