05-04-06

Dat het moet kunnen gedaan zijn ook dat Fons zegt.

Fons zegt, Mariette, zegt Fons, ge moet algelijk maken dat ge u boek nog in handen hebt want de mensen beginnen ervan te klappen dat het alsang zovele ruzie is op u boek. Maar ik zegge, Fons zegde ik, het is de positie van de vrouwe die door een deel van het mannevolk op de boek niet naar waarde met een inschattinge worde bedacht vanwaar dat de vrouwen under beginnen te roeren wat vreende normaal is in een tijd gelijk vandage. En in plekke van tongs ook een keer zijn meninge te zeggen snuit Fons tongs met veel geruchte zijn neuze en hij trapt het af. Ge weet gij daar nooit nietend van van zijn innerlijke gevoeligheden en al die dingen.

Als dat azzo voort gaat ga'k ik nog mijn boek moeten sluiten voor mensen die peinzen dat ze under een verstoringe van de ruste kunnen permiteren alsmede op de kappe van het vrouwvolk kunnen zitten lelijk doen enkel alsmede waarom dat ze ulder zelve nie goed in under vel voelen vanwege de bedenkinge dat ze aan een vorm van achtergesteldheid zouden lijden vanwege under geslachte.

Vandaar dat ik zegge dat het moet stoppen van azzo te peinzen en dat iedereen den anderen gerust moet laten want er zijn hier ook kinders die soms de boek van Mariette lezen en ook zij moeten kunnen genieten van Mariette zonder daarvoren van d'ene ruze naar d'andere te moeten lezen.

Wat ook gebeurde is dat meneer Urbain zijn huis aan 't opdoen is en dat hij de schaafmachine van Fons kwame vragen voor te gebruiken en dat Fons ook zeide als hij weg was dat het t'hopen was dat er were nietend gink aan zijn gelijk aan de grasmachine als meneer Urbain zijn hond gebeten had in het handvat voor gaze te geven. En geen vergoedinge en Fons vaneigens nietend durven zeggen. Het gaat in alle geval al twee dagen stijf luide bij meneer Urbain vanwege de werken alsook vanwege niet overeenkomen van hem en zijn vrouwe binst dat ze bezig zijn. Soms ook tot late in den avond discussies over en 't were.

Morgen gaan ik en Fons mee met Sima Tours voor een reize van d'oude vandagen en wel richtinge Vrankrijk en tans ook een deel van Poperinge dat we gaan bekijken en al voor bijkans geen geld. En 's avonds komen we af langst La Palma in Gits alwaar nog een mogelijkheid voor een koude pla (in de prijs inbegrepen) met frieten (bij te betalen alsook de mayonaise) is mede een aanbiedinge van te dansen op laaif muziek met een orgel (Willy Boré and his orkestra). Ik ga daar morgen van z'n eigens verslag over uitbrengen op mijn boek via een meninge in mijn eigen tale.

Marinka Vancoullie haren hond is een poot afgereen van de camion van de dakwerkers (firma Schallier & C°) en ze is in haar onrecht en het was een van veel geld oftewel creveren en 't wiere een pikeure en spakken dat die beeste doet maar ook zo'n zaken kunnen een aanleidinge vormen voor over te vertellen op de boek vanwege medeleven met Marinka en haar man Hervé die vroeger nog in Vrankrijk heeft gewrocht. Ook sterkte voor Petiestje welke de name is van de hond van Marinka en tevens een algemene bedankinge voor de vele lezers van de boek en dat het nu gedaan moet zijn van ruze te maken.

18:48 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

' allee zet a beste bientje veu, en walst me de Fons maar is goe rond da zaleke,
spijtig van dien hond, ma ze moete huele biest ma bijhauve, nog ne schoene dag veu eulle. saluu

Gepost door: kathy | 05-04-06

:: veel plezier op ulle reiske morgen, en na wat goeie picons in frankrijk zal Fonske kunnen dansen gelijk den besten! t ammusement hé
groetjes

Gepost door: dingske | 05-04-06

zijzelve We gaan daar een keer een ferme vieringe van maken want Fons zegt ook als 't met den autocar is, zegt fons, dat hij dan al kan drinken dat hijh wil vanwege nietend in de weg van de lada. Hij zal were proper zijn, wachte!

Gepost door: Mariette | 05-04-06

Welgezind

Mariette,

ik weet niet hoe het komt, maar ik ben welgezind vandaag. Waarschijnlijk ligt het aan het paasverlof en ook aan het mooie weer. Ik ben zelfs bereid al de verwensingen die je reeds naar mijn hoofd slingerde te vergeven. Ook Elvire is welgezind en zei mij dat ik wat milder moest optreden tegenover jou persoon en in het kader van de lentekriebels welke ik nu voel ben ik geneigd dit te doen.
Ik wens je verder een goede reis en gedraag U a.u.b. een beetje daar in Frankrijk en liefst niet te veel zagen tegen Fons, doch dit terzijde.

Gepost door: Meester Wim | 06-04-06

d' Onze Lieve Vrouwe van d'Eeeuwige Reddinge Mariette,
Onze tante Amandine die hier vandage op visite was, las per ongeluk uwen boek en ’t menske was er ’t erte van in. Zodanig zelfs dat ze onmiddellijk een schietgebedje richtige tot d’Onze Lieve Vrouwe van d' Eeuwige Reddinge. En waarachtig… de hemel klaardige op en de ruzies smolten weg algelijk sneeuw voor de zon. ’t Leven kan schoone zijn als ge overeen komt. Als ge straks naar Vrankrijk reist en onverhoopt in de miserie geraakt, hou dan het schietgebedje in gedacht dat ik altijd bezig, als het begint te nijpen:
“Here God, Heiland, Verlosser, sta ons bij, want het wordt avond en de nacht valt…”
Beste groeten en veel leute in Vrankrijk en Fons, jongen… niet te zat !

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 06-04-06

*** geniet van jullie uitstap !!!
en die gewoon verder op je boek hé
altijd leuk om te lezen hier
groetjes

Gepost door: Borriquito | 08-04-06

Zeker van ? Dat het maar één dagske Frankrijk was ?

Gepost door: ms | 09-04-06

De commentaren zijn gesloten.