21-03-06

De vermaandinge van de boek van Mariette

Fons zijn ore is goed aan het genezen voor allen die geintereseerd zijn in zijn genezinge en dat hij vraagde om daar meldinge van te maken in de meninge vandage in mijn boek van Mariette. Ze zit wel nog dikke (zijn ore) maar den doktoor zegde dat dadde normaal is achter zo'n leezerbehandelinge.

Alsook ander nieuwe als dat Fons achter twee eclairs is voor vanachternoene te eten bij de kaffie voor de vieringe van de gebeurtenisse dat mij boek vandage een maand bestaat. Fons zegt dat het een vermaninge is in plekke van een verjaringe maar ik zegge ook, fons zegde ik, 't is vermaandinge. Ze zullen van verre moeten komen op mij op mijn tale te pakken.

FEESTE TER VIERINGE

BETREFFENDE

1 MAAND DE BOEK

VAN MARIETTE

En dat iedereen van eigens welkom is, nie op de vieringe zelve omdat dadde tevele zou kosten, zegt Fons, maar voor een keer zijn meninge te zeggen over de vermaandinge van de boek van Mariette.

Ik zal vanwege de vieringe vandage niet veel kunnen schrijven maar Fons zegt ook dat de mensen dat wel gaan verstaan dat ge ook niet iederen dag gelijk een gazette al 't nieuws van de strate kunt oprakelen en zekers niet als ge met een vieringe zit van u boek.

Ook een speciale vermeldinge voor Omer Verpoortere die vandage verjaart en al heel z'n levens stokoud is maar er toch nog goed uitzien alsmede dat de mensen zeggen dat hij zal blijven meegaan door de reden dat onkruid niet vergaat.

 

11:00 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Gelukkige vermaandinge voor het boek van Mariette en smakelijk met de eclairs en dat kost niet alleen veel, dat is ook niet goed voor de lijn. Dus ik zal deze nadenoen eens aan eclairs peizen, dat zal ook al goed zijn.

En Omer Verpoorten heeft toch maar sjaans, zo een vriendelijke vermelding in Mariette haar boek. Die mens zijn verjaardag kan niet meer kapot.

Gepost door: ms | 21-03-06

Lompe ms Omer VerpoorteRE natuurlijk !

Gepost door: ms | 21-03-06

*** maak er en fijne dag van Mariette en Fons
groetjes !!

Gepost door: Borriquito | 21-03-06

' awel Fons da ge zo zonder da mariette het wét bij mij langskomt,das schoen van au. erg da ge het an oe oer hét,ma da beitert nie as ge wa auver weurt, groete an a vrou en gefeliciteerd me heure verjaardag oep tinternet, tot zienz..v/d koningin vande zonne.

Gepost door: kathy | 21-03-06

PROFICIAT Dat er nog vele maandstonden mogen volgen, MARIETJE.

Gepost door: Little Witch | 21-03-06

Proficiat Mariette en Fons met uw vermaninge!! Doe maar verder gelijk ge bezig zijt, tis eersteklasse!!
veel groeten

Gepost door: dingske | 21-03-06

Eclairs Mariette,

een schande dat ge die arme drommel van een Fons achter éclairs stuurt, terwijl ge schrijft in uw boek dat ge hem mishandeld hebt omdat hij vindt dat ge op een kaasboerin trekt op uw foto. Awel, ik vind dat ook! Het is misschien best dat het een zwart - wit foto is, in kleur zou het nog erger geweest zijn.
In ieder geval is het te hopen dat Fons een stukje van die éclairs krijgt, maar gij zult ze wel alle twee naar binnen spelen, maar dat zult ge wel niet in uw boek schrijven hé!
Toch een goeienavond en ik zal nu maar wat verder bezig houden met serieuzere dingen zoals studeren.

Gepost door: Meester Wim | 21-03-06

Gelukkige vermaandinge Beste Mariette,
Ik mag niet mankeren u ne gelukkige vermaanddag toe te wensen. Wie had er dat kunnen peinzen dat uwen boek zo'n indelijksen aantrok zou kennen bij de gewone mens. En al die wonderlijke avonturen die ondertussen de revue zijn gepasseerd… Ik peinsde nog wel dat ge dat niet lang ging volhouden met uwen boek, maar contrarie, hoe langer dat het duurt hoe schoonder worden de verhalen en hoe meer plezier dat ge der zelf ook aan beleeft. Ik voele dadde aan mijn ellebogen. Als ze u ooit vragen wanneer dat ge gaat stoppen met uwen boek moet ge maar zeggen: “Als de helle bevriest !”. Om algelijk ook een beetje in feeststemminge te zijn, heb ik hier nen groten jenever naast mijn klavier staan. Eclairs, dat moet ik nie hebben. Dat is nie aan mij besteed. Maar elk zijn goeste. “Elk z’n meuge zei de zeuge en ze at stront voor appelmoes”. Ziehier een spreuke van mijn moedertje zaliger, die er haar hand niet voor omdraaide om nu en dan ne keer ne raren af te gaan.
Ik ben een man van nie vele woorden en speechen doe ik altijd tegen mijn goeste, maar moest ik moeten speechen, ik zou zeggen:
“Mariette, proficiat en bedankt !”.

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 21-03-06

't Zijn toeren 't Is nie mis, 't is nie mis. Ge staat nu tenminste niet meer heelder dagen in uw deuregat om te komeren tegen al wie op uw voorland passeert. Allez, nie dat ik daar iets tegen had hé Marrietje, het hoorde bij de straat, maar de mensen staken zo rap of kijken de bane over als ze u zagen staan, zodat de betegelingen voor mijn deur toch wel wreed afzaag van al da passement. Allez, nog veel succes, en ik drink een tasse kaffie op uwen gezondheid en ook die van Fons, en ook op onze goede verstandhoudinghe en omdat ik blij ben dat ge af en toe eens tegen een mopke kunt! Een prettige verderzettinghe gewenst van uwen dag én uwen boek vanwege uwen sloeber-overgebuur

Gepost door: René Planchez | 22-03-06

De gastvrouwe zelve een keer Fons zegt dai ik mij azzo niet moet opwinden maar de staat van mijn gemoed is desdanig ontregeld dat ik zegge, ik mariette, dat al die voor mij is een bedankinge verdient en al die tegen mij is zich beschaamd in een hoekske zou moeten zetten als daar zijn Planchez en 't schoolmeesterke dewelke mijn nagels van de kiste gaan zijn als ze mij op een keer gaan moeten afvoeren met een kardiale afwijkinge met de beeindiginge van mijn leven tot gevolgen. Ook Fons erkent de schande van de tegenkantinge van Mariette maar al dat hij zegt is dat hij er ook nietend kan aan doen binst dat een woordeke tegen Mieltje Kleppe van de gebuurtepolitie algelijk toch niet tevele gevraagd is. Maar neen, hij zit liever met Planchez en Bille in café Vespa. Mochten er vele vrouwen onder druk leven gelijk dat ik dienen druk ervaarde in mijn leven 't zouden er verzekers vele terten maar ik kanne dat niet vanwege het huwelijk, gelijk ik al zegde.

Een speciale vermeldinge van bedankinge gaat uit naar mauwmauw omdat ze haar meninge noch op 't allerlaatste moment doste een draai geven vanwege de name van Omer Verpoortere dat ze misgespeld hadde maar dat dat ook een keer kan gebeuren dat ge er een keer overleest als ge uwen bril niet vind. We mogen al een keer lachen ook zekers.

Gepost door: Mariette Courgette | 22-03-06

De commentaren zijn gesloten.