24-03-06

Van de gebeurtenisse over de schreve

Alweer een woelige dag is gepasseerd tengevolge dat we gisteren naar Oosjang zijn geweest in plekke van naar Molecule vanwege een sluitinge de donderdag. We waren nog nie heel de schreve gepasseerd en Fons zegt dat zijn moteur gelijk rare deed van de lada. Een te diep geruchte, zegde hij. En hij stopt op de parkinge van een café. Met veel gesten die capoo open gedaan maar er was daar nietend aan te zien maar Fons zegt we gaan een ende moeten wachten. Wij dat café binnen.

Ik pakke de kaarte en ik bestel een kaffie averechts en Fons kijkt nog noois naar de kaarte maar bestelt vandeneerste keer zonder resoneren een picon en ik zegge nog, fons, zegge'k ik, 't is algelijk nog maar tiene en let ermee op want ik kenne u maar hij lacht en hij zegt mariette zo'n schoon were en dat de zunne knipoogt naar een picon. Ik ware gelijk met een dichter op gank!

Kart na den tienen alwere een picon binst da'k ik nog een halve tasse kaffiue staan hadde maar 't was al geen avance want Fons was gelanceerd. Ik ga naar bachten voor een keer mijn water te gaan maken en wie is daar ook gevestigd, dat ik zie aan de toog, de Francine Wybaillie die schone kan zingen tevens van in de strate en ik zegge, Francine, zeg ik, wat doede gij hier. Ze zegde mij, mariette zegde ze, de klandizie is hier gemakkelijker en ik verstonde dat niet want ze klapt stijf gebrekkig vanwege dat haar onderlippe te lank is navolgens haar kake en nu ook vanwege al dat mannevolk rond haar aan de bar. Ik mij verexcuseerd en naar 't WC voor mijn water te gaan maken.

Alsook in Frankrijk een hoop miserie met het pitje want ik lage haast van mijn sies van de reuke in de WC. Het ware ook niet verwonderlijk want van een wc-madam geen teken van leven om een keer 't pitje uit te kuisen. Tengevolge dat het ook voor nietend was om u water te maken en dat ge dat in België noois tegen komt (ook niet in Molecule en in meubelen Weba te Deinze waardat wij ons trapleerke hebben gekocht). Maar voor nietend is ook soms triestig want er hangde alleens geen handdoek voor een keer u handen af te wassen nadien! Mijn zakdoek brochte reddinge!

Als ik were kwam in 't café (Francine ondertussen met een rosten rond haar nekke die vanalles in 't Frans stond te akkelen) was Fons ondertussen in klappenance geraakt met een Turk (langenafstandchauffeur) aan de toog en ook alreeds aan zijn vierden Picon en hij zeide dat het maar zo goed niet moeste zijn. Maar zijn tonge sloeg wiesterkapele en ik wiste direct oe late dat 't was en dat Fons al een vliege in zijn oge hadde van de picon want hij probeerde gedimme in 't engels te klappen en hij heeft geen voelinge met de engelse tale.

Ik heb daar gedimme vier uren met mijn brei in een hoek van die café gezeten want ik krege Fons niet meer mee. En zo geweldig dat hij stonde en achter iedere picon wiere het erger. Hur boek on de net is wundervol, zeide hij tegen dien turk en dendezen verstond er de kloten van want hij gaapte naar Fons met zijn mond zodanig verre open dat er een heel pain francais inkoste. Ik heb daar nog geen te schone momenten dore gebrocht want ook wierde'k ik benadert door een oude vuile riekere die zeide, madam, zeide hij, ge ziet er gij nog een promptig affaire uit en goed besteld van poten en oren en ik heb hem daar azzo een mot mijn sjakosse gegeven waarop dien turk vanaan de bar zegde, she's brave, zegde hij en ik peinsde in mijn eigen, brave, peinsde ik, er gaat hier geenenen aan Mariette moeten naken. En azzo zage'k ik daar vreende af met al dat mannevolk.

