27-05-06

van de gevolgen van het kwakkelwere ook voor de boeie

Maar is dat algelijk een kwakkelwere. Het is verdimme bijkans 't ende van mei en we hebben practisch nog geen zunne gezien. Fons zijn lochting marcheert aan geen kanten en 't bloemperk trekt op niemendalle. 't Waait al omverre dat er is en mijn buskussen zijn uit 't perk geslegen van de storm van vannacht. Alsook was er Fons die vandenochtend zage dat er twee ruiten in de boeie zijn gebroken en dat 't jammer ware want 't waren nog maar nieuwe dat hij gestoken hadde in halverwege april. Alzo gink Fons vandenuchtend vroeg naar glazenmaker Putaert voor twee nieuwe ruiten en 't koste stukken van mensen zijnde 300 euro wat nere komt in den ouden munt aan zesduizend galetten de ruit. (Fons zit het hier juiste te calculeren op de rekenmachine van bij de nafte (Fina) en geheel op energie van de zunne werkend en dat een mens hem afvraagt hoe dat dat spel nog werkt want 't er is geen zunne.)

En dan nu tevens 't grote nieuws van in de strate als dat Fiene Volleghems een Congoleestje ter adoptie heeft aangevraagd en dat heel de strate daarvan verschoten hadde. Dat is te gierig dat ze haar neuze snuit en dat gaat tongs een negertje adopteren. Seffens heeft dat kind minder eten hier dan in Congo (als dat Fiene gekend is voor een been voor den hond te vragen bij beenhouwer Tjonck alsook geweten dat ze geen hond heeft en dat beenhouwer Tjonck dan een keer scheef vanachter zijn toog kijkt). Azzo vroege ze ook tegen Magda als dat niet zou mogelijk zijn voor kledije te verwerven via de missiekring maar Magda zeide ook dat de kledije van de missienaaikring juiste maar genaaid werde ter verzendinge naar de negertjes in de nederzettingen van de vele missiezusters aldaar aan het werk. Verder nieuws over deze affaire gaat zekers nog het daglicht zien en wordt tevens alhier op de boek gezet zodat iedereen het gaat kunnen volgen. Het brachte in alle geval een zware choque tewege albij de mensen hier dat een alleenstaande weve van 63 zichzelve nog een kind ter adoptie liete geworden. Edoch vraagde de paster van niet te oordelen alvorens de affaires duidelijker werden betreffende de zaak.

Fons krege vandennuchtend ook een telefong in het Frans van de regie der luchtwegen voor te vragen hoe dat het met zijn astma ware maar tongs kwam het uit dat het Planchez ware die kluchtig wilde doen. En lachen danze deden aan dien telefong. 't Kwam ter uiteindelijk op nere dat Planchez wilde dat Fons vandenavond meegaat voor te gaan biljaarden maar Fons zeide ook dat hij eerst gink kijken hoeverre dat hij geraakte met die twee nieuwe ruiten in de boeie. En ik peinsde nog in mijn eigen, tjiens peinsde ik, wat gaan we nu krijgen, Fons worde nog verstandig op zijn ouden dag maar van 't moment dat ik in 't achterkeukentje ware hoorde ik Fons zeggen dat hij van z'n eigens meeginks maar dat hij daarjuiste niet koste zeggen wat hij wilde want dat Mariette stonde te luisteren, zeide hij. De totetrekker. Ik ga dus were allene zijn vandenavond. Nu, 'k peinze van een keer in de zomercatalogus te kijken van de trois suisses want 'k zitte bijkans door mijn soutiens.

Bon, ik ben uitverteld voor vandage. Seffens 't kieken opzetten want ik ga vol au vent maken. Levende vers is dat nogal wat anders dan dienen brol van in de winkels. Ik ben gekend voor de kwaliteit van mijnen vol au vent. Als 't eens past ga ik hier eens 't recept bekend maken voor de bredere lage van de bevolkinge die het ook een keer wil proberen.

Verders wens ik iedereen een aangenaam weekende en wil ik gaarne alweder een oproep doen om voor mariette te stemmen op de blog 40.

17:24 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

*** smakelijk Mariette, geniet van je vol au vent
en 'k direkt nog ne keer stemmen se
groetjes

Gepost door: Borriquito | 27-05-06

3suisses dat da na moet lukke dat er daar een beeleke van op men blog sta vandage, as de fons da zie zal hem wel thuisblijven maar van de glazen zal dan niks in huis komen nog minder van uw kieke te proeven, maar ge het hem dan wel in huis he, grtjs van de zonne-vrouw

Gepost door: kathy | 27-05-06

alé dat moet hier ook lukken tis te hopen dat 't kindeke da Fiene ga krijgen een serieus keelgat heeft dat ze der nie tevele moe achter zoeken, tis beter de ze ga horen waar dat 't zit hé. Alé Mariette, maakt maar ne goeie pot vol au vent want ge weet, de liefde van de man gaat door de maage...ge kunt nie weten dat de Fons ne ki in zin kot bluft.
veel groeten

Gepost door: dingske | 27-05-06

Vol au vent

Dat moet lekkere vol au vent zijn. Het is tenslotte klaargemaakt door een kieken zonder kop!

Gepost door: Meester Wim | 29-05-06

De opwarminge van de aarde Ja, Mariette,
Hoe zit dat nu eigenlijk met die opwarminge van de aarde? Geloof je gij daar entwat van? Ik heb er anders nog niet tevele van gezien of gevoeld. Ook in mijn lochting laten de tomatenplantjes hun oren hangen en de bonen hebben precies goesting om were in de grond te kruipen.
Dat moeten vreende gedoeften van ruiten zijn van de boeie, Mariette, dat dat 6.000 frang 't stuk moet kosten. Zijn dadde kristallen ruiten misschiens?
Dat Fiene Volleghems een Afrikaandertje heeft geadopteerd, dat is toch wel te zot voor los te lopen. Dat mens is 63 jaar… Is dat nu nog wel ne leeftijd om kinders te beginnen opkweken? Normaal vragen ze van de adoptiedienst den broek van je gat en de die krijgt nu azzo maar een negertje in de schoot geworpen (figuurlijk vaneigens).
En ik hore ook dat Cindy opslag gekregen heeft aan de pale? Dat kind staat nog een grote carrière te wachten. Ze gaat ze zij nog 'chef-pale' worden.
Met vriendelijke groeten.
Drs. Johan Arend Happollati
(Overigens ben ik van gedacht dat Meester Wim een flink pak voor zijn broek verdient.)

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 29-05-06

De commentaren zijn gesloten.