19-03-06

De opluchtinge achter de testinge

Het was een relatieve opluchtinge voor de hele menage dat het nietend was van Cindy haar toestand. De predictor koste maar zo duidelijk zijn. Geen bolletje in 't midden en zodoende nie in verwachtinge. Voor het te vieren omdat we azzo content waren zijn we gisteren mussels gaan eten in een friture dat ook dienst doet als restaurankstje. Fons bestelde een frikandelle en een gebakken lookworst omdat hij tegen geen mussels kan. De mussels van Ciny en ikke waren vreende goed van smake en ook de frieten goed gebakken en niet te vettig. Voor het een keer anders te zeggen: einde goed al goed.

We zijn ook naar het toneel geweest van meneer Urbain en het moet gezeid dat het een ferm schoon stuk was met ook schone muziek. 't Pakte ons zodanig dat zelfs Fons zat te blèiten op het einde en dat hij vroeg tegen mij, Mariette, vroegt hij, hebbe gij altemets geen propere zakdoek voor mijn neuze maar ik zage dat ook wel dat dat niet voor zijn neuze was. Achter de voorstellinge was meneer Urbain zo zat als een kanong en ik peinsde nog 't zal weer wel zijn van zijn madam.

Vandaag is't hier vreende kalme in de strate. Ik benne daarjuist naar de messe geweest (jaarmesse voor Celestientje Franssens van meneer en madam Franssens en al vier jaar dood vanwege van het paard gestuikt binst de rijlesse en slecht nere gekomen) en achter de messe hebben we nog een klapke staan doen van het accident van Manse Bulte en dat dat algelijk eentwadde is van azzo door u tallong te schieten. De meeste kerkegangers waren blijkelijks geleerd want bijkans alleman had platte schoenen aan.

Vanachternoene gaan Fons en ikke een keer naar Zeebrugge voor een keer een toerke te doen langs den dijk en daarachter een wafel met een tasse kaffie want er is nietend die meer deugd doet achter dat een mens gewandeld heeft. Cindy wil nie mee want sedert dat ze niet in positie is heeft ze een nieuw lief op tinternet. Als ze met hem zit te sjatten smoort ze d'ene sigarette achter d'andere van pure amoereusiteit. Dat jonk volk algelijk ook.

Ik wens alle lezers van de boek een goeien zondag en ook alreeds de zonne is daar en het wordt een schonen dag zegt Fons die het voelt aan zijn eksteroge.

11:37 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

*** hier is de zon nog niet aanwezig :-(
maak er een fijne en gezellige dag van
groetjes

Gepost door: Borriquito | 19-03-06

: nog geen oma dus.....Veel plezier in Zeebrugge
groetjes

Gepost door: dingske | 19-03-06

Beste Mariette Ik heb uwen brief van vandage gelezen. Ge moogt gij nu wel van geluk spreken dat uwe Cindy niet vol zit, maar ik heb die foto van Cindy nog ