23-05-06

dat het verzekers van het were is

Ik weet niet wat dat er scheelt met mij maar 'k voele mij den laatsten tijd geen honderd procent. 't Is verzekers door het were. 't Is gelijk dat het winter blijft en ik hebbe de zonne nodig. 't Kan ook zijn dat ik een klop heb gehad van azzo te moeten were peinzen vanwege de stok dat ze dan vraagden alwaar dat ik ware een jaar, vijf jaar en tien jaar were.

Fons zeide dat het misschiens de menopauze is en azzo ziet ge dat dat mannevolk algelijk verre zit met ulder gedachten. Ik zeide, Fons zeide ik, ik ben bijkans vijvenzeventig! Ge zijt misschiens laat aan, zeide Fons en hij was gaan biljaaren. In plekke van een keer met mij te klappen of een keer gewoon een betje t'hope te zitten, neen, alsan jukte aan zijn gat en hij is tongs weg. En ik zitte hier.

'k Peinze dat hij een brokke in zijn gat gebeten is vanwege dat ik dat vertelt hebben van zijn aanhoudinge maar ik zeide ook, Fons, zeide ik, de mensen vragen er achter waar ik ware. Mochten ze u vragen welke kleur u kak hebbe ge zoudt het ook zeggen, zegde hij en hij was weg met zijn velo. Hupsa, de klakke aan, dat been over de buize van zijn velo en zonder eentwadde rijd hij alweder de strate uit, de vrijheid tegemoet.

Ik heb mij zelve een taarte gekocht vandage bij bakkerij Moyaert alhier juist achter den hoek. Een fruittaarte dewelke fraizen en veel crême fraiche. Ik belde naar Magda en Vivianne dat het kaffieklets ware en azzo hebben we algelijk nog een geestigen namiddag gehad alsook dat wij broek van 't gat speelden alwaarin Vivianne haar breok mochte aanhouden omdat ze gewonnen ware. Ze begoste me ziele te blèiten van contentement aangaande haar overwinninge. Ge moet daar een keer de missies trachten mee rechte te houden! Ik trooste Vivianne en ik zeide dat ze algelijk niet moste tsjanken want dat ze gewonnen haat. 't Is van alteratie, zei Vivianne en ze snoot haar neuze en ze snoot te kloefe een papieren zakdoek in vieren.

Magda zeide ook, Mariette, zegde ze, ge moogt ook uw hoofd niet laten hangen en ge moet verder uw meninge lanceren op uw boek. De mensen lezen u graag en 't is jammere dat ge er azzo uw voeten aan vaagt, de laatste dagen. En ik zeide dat het waar was. Trekt vanavond nog een keer een penneke, zeide Magda en dus is 't eigenlijk door Magda dat ik were op mijn boek ben gekropen.

Vanaf morgen dus weer practisch dagelijks een meninge van Mariette. Ik ben wel blijde dat de mensen op mij blijven stemmen en 't is eigentlijk mijn grootste wens voor meneer Urbain in de lijste voorbij te steken want ik voele dat de mogelijkheid aanwezig is. Hij zoude dan een schete laten zekers, meneer Urbain!

22:39 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

:-) ben vlug nog eens gaan stemmen se
goeie nacht Mariette en Fons
slaap lekker
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-05-06

Zijzelve Alsmede ook voor u een goede nacht, menere borrekieto.

Gepost door: Mariette | 23-05-06

ewel mariette vré bedankt voor uw schoon gedicht. 'k Ga da sebiet ne keer publiceren voor het groot publiek zodat ge wa reclame krijgt voor uwen boek en ondertussen nog wa stemmen kunt ronselen voor den blog40 zodat ge meneere Urbain voorbij kunt steken want ge staat er nog 4 plaatsen achter, 't zal nodig zijn da ge wa hulp krijgt. Succes en veel groeten.

Gepost door: dingske | 24-05-06

*** Tof blog meteen een linkje naar hier zetten. Groetjes en ik kom nog eens langs om langer te lezen.

Gepost door: emmy | 24-05-06

hiesé kom ik stralen veu de fons,
men maag is gelak een spons,
van mariette heur ervaringen te leize, dak content zen da ge nog is kome opdagen se, groet u en de FONske, de madamme van de zon! ga stemme op de top40

Gepost door: kathy | 24-05-06

Mariette heeft mij gemist! Mariette,

ik heb zo de indruk dat ge mijn deskundige en nuchtere commentaren vreselijk hebt gemist gezien één week geen roddels op uw boek. En kunt gij mij een keer zeggen waar René Planchez zit want ik heb de indruk dat de brave man in een zware depressie verkeert na al uw achterklap.

Gepost door: Meester Wim | 24-05-06

slapende honden... mariette,wat doet u nu..?we gaan hartstikke lekker,mar omnou buiten op uw boek al meneer alpain te gaan lopen uitdagen,oeioeioei,dat is de goden wel verzoeken,en prikkeld de beste man waarschijnlijk alleen maar om exstra zijn best te gaan doen,en voorwaar ik zou het zelfde reageren als ik zo gedaagd zou worden.we zouden er mischien het besteaan doen om heel stilletjes afte wachten of dit muisje geen staartje krijgt.en van nu af aan ,met stille trom door blijven stoten en geen slapende honden wakker maken.als altijd uw toegenegen

Gepost door: gewebkijk | 25-05-06

De commentaren zijn gesloten.