En tevens azzo was ook Fons te dronke voor nog te rijden en hebben wij een taksi moeten bellen voor ons naar huis te voeren met alle gevolgen vandien als dat wij maar te zevenen weer in ons kot waren en dan nog zonder de lada en met een vervoersrekeninge waar datter niet omme gelachen koste worden vanwege het bedrag van bijkans 348 euro direct te betalen en sjanse dat Cindy nog geld hààt liggen van haar laatste verdienste aan de pale.

Maar 't ergste vanal is dat de lada daar nu nog alsan staat alsmede dat het in het noorden over de schreve, dat het daar al vandalisatie is dat ge hoort en ziet en kwestie hoe gaan wij onze lada were zien als 't zover is. Ik peinse van naaste weke de donderdag in mijn kot te blijven want 't is nietend dan mizerie met al die sietietrieps.

Tot zoverre het verslag van de reize naar Oosjang maar ik ga daarvoren niet laten voor al de bezoekers van de boek een geestig weekend te wensen met al dat ge gaarne hebt en dat ge dat dan zelve moet kopen want dat we een keer mogen lachen ook zekers, achter zo'n rekeninge van 't vervoer.

 

  

14:44 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Da mansvolk! Als ze aan den drank geraken, kunde er geen land met bezeilen.
Ik mag toch peinzen dat ge hem op de zetel laten slapen hebt, met zijn zatte botten?

Gepost door: Little Witch | 24-03-06

De gastvrouwe zijzelve Een begroetinge aan de madam van de ketel en dat Fons zelfs niet meer in de zegtel geraakt is vanwegens in slape gevallen op de kokkosmatte in de gank die vandenochtend in zijn kake stond. En mede ook een geluk dat wij op geen eiland wonen want Fons hij kan hij alleens niet zeilen wat vaneigens een insaaitzook van mariette betreft hahahaha en dat we toch een keer mogen lachen ook zekers hahahaha.

Gepost door: Mariette | 24-03-06

mo vint toch Ik lach me ziek met je boek...echt humor van de bovenste plank!

Gepost door: mamavan2 | 24-03-06

amaai geen geld verdaan in den oosjang maar wel aan een taxi. Mariette wa steekte gullie al uit! Niet te geloven. Hopelijk heeft Fonske niet te veel zeer aan zijne kop nu.
groetjes

Gepost door: dingske | 24-03-06

' Ma mens tog wa een avontuur, nu verschiette kik tog van de fons zenne, a zoe lampette, as ge nu auve otto nog ma terugvins ne goeie zater&zondag en veurzigtig zen hei, nen dikke kus

Gepost door: kathy | 24-03-06

Sjappoo ! Amaai Mariette, azo koelbloedig zitten breien met al dat kreitelijk mansvolk. Das altijd gevaarlijk hé, daar zou al dikwijls eens ene met zijn stomme toot tegen die priemen kunnen lopen.

Sjaans dat er nog insaaitzooks zijn hé ! Ge hebt kwaaipetterij in uw vel gehad en de Fons schoon op de coco laten liggen in zijn floeren vaan !

Ne mens mag zekerst eens lachen hé ...

Gepost door: ms | 24-03-06

*** prettig weekend Mariette en Fons !!!
groetjes

Gepost door: Borriquito | 24-03-06

Zijn vet gegeven ! Awel Mariette,
ik hoop dat ge Fons nu toch ne keer goed zijn vet gegeven hebt als tij ontnuchterd was. Hoe moet diene Lada nu in godsnaam were thuis geraken ???

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 25-03-06

Fons heeft gelijk Mariette,

moest ik in Fons zijn plaats zijn dan zou ik mij ook een goed stuk in mijn voeten drinken. Het is door jou schuld dat die jongen op is van de stress en zich niet goed voelt in zijn vel. Ge zou beter eens een goed woordeke schrijven over hem en René.
En wat betreft die nagel van je doodskist, ge zult gij nog niet zo rap doodgaan. Onkruid vergaat toch niet.

Daaag!

Gepost door: Meester Wim | 25-03-06

Here Ge zult gij Here met 'nen hoofdletter moeten schrijven, wilt ge uw bede verhoord krijgen.

Gepost door: Ecluse | 30-03-06

De commentaren zijn gesloten.