31-05-06

Van de verzettinge van de plekke van Fons

De laatste tijd hadden wij een enorme storing op de radio in de keuken dewelke voor bolaordig te worden was. Na het onderzoek van het apparaat viel het geweldig op dat het alle keren was als Fons zich op zijn plaatse bevonde aan de keukentafel dat het toestel ter ontvanginge van muziek rare begoste te doen. Het moeste dus zekers te maken hebben met Fons maar wadde en dat wij alzo voor een raadsel stonden.

Edoch daar kwam gisteren de oplossinge aangewaaid vanuit een onverwachte richtinge. Wat ware er gebeurd: Fons had alweder zijn plaatse ingepakt doch er verwierde dit keer geen storinge nog geruis vanwege het toestel. De mystiek ware daardoor te snijden alsmede dat er een spanninge hink. Ik zeide, Fons zeide ik, ge moet nu luisteren, hij speelt zonder storinge waarop Fons stijf luide vraagde, WADDE MARIETTE? Ik zeide, Fons zeide ik, ge moet algelijk azzo niet roepen ik ben algelijk niet doof. Maar Fons greep alweder naast mijn woorden en dede teken dat hij mij niet verstonde. Ik kijk in zijn ore en jawel, zijn gehorappareiltje ontbrak vanwege dat het nog neffenst zijn bedde ligt vanwege dat hij dat 's nachts nooit aandoet omdat wij 's nachts toch niet gewend zijn van te klappen tegen elkanders. Ik dede teken naar mijn ore en dan naar Fons zijn ore en dan ook teken naar den plafond hiermede de slaapkamer aanduidend. Fons tast naar zijn ore en zegt GODVERDOMME, zeide hij weer stijf luide, IK HEM MIJN APPAREIL BOVEN LATEN LIGGEN MARIETTE!

Fons sluffert naar boven achter zijn appareil. Ik zegge nog Fons, zegde ik, heft u pekkels van de vloer want ge gaat schreven maken op het laminaat, maar hij hadde mij alweder niet verstaan. Tien minuten later is hij daar were en betrede hij het keukentje en zette zich terplaatse nere en in ene keer begint de radio weer lelijk te doen en storinge te geven dat het geen doen was. Mijn frank valde direct en ik zeide Fons, zeide ik, zet u een keer elders. Fons verzet zich en gedaan met de storinge. Het was dus waarom dat zijn hoorapparaat een verkeerde signalisatie gave aan de radio dat de uitzendinge azzo verstoorde.

Fons moeste zich dus verzetten van vaste plaatse en jij was daar niet mee gediend want hij zit gaarne op zijn plaatse maar ik zeide ook, Fons zeide ik, 't is 't één of 't ander, ofwal storinge ofwel u verzetten waarop Fons zeide dat ik tongs toch evengoed de radio koste verzetten maar ik zeide ook dat zulks niet gink vanwege dat de broodrooster en de microgolf aan den andere kant van het aanrechte stonden. Ik had algelijk geen goeste van heel mijn keuken te vebouwen omdat hij gink kunnen blijven zitten waar dat hij gewend was van zitten.

Fons zit nu aan de kant van de keukenkasse en ik zitte nu met mijn rugge naar de chaufage en azzo speelt diene radio weer gelijk nieuwe. Een kleine stap voor Fons edoch een grote stap voor de radiologie en d'uitzendinge in 't bijzonder. De vrage blijft van eigenst hoe dat dat komt dat dienen appareil jaren niet gestoord hebbe en nu ineens wel. Dat zal het electronisch onderzoek moeten uitwijzen dewelke Fons zijn appareil morgen ondergaat bij den electrozaak aan het perretje. Ik ben ook een keer benieuwd.

Van de adoptie van het negerkindeke nog alsan geen nieuws en dat zuster Verplancke ook zegt dat dat een ende kan duren eer dat dat in orde komt van zo'n adoptie omdat het vooronderzoek moet aantogen dat de adoptieouder in kwestie geschikt is oor het kind op te voeden gelijk dat 't zijn moet. Ze zal zij zeker azzo een schete gaan laten in dat vooronderzoek, heel Fiene Volleghems! Afin, later hierover meer van zodra er nieuws is van de kwestie.

 

MARIETTE BEDANKT DE MENSEN

DIE HAAR HUN STEMME WENSEN

IK MAKE HIER GUL RECLAME

VOOR DAT GE ZOUDE DUWEN OP MIJN NAME

 

Mariette aan de wasdraad alsmede zichtbaar Fons zijn ondergoed.

Foto: John Waller

15:26 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Groot gelijk dagge de keuken niet verbouwde maar de Fons. Stel dat den broodrooster zou beginnen spelen zijn !

Gepost door: ms | 31-05-06

da ge de Fons het doen verhuize van de muur naar tkaske kan ik nog verstaan, maar da diene sukkelaar zen onderbroeke aan de gans blogbevolking tentoon word gespreid, is toch vriet al zen ze dan zo schoon, en dan komde gij me vetelle dak gien c-cupkes mag laten zien omdat er tkot nie me te houwe was, en dak kik hie na zit te wiemelen van al die calsonne van de fons is nie erg zeker?
ne ferme kus aan de fons en veu au marietje oek!!:-)) salu

Gepost door: kathy | 31-05-06

Het mag gezegd.

Groot gelijk Kathy, eens te meer heeft de kwelduivel in de persoon van Mariette toegeslagen en de arme Fons zijn lievelingsplekje afgepakt. Ik kan mij trouwens best voorstellen dat gij warme gevoelens koestert bij het zien van Fons zijn onderbroeken. Ik vraag mij ook af wat dat spook daar doet op die foto, dat wasrek ware al voldoende geweest. In plaats van te poseren zou ze beter haar terrastegels kuisen want ze slaan serieus groen uit!

Gepost door: Meester Wim | 31-05-06

Zijn dingen importenter dan mensen? Beste Mariette,
Ik vind het wel een beetje rare dat ge Fons verzet in de plekke van de microgolf en de broodrooster. Maar aan den anderen kant… Met ne vent gelijk Fons en een dochter gelijk Cindy moet ge wel een sterk vrouwmens zijn… en blijven: ge moet uwe kop uitwerken. Mijn moedertje zaliger zeide vroeger alsan: “Doe wel en zie niet om.”, zei ze en gelijk had ze.
Ne schone foto vanonder aan uw opstel, Mariette, ‘een proper madamtje’, zoals wij alhier zeggen, ‘een pronte vrouwe’. Die onderbroeken van Fons moest ik eigenlijk niet zien, maar allez, ze zijn toch vreende schone gewassen.
Met vriendelijke groenten
Uw toegenepen
Drs. Johan Arend Happollati
(Overigens ben ik nog altijd van gedacht dat Meester Wim een flink pak voor zijn broek verdient.)

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 31-05-06

)) dat houd niet op hé met den Fons, altijd iets van misérie, groot gelijk dat ge hem van platse hebt doen veranderen, niets dat meer op de zenuwen werkt dan ne radio die onnozel doet. Uw waste ziet er bijzonder proper uit Mariette, dat mag ook ne keer gezegd worden, voila sé.
groetjes

Gepost door: dingske | 31-05-06

LANK LEJEN Dat ik hier kwam lezen.. Hoe kon ik ooit zonder? Blijkbaar gaan jullie een kindeke adopteren? Groot nieuws !

Gepost door: Little Witch | 31-05-06

Valsspeler Happollati
Het is toch niet te geloven wat voor een muilentrekker die Happollati is! Het is precies of hij heeft bijbedoelingen door Mariette alzo op te sulferen dat ze nog gaat denken dat ze de slimste en de beste van de straat is. En zeggen dat die simpele duif niet eens stemt op de blog van Mariette maar op de blog van Urbain Alpain, zo'n valsspeler is hij ! En van mijn broek moet hij blijven of ik hang hem een keer met broek en al aan Mariette haar wasdraad!

Gepost door: Meester Wim | 31-05-06

Ewel merci... Een goeienavond Mariette, ewel azo storinge deur Fons zien oorappareil zeg, albest dat je gie dat azo kut oplossen en met Fons te verzetten. Ziemo dat je microgolf nu niet ontploft wi. Of anders miene vint zoe wel komn bluschen wi.
Slaapwel zenne en mijn stem heb je weeral hoor.
Dikke bezen
Jeske

Gepost door: Jeske | 31-05-06

Een keer de gastvrouwe Jamaar hekske, 't is wij niet die het kind ter adoptie willen geworden edoch Fiene Volleghems (de gierige kalle da'k het zo lelijk moete zeggen). Fons zegt ook, wat moeten wij met een negerken gaan doen, zegt hij.

Aan mijn fans, velen dank voor de meningen alsook de groeten aan madam van de zonne van Fons (die hier alweder een kwijlinge vertoogt ter hoogte van de lippe)

Aan de schoolmeester, kust godverdomme mijn splette! Voila sè.

Gepost door: Mariette | 01-06-06

De commentaren zijn gesloten.