20-04-06

Van het incident van de collectie onderbroeken van Mariette aan den draad

Hoog vereerde lezers van de boek van Mariette waarvan de foto's van Fons zijn zoals hijzelve gaarne met een specifieringe gemeld ziet, het is met een puit in mijn kele van alteratie dat ik kenisse name van al de stemmen die ik alreeds mochte krijgen van de fans van mijn boek alsmede dat ik daardoor vandage zelfs supertip of eentwadde in dien aard ware geworden. Nog 950 stemmen en den dezen op d'eerste plekke kan het schudden, gelijk dat ze dat hier zeggen.

Vandage woeide ook weer enige duisternisse qua wanklanken door de strate vanwege een ongepaste onenigheid met Celine Dewolf inzake het uithangen van mijn gewassen onderbroeken ter droginge aan den draad waarvan Celine zegde dat zij heel haar zonne wegpakten. Ten vieren stond Mieltje Kleppe van de gebuurtepolitie aan mijn deure met de meldinge van overlast van mijn lingerie aan de wasdraad. Mieltje sprake van een zonsverduisteringe in den hof van Celine vanwege dat mijn onderbroeken haar het zonnelicht ontnamen. Die gloeiende kalle ligt pertangs zelve heel den dag onder een paraplu die toch ook schouwe geeft, zeide Fons nog maar Miel was niet te vermurmen en ik moeste mijn onderbroeken alsmede mijn haine binnenhalen.

Terwijl ik aan de wil van de wet voldede trade Cindy op het koerke en ze zeide, de franke bette, ma, zeide ze, zijt ge de camping op bevel aan het ontruimen doelende op het feit dat ze altijd zegt dat mijn onderbroeken van de 3suisse gelijk tenten zijn van model. Mochte ik hare strings uithangen dan zoude er inderdaad geen schouwe van komen maar ik benne'k ik algelijk geen 4x4 niemeer! En madam had nog niet heel gedaan met haar moeder te kleineren of ze lage zij alweder met heel haar santaboetiek ontbloot in de zonne. Het dakvenster van Leongstje klepperde alweder van langs alle kanten.

Morgen is het de tweede lesse van de gsm van de KAV alwaar wij bestuderen in groep op dewelke wijze wij met de GSM moeten telefoneren in groep naar malkaar. Er is goed nieuws en slecht nieuws van de curzus. Het goede nieuws is dat Fons zeide dat hij een keer gink meegaan maar het slechte nieuws is dat hij nog alsan niet were is van café De Vespa alwaar hij tegare met Planchez gink gaan oefenen voor de biljaar maar ik peinze dat ze aan de toog zijn blijven plakken. Hij zal dan morgen were zeer aan zijn haar hebben en niet mee willen naar de curzus vanwege zijn toogplage! Het is algelijk wat te zeggen met dat mannenvolk.

 

23:00 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Onderbroeken ! Minister Demotte zou zulke onderbroeken terug moeten verplichten. Er zouden minder mensen reumatis krijgen. En wollen onderlijvekes ook ! Maar dan niet gebreeën met angora van den trois suisses hé.

Gepost door: ms | 21-04-06

*** als ge uwe was al niet meer te drogen mag hangen :-)
een fijne en aangename vrijdag Mariette en Fons
groetjes

Gepost door: Borriquito | 21-04-06

Sorry, Mariette, maar ik kan niet voor uwen boek stemmen. Ge weet dat ik u godsgruwelijk geern zien en ik ben pertang van goeie wil, maar ik supporter sinds jaar en dag voor uw buurman, mijnheer Urbain en als ik zijn bolleken heb zwart gemaakt, kan ik niet meer voor uwen boek stemmen. Die dwaze Ollanders zeggen dan dat ik al gestemd heb! De brave man zit nu al in de top 9 en ik wil hem voort blijven steunen.
Ik moet nu een beetje gaan trafakken in de lochtingk, want toen dadde mijn dochter Albertine vanmorgen opstond, zei ze, “Pa,” zei ze, “Ge moet ne keer uwen compostbak keren, want hij bevindt vreende te stinken om reden van dat er geen lucht genoeg aan kan.” De kalle heeft geen verstand van legumen kweken, maar dat had ze toch goed geroken…

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 21-04-06

Stokje Vrouwe Courgette, het is om u te zeggen dat ik u een stokje gaf. U weet zeker en vast wat ermee aan te vangen en zo niet, dan kunt u nog altijd vragen hoe dat allemaal in zijn werk gaat, met die stokjes.

Gepost door: Vrouwe Smits | 21-04-06

Plakke Met 't vliegend zeer in m'n kop en 't vliegend schijt in m'n broek (Brugse Zot = Natuurlijke ghistinghe), meld ik u dat ik nog 37 euros aan Fons moet betalen, vanwege gisterenavond al m'n geld te verliezen van te verliezen tegen de Bille nadat ik al m'n euros had ingezet wegens een daad van overmoed daar ik van 't gedacht was dat ik gingk winnen met den biljaar, miljaar. Ik komme ze morgenmiddag brengen, Marietjen, en ik hebbe liefst fondangchocolat op m'n eclairkes bij de kaffie! Tot morgen!

Gepost door: René Planchez | 21-04-06

(((( kpeise van ook een paar van die onderbroeken te kopen, als ge daar schouwe van hebt als ze aan den draad hangen dan moet ik diene zware parasol nie meer buitenzetten en bovendien, als ze wapperen van de wind dan jagen ze nog het vliegend ongedierte weg ook. Goe marchandise als ge tmij vraagt.

Gepost door: dingske | 21-04-06

Bruine strepen

Mariette,


Ik heb uw tenten ook zien waaien aan de wasdraad. Een goeie tip, gebruik eens een schepke waspoeder (ariel). Het is echt geen zicht
al die bruine schijtstrepen!

Gepost door: Meester Wim | 22-04-06

31... t iedere dag even op neer naar belgie,zit al aardig in mn systeem...
beter word t nog , als ik zie...dat ,,we'' gestaag omhoog gaan...31..!
en zo n stokje...dat heb ik ook...
met vriendelijke groeten.

Gepost door: geweblijk | 22-04-06

De commentaren zijn gesloten.