11-04-06

Er een brokke were deure

Ik ben er gelijk een brokke deure. 't Is hier 't één en 't ander geweest want ik ware zo ziek gelijk een hond. 't Heeft geen haar gescheeld of we mochten een andere matrasse kopen vanwege helemale doortrokken van 't zweet. Bij momenten lage 'k ik te klutteren en te beven met bijkans 40,4 kurs en dat Fons ook zeide dat ik doolde in mijn slape en hele resonnementen afgink van dat ik meer dan 200.000 bezoekers op mijn boek hadde. Het waren imaginaties van de kurs en het einde leek wel bijkans aangebroken.

Vandenuchtend rond ten zessen heeft Fons de thermometer nog een keer in mijn poepe gelanceerd en ik wiste vandeneerste keer hoe late dat het was wegens een dalinge van de kurs van 40 naar 37,5.

Den doktoor zeide dat ik eentwaarsten in Vrankrijk een griep g'attrappeerd moeste hebben maar ik peinze daar azzo 't mijne van. Manse Stampaert was ook mee op die reize op den ottobus en ze zat heel den tijd te bassen gelijk een hond en dus verzekers besmettelijk en ze zat dan nog een plekke achter mij waardoor dat ik dat heel den tijd in mijn nekke voelde waaien.

Het was een hele verzorgde reize en er was nietend van te zeggen alsook de verkoop van de lakens die schone waren en voor geen geld bijkans. Ik heb er vandeneerste keer drie paar gekocht want ik zeide ook tegen Fons, Fons zeide ik, waar gaan wij dat nog vinden aan zo'n prijs. Maar Fons was meer geïnteresseerd in zijnen trappist en in Constance Vrielinck dan in mijn lakens, daar in die zale in Poperinge.

Tongs achter de verkoop naar Saint Omer waardat we met kleine bootjes per zes man rondgevaren hebben tussen de groenselhovingen van de mensen van algunter. 't Was nog ambetant dat onze gids juiste maar in 't Frans klapte waardoor dat er geen mens eentwat verstond van wat hij zeide. Maar het uitzicht was stijf schone alsook de ruste. Ignace Stockmans moeste hem van eigens ook weer een keer interessant maken en op een bepaald moment hangt hij zezelven zodanig verre uit dien boot voor te kijken als 't spinazie of zurkel was die daar stonde dat hij almeddekeer te kloefe in 't water viel. Veel miserie voor hem weer aan boord te trekken alsmede een oponthoud dat het geen naam hadde. We waren een half uur later binnen dan d'andere alwaar Fons trappisten zat te drinken op de terasse omdat hij benauwd is van water en hij niet was ingescheept gelijk al de reste.

Tongs daarachter de scheepslifte van Fontinettes gaan bekijken die volgens 't gedacht van diene gids (in 't nederlands en enen die het juist gelijk al wiste) een niveleringsverschil van dertien meter tussen de AA en het kanaal van Neuflossé overbrugde en dat dat belangrijk was voor de streke daar. Gelijk dat ons dat vele aangink voor dat te weten waardore weinig aandacht.

Tongs eindelijk naar La palma in Gits alwaar een verzorgde koude pla met frieten opgediend werde in een feestelijk kader van laaifmuziek. Drank zelve te betalen maar algelijk al 't mannenvolk zo zat als een kanon. Er zijn er viere die moeten spuigen hebben op den ottobus in 't were keren maar Fons zegde ook dat de salami van de koude pla verzekers misvallen was bij Louis Seys die het verdimme al onderspuigde alsmede de sjakosse van Arlette Geussens en dat ze nog geen twee weken oud was en al vol van de plekken die er verzekers noois meer gaan uitgaan. En geen verzekeringe vanwege overmacht, zegde de chauffeur die ook zeide dat hij nog een keer zo'n bende zwijnen zoude vervoeren.

14:12 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

dag gullie da tis goe da ge'eur terug bovenoep zij, en zoen busrijs dat is nie te doen he ;zuipers en kaffers altegaar, ze hemme tegenwourdig gien manier nie mie he, zal wel ne sjakos van de mêt gewest en, mss wel iene van de Wally, alee hét nog wa lol veu oep affe boek te schrijve, en ne goeiedag veu u en de FONS!

Gepost door: kathy | 11-04-06

Der deure??? Mariette,

Ge meugt niet te vroeg victorie kraaien, anders ga je binnen de kortste keren nog uit ne vuilen lepel moeten eten. 37 èn kors is misschien niet genoeg om van den eersten dood te gaan, maar ge zijt per slot van rekeninge geen drie maal zeven meer. Gelijk dat ze alsan zeggen: ’t zijn de kleine patatjes die de dikste schellen geven!

Gepost door: Stof | 11-04-06

Ik heb dat zo ook es gepeisd op nen Amsterdamsen tram in Holland zat er enen achter mij te niezen dat ik mijn kap moest opzetten.

En dat was zjust in de Sars periode !

Gepost door: ms | 11-04-06

ahaa ge zijt genezen goed zo, dat moet al niet te lang duren!
groetjes

Gepost door: dingske | 11-04-06

*** een fijn en gezellig paasweekend jullie toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 15-04-06

De commentaren zijn gesloten.