19-04-06

Avonturen in den lochting

Voilà sè, onzen lochting en 't koerke staan gereed voor de zomere. We zijn naar de gamma geweest voor potgrond alsook een assortiment bloemen in alle soorten kleuren (in de aanbiedinge van een pakket al t'hope) dat Cindy ook zegt dat ze liever meer dezelfde soorten kleuren zoude hebben en dat het nu gelijk een cirque is maar wat weet ze zij van kleuren op haren leeftijd.

Fons heeft de tuinmeubels afgespoten met de Karchermachine onder groten druk alsmede dat hij den hond mee hadde (geen moedwilligheid maar een te grote curieusiteit van den hond waardoor dat hij ineens in de strale liepe) die er een halven dag van gemankt heeft vanwege den druk op zijn poot waarachter dat hij hem de reste van den avond in de zetel heeft gelegd voor te bekomen van 't verschot dat hij opgedaan hadde.

Wij hebben juist een eure van de zonne geprofiteerd op de terrasse die indelijks schone geworden is maar wel onder de paraplu want Fons is teer van verbranden azzo in d'eerste zonne en hij heeft nog gaarne schouwe. Alsmede daarachter tongs voor den eerste keer de meterstand van de gaze en den elentriek dore gegeven via de computer en preus da'k ware dat het gelukt ware. Fons betrouwde het gelijk niet want hij heeft ook nog een keer naar 't nummer gebeld maar 'twas onder zijn neuze want het verantwoordelijk apparaat gaf een meldinge dat de standen al waren verwerkt via de computer van Mariette Courgette vanop de boek van de tellingen van de meters.

Leongstje van Fiene Vermoere ware were door zijn dakvenster aan 't loeren vanwege de gewente van Cindy om in haar blote koplampen en de zonne te zitten en hij lage er haast dore vanwege dat Fons almedddekeer luide roepte wat datter zijn attentie trekte. Hij wierde zo rood als een pioene, heel Leongstje. Maar morgen daarover meer want 't is nu voetbal en Fons heeft niet gaarne dat mijn computer staat te ronken als 't voetbal is.

Ik zou zeggen, morgen meer en vergeet niet van op mij te stemmen want 't zal nodig zijn. Ik ben verdimme nog nieveransten in de lijste!

22:47 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

xxx Allez Mariette jet gieder genoten van deiste zunne té. Ken ik assan vele leute met tlezen van je boek. Je doe gie dat ferme goed en beistwille enk gestemd voe je. U goejenavend é en slapwel. Greetz Jeske

Gepost door: Jeske | 19-04-06

*** goeie nacht Mariette en Fons
slaap lekker
groetjes

Gepost door: Borriquito | 19-04-06

Legumen Mariette,
Van de lochting gesproken… Hoe dadde gij toch geen groensels in den hof zet !?! Uwe Fons zou d'er een schoone hobby aan hebben en gij elken dag verse legumen voor in de pot. Vreende moeilik is dat allemaal niet, dat kweken van groensels. Struukboontjes, par exempel… poepsimpel… gewone in de grond steken en wachten tot dat ge bonen hebt. 't Is al. Tomaten is iets moeilijker, maar ik heb hier nen boek die ik u graag zal uitlenen, mocht ge er uw leen willen achter leggen.
(Karoten moet ge niet zetten: d'er kruipen daar altijd van die kleine wormtjes in, die ge dan were moet bespuiten met allerlei smeerlapperij en godsgruwelijk gevaarlijke vergiften.)
Honden zijn toch domme beesten, hé? Wij hebben hier zo'n domme katte: telkens als moeder de vrouw aan 't stofzuigen gaat, begunt die katte rond heur benen te draaien, met gevloek en getier en geweldige maneuvers ten gevolge van moeder de vrouw om heur evenwicht te behouden.
En ja, Cindy is een snelle. En als dat in den hof ligt, Mariette, allez… ge kunt daar toch moeilijk overkijken, hé? Maar inderdaad, om nu eigenlijk deur zijn dakvenster op de loer te gaan liggen, dat gaat misschien een beetje verre. Hoe zeg je gij dat were da? 'Nen oede vuule riekere'?
Zeg maar ne keer wanneer dat ik moet langskomen met diene boek van de legumen.
(en zet de jenever gereed)

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 19-04-06

Ik ben stom geweest, eergisterenavond was ik vergeten te stemmen, ik heb dat gisteren noen dan maar gedaan. Maar nu gaat dat pas terug dezen noen hé.

Gepost door: ms | 20-04-06

k zal mijn goed herte tonen en nog nekeer gaan stemme, zie!

Gepost door: Little Witch | 20-04-06

blog40 dat moet wel lukken..! mijn stem heeft u in ieder geval...
evenals mijn waardering...

Gepost door: gewebkijk | 20-04-06

blog40 dat moet wel lukken..! mijn stem heeft u in ieder geval...
en mijn waardering...

Gepost door: gewebkijk | 20-04-06

blog40! dat moet wel lukken.., mijn stem heeft u in ieder geval..!
en mijn waardering... !

Gepost door: gewebkijk! | 20-04-06

domme hollander... en koppige hollander...
als je denkt dat je reactie niet aankomt,blijven proberen...
positieve van dit verhaal...
u kunt het als een extra compliment ervaren...

Gepost door: gewebkijk | 20-04-06

De gastvrouwe zijzelve... Het is tevens omdat u stemme en u meninge op mijn boek van verders moeten komen, menere gewebkijk, alsdat het dus een beteke langer kan duren alvorens ge u meninge ziet verschijnen ter boek van Mariette. Ik alle geval een stijve zware gewaardeerde bedankinge vanwege Mariette voor al de stemmen en het succes alsook van Fons die momenteel afwezig is vanwege met Planchez in 't schuim in café De Vespa. Traininge van de biljaar noemen ze dat dan. Wachte tot hij sebiet thuiskomt!

Gepost door: Mariette | 20-04-06

De commentaren zijn gesloten.