28-03-06

Dat ik niet bijkans niet meer koste vanwege mijn gevoel

Talrijk in getale zullen de lezers verzekers zijn die under afvragen waarom ik gisteren geen meninge zette in mijn boek. Awel, ge moogt het gerust weten, ik koste bijkans niet meer vanwege mijn gevoel van droefenisse en smarte dat hem in mij nesteldige vanwege de meningen van bepaalde personen op mijn boek. In deze vernoem ik zonder verbloeminge de namen van Planchez en vooral van 't schoolmeesterke als de daders van mijn geestelijke instortinge van gisteren alwaar ik bijkans een hele dag op mijn bedde heb gelegen in gebed tot ons here dat hij koste misschiens een ende maken aan under pesterijen op de boek.

Moste er dan nog eentwadde van waar zijn maar 't zijn alletegader alsan leugens voor een afbreuke te doen aan mijn populariteit vanwege mijn boek. Ze missen de importencie van gedachten voor zelve een boek aan te maken en van z'n eigens zijn ze dan stijf zjaloes als ze een constateringe doen hoe goed dat het lukt met mijn boek.

Fons zegt dat ik mij moet herpakken want dat hij ook zegt dat ik mijn niet magge laten gaan maar hij heeft gemakkelijk klappen want hij steekt 's nuchtends zijn tanden in en hij is gezet voor de reste van de dag. Ikke daarintegen klikke bevend mijn boek aan en alle dagen alsan die kwetsende meningen juist maar vanwege de zjaloezieë van Planchez en 't schoolmeesterke doen mij geen deugd en vervullen mijn gevoel van droefenisse en smarte mede vanwege de vele valsgelijke beschuldigingen aan mijn adres van de boek.

Maar ze zijn ervoor gekend gelijk slecht geld in de gebuurte het schoolmeesterke en planchez als dat zij zelfs nog twee stenen zouden doen vechten en allemale vanwege under eigen complexiteit dat 't schoolmeesterke aan vanalles meedoet voor te promoveren maar feitelijk te simpel is voor zijn eigen name te schrijven (en niet willen inzien) en dan ook Planchez die maar een moyenne haalt in den biljaar van zevene binst dat Fons dikkels moyennen van in de twintig nere zet. En tongs under frustreringe die alsan vergrootert en dat Mariette daar dan 't slachtoffer van is binst da'k ik dat eigentlijk niet verdiene want ik doe vanalles op de parochie en de mensen zeggen, mariette zeggen ze tangs, mosten ze allemale gelijk gij zijn 't zou een hemel op èèrde zijn. En ik kweke daarvoren zelfs geen pretensie want soms zegge 'k ik ook dat ze algelijk niet moeten overdrijven.

't Zal morgen beter gaan. 't Were is aan 't beteren en we gaan misschien eens met de velo tot bij Henri gaan, een broere van Fons die boert aan de kanten van Beernem en die dikkels een keer een vers kieken of een deel eiers in ons handen draait want ik dweil dan alsan zijn gangsje. Maar ik zal dan morgen een keer schrijven op mijn boek van Henri en zijn erf.

 

15:27 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

tjoenge toch, zoen sjaloese en dikke hettefretters, bid nog ma e vaderonske se, en veu de rest brave ziel nogne goeie bekomst en breng die eire na de clarisse veu goe weer! groetekes ok veu de FONS, saluu

Gepost door: kathy | 28-03-06

,, een fiets, eiers en een kieken....dat zal wat geven, ben al benieuwd om dat te lezen
veel groeten

Gepost door: dingske | 28-03-06

Genoeg Hiermede wens ik dat vuil krapull van een schoolmeester en Planchez nekeer goed te zeggen dat dat hier azo niet marcheert!
Dat ze niet beschomd zijn dat mariette door under vuilklapperij in heur bedde moet gaan liggen (en binst damen weten dat de Fons altijd brestig is, moet ze haar lijf dan ook nog afschermen tegen ongewenste intimigheiden) !

Voila, het spel ligt open en bloot: nog één keer van dat gezever en we zullen er niet meer mee lachen. Harde stappen zullen genomen worden.

Gepost door: Little Witch | 28-03-06

BRAVO ALSOOK EEN APPLAUS OF TWEE VAN DE GASTVROUWE De vele steunsels van sympatie die ik al in verwervinge mocht krijgen doen mij vreende goed aan mijn jeugdig ertje. Fons heeft vanachternoene in 't naar huis komen een plate gekocht van Laura Lynn en 't is ook indelijks schoon om naar te urten binst da'k de meningen in de boek lees.

Gepost door: Mariette Courgette | 28-03-06

loat ut nie an ui herte kommen ge doe gij da goe in uien boek. Ik leze dat geirne en loat die andere moar zeveren. Ze weet'n der geen sjieke van.

Gepost door: annemie | 28-03-06

Toffe famille Hello kom ééns goede dag zeggen en ik je in mijn blog gezet als toffe Madame Ciao Michel

Gepost door: michel | 28-03-06

dat ik niet bijkans ja nou bergijp ik waarom ik constant die ingesprektoon kreeg bij de here

Gepost door: demopperpot | 29-03-06

Fietsen Ach, mevrouw Mariëtte, iedereen slaat wel eens een dagje schrijven over. Soms roept het weer, en is een tochtje op de fiets veel meer de moeite waard dan binnen te zitten typen.

Gepost door: Rose | 29-03-06

Awel merci ! Het is toch iets hé ! Moeten ze altijd willen laten zien dat ze slimmer zijn dan een ander en dan gaan ze wat de intellectueel gaan uithangen bij een braaf mens gelijk Mariette.

Weten die niet dat ne mens achter ne gansen dag van dat "serieus" en "'deftig" gezwam eens absoluut nood kan hebben aan een gewoon klapke over de gewoon dingen van 't leven zoals de pil die niet pakt of suiker in een lada.

Neen, die lopen allemaal precies met een erwt in hun gat rond, azo importent dat ze hun voelen, precies of ze der dan slimmer uitzien zo met hun ingetrokken kont.

En ne keer lachen, dat mag niet, want dan zouden ze hun erwt kunnen verliezen.

Weet je Mariette, ik zou voor zo een mensen toch niet meer ziek worden zenne, d'ander lezers hebben je veel te neig nodig. Je bent een sociaal instelling helemaal op uwen allenen ! Ne mens kan hier tenminste ne keer op asem komen.

Weet je, ik heb gisteren heel lang zitten lezen op den boek van Mr. Urbain uit uw straat. Dat is precies ne slimme mens en precies ne goeie mens, al moete daarmee altijd oppassen. Eerst altijd de kat uit den boom kijken hé ... Maar die gaat nog wandelen met het paard en iemand die nog met een paard kan inzitten, die loopt niet rond met een erwt in ... je weet het ondertussen wel zeker. Ah neen, want als dat paard zo eens ne snok zou geven dan zou die erwt nogal ne gang gaan.

En ondertussen zit ik hier op uwen boek onnozeliteiten te vertellen in plaats van "serieuze" klap te verkopen tegen mijn dagelijkse intellectuelen.

Allé Mariette daarmee is 't weer es van mijn hart en ik hoop van u hetzelfde ...

Gepost door: ms | 29-03-06

De gastvrouwe in klappenance In een vorm van bedankinge voor de schone meninge van madam mauwmauw en dat wij malkaar soms een keer een ondersteuninge moeten geven omdat wij ook wel weten dat vreende vele zaken soms een importance krijgen opgeplakt die eigenlijk belachelijk is om bij stille te staan mede dat wij weten dat 't leven helegans anders in malkaar steekt. Een witte roze schenke ik u, voor u meninge die straalt van een gezond verstand voor de dingen van 't leven.

Gepost door: Mariette | 29-03-06

courage marietje ! Maar Marietje toch, ge meugt joen doar azo nie deur laten doen he. Moest et u allemoale tevele worden, meugt ge gerust ne kè komen utbloazen up minne hasjenda. Ton gon die pezewevers nog nie lichtjes jaloes zien, peis ik. Fons meugt ok gerust meekomen wè, zolang dat ie mo nie mè vuule voeten in hus komt. En Cindytje mag ook meekomen, 'k en ier genoeg poalen up mien binnenkoer stoan wo da ze kan oefenen.

Gepost door: señor sonido | 29-03-06

bravo mariette Lat joe nie ken'n wè...mariette...we lezen je boek zo gèren...Complementen an Fons ook!!

Gepost door: mamavan2 | 29-03-06

de gastvrouwe zelve Komt dat tegen, ik gerake op mijn boek nie vandage voor een meninge te zetten! In plekke van hele dagen achter mijn identiciteit te vragen zouden ze in Brussel beter maken dat under spel marcheert! Mochten er nog zijn die klachten hebben graag u meninge daarover want azzo kan da nie zijn zegge'k ik.

Gepost door: Mariette | 30-03-06

De commentaren zijn gesloten.