06-05-06

van het geval van de stok en komt dat maar een keer tegen

Ik lag dus bijkans van mezelven van een verschietinge vanwege dat er een madam blijkbaars met een stok achter mij smete. Ik wiste niet wat dat er gebeurde en ik moeste het vragen aan meneer Urbain wat dat dat was, azzo'n stok. Meneer Urbain zeide, geen nood vrouwe Mariette zeide hij (meneer Urbain noemt een madam altijd vrouwe), vrouwe Smits had graag geweten waar gij waart op drie sleutelmomenten in u leven, zeide hij.

Ik bekeke nog een keer de stok in kwestie alsook de inhoudelijkheid ervan en 't was dat ze vraagde waar ik mij bevonde een jaar, vijf jaar en tien jaar were in de tijd. Ik peinsde in mijn eigen, 't is misschien van importentie van dat te weten van mensen die zich aan menige verplaatsinge onderwerpen in ulder leven, zo'n vrage, maar Mariette is in heel haar leven bijkans nog nieverans geweest dan een keer naar meubelen Weba of een keer naar Molecule alsook een keer naar Oosjang achter een klakke voor Fons.

Maar meneer Urbain zeide ook, Mariette zeide hij, als ge niet tot een formuleringe van antwoord kome betreffende interniteit van zo'n stok dan zal u boek bijkans nooit meer bezocht worden. 't Sloeg van z'n eigens aan mijn erte want het is ook geen avance van een boek te hebben als de mensen er noois een meninge op placeren.

Ik krope were in mijn memorie en ik begoste te peinzen op de vraagstellinge die mij was geworden van madam Smits. Ze had verdimme beter in haar broek gescheten in plekke van mij deze confrontatie te laten geworden maar tevens was er ook geen weg meer terug alsook dat Fons zeide dat hij gink helpen. Ik peinsde in mijn eigen, ge moet hem horen, de fooraap... dat heeft een memorie gelijk een zeefde en dat zal helpen. Maar we stonden ervoren en we moesten der door.

We gaan wij daar vandage heel den dag mee bezig zijn en dan zal ik hier morgen misschiens kunnen zeggen waar dat ik ware. 't Is eigenlijk meer dan een bescheten commissie, 't is gedimme gelijk een stok met stront aan.

14:14 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Hum ! Ik ga kik stillekes Mariette haren boek toe doen en er vanonder muizen. Mensen die napeizen moete gerust laten.

Gepost door: ms | 06-05-06

met stille trom wee vertrokke,
hie smaute ze me vanalles
gtjs veu mariet en de Fons

Gepost door: kathy | 06-05-06

*** Mariette en Fons een prettig weekend jullie toegewenst
en 'k zal jullie maar laten denken :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 06-05-06

De gastvrouwe tussen twee overpeinzingen deure Met een bedankinge vanwege Mariette en Fons voor de inachtneminge van de stilte op den boek zodanig dat wij kunnen peinzen. Als dienen blèiter van hiernevens nu ook nog eens een moment zijn kwièkere zou willen houden dat zoude het helegangs in orde zijn.

Gepost door: Mariette | 06-05-06

oeps had ik het geweten dat ge niet moogt gestoord worden, dan had ik efkes gewacht van te komen lezen. Peis maar rustig verder, 'k ben weer weg.
Succes met het pijnigen van uw hersens, ik hoop da ge 't u al were zal kunnen rappeleren.
groetjes

Gepost door: dingske | 06-05-06

driemaal is scheepsrecht...met een luchtje eraan madam..ik kan u weerstand in deze...heel goed begrijpen!het is mijzelf ook niet gelukt,het stokje in een keer van mij af te schrijven...ik heb er eerst een logje aan moeten wijden om aan het idee te wennen en moed te verzamelen!tis toch min of meer u eigen in uw blote zetten...voor het oog van de natie.maar bedenk u wel ook de mogelijkheden!
u mag er namelijk na voltooien van de opdracht,zelf weer drie doorgooien..! bedenk...daar eens even de mogenlijkheden van..!

Gepost door: gewebkijk | 06-05-06

excuus excuus...1x de mogelijkheden bedenken...was wel voldoende geweest...

Gepost door: gewebkijk | 06-05-06

Even geduld 't is hier lijk op de televies als er iets mis is met de programs..dan zetten ze zo een kaartje 'even geduld' op het scherm...
Nu mariette haaren kop volop aan het denken is, zullen we het dus efkes zonder haar moeten stellen.
Op dien leeftijd wil dat nogal een tijdeke duren, bedunkt!

Gepost door: Little Witch | 08-05-06

stront Mevrouw Mariette, dat van die stront was niet zo bedoeld, maar dat weet u he? Ik ben alleen nou eenmaal gewoon zo nieuwsgierig naar wat u heel uw leven deed. Want me dunkt dat ik het nu al zo interessant vind. Maar als 't te lastig is, dan mag een fotootje ook. Of een 'sorry, nee bedankt, ik doe niet aan stokjes.'

Gepost door: madam smits | 08-05-06

De commentaren zijn gesloten.