28-04-06

Van het kieken in den hof zonder kop en de verschietinge van Mariette destengevolgend

De belevinge van een kieken zonder kop te zien passeren azzo ineens door u hage als ge in den hof boontjes aan 't kuisen zijt is vreende benauwelijk. Maar ook dat gebeurt in het leven van Mariette en wel dezen ochtend azzo rond ten elven op welk ure dat Mulleke van Doppers aan de slachtinge van zijn kiekens bezig ware en dat er almeddekeer enen de kop was afgekapt en ontsnapte van tussen zijn benen en azzo letterlijk gelijk een kieken zonder kop in onzen hof kwame gesprint. Fons zate juist op het WC zijn gevoeg te doen waardore ik mij stijf bedreigd voelde als alleenstaande vrouwe in mijnen hof.

Mulleke riepe nog naar mij van houd hem tegen, Mariette, maar ik koste ik mij algelijk als vrouwe van meer dan zeventig algelijk niet achter dfat kieken niet schieten achter de bekominge van d'eerste verschietinge. Ik zeide, Mulle, zeide ik, ge gaat moeten wachten totdat Fons zijn kakstje heeft gedaan en dat Mulle toen ook zeide dat dat kieken al in een andere parochie gink zijn tegen dat Fons gedaan hadde. Deze opmerkinge kwamen hem op een dul aangezichte te staan vanwege Mariette en dat dat kieken dat gelijk ook dore had want het sprinte almeddekeer te kloefe door mijn benen were door d'hage den hof van Mulleke van Doppers were in. Eind goed al goed en dat zo'n dingen ook niet alle dagen zouden moeten gebeuren want dat zo'n verschot een mens geen deugd doet.

Morgen zal ik dan eens verder ingaan met mijn meninge over 't schoolmeesterke die zich were begint te roeren op mijn boek. Als hij peinst van mij were in de bomen te jagen tegader met diene wietewaai van een Planchez, 't zal verdimme aan under gat zijn want ik moge mij niet meer opjagen van den doktoor vanwege de bloedstrominge en den nauwigheid van mijnen aorta dat ge kunt zien op de fotto's die werden gepakt (X'e stralinge) binst mijn bezoek aan de kinieke van een tijdeke geleden. Fons zeide nog, Mariette zeide hij, dat het niet ware van die vernauwinge maar ge hebt gij nog schone aders, zeide hij, binst dat hij de fotto's tegen de lucht van de achterdeure hielde. Ik kan de lezers van mijn boek verzekeren dat dat algelijk eentwadde is als ge met zo'n vent zijt opgescheept vanwege de sacramenten van het huwelijk.

Vanavond eten wij een stikstje uit d'hespe met boontjes en een gekokte patat. En gundere, wa staat er bij ulder op de kaarte? Dat maakt mij nu wel een keer curieus sè. Mede ondertussen pak ik van iedereen afscheid met een bedankinge voor op mij te stemmen en dat ik blijde benne dat ik nu alreeds meer dan 100 stemmen heb gekregen wat mij een soorte preusigheid maar tevens met een soorte weldoende voelinge achterlaat.

GROTEN DANK AAN ALLEN

VANWEGE MARIETTE

VOOR U STEMME

OP DE BOEK

ALSMEDE OOK

VAN FONS

17:39 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ewel Mariette kmoe zeggen da gie u nog kloek houden ét ton da ge da kieken zonder kop zag. Moeste kik da tegen kommen, ktiere mij dood!! Vanavond eten we hier pizza da ze brengen van den italiaan. Tis vrijdagavond en ton maak ik nooit geen eten, de vrijdag ist ip tgemakske.
nog nen goeien avond!

Gepost door: dingske | 28-04-06

affiche mocht blijken dat uw plotselinge ,er vandoor gaan in de stemming...
sterk meegekleurd word door hollandse invoeden ...
dan zou dat temaken kunnen hebben...met een zeker kleurijk affiche...
dat sinds enkele dagen...de winkel van gewebkijk siert...
maar ja...zeker weet je zulks...natuurlijk nooit

Gepost door: gewebkijk | 29-04-06

oeioeioei Wat hebben wij gisteren nu weeral gegeten...

Vandaag in elk geval frieten met schnitzel.

En geloof me Mariette, kiekes zonder kop die komt ge niet alleen in den hof tegen zenne !

Gepost door: ms | 29-04-06

xxx Ewel santé Mariette azo verschieten in je nof van u kieken zoender kop. En wieder ier an zeetje en vis eten met ghebakken patatten, tet ferme gesmakt. Nogmaals bedankt voer te komn kieken in mien zeeboek. U goe Zundag voer joen en Fons é. Greetz Jeske

Gepost door: Jeske | 30-04-06

De commentaren zijn gesloten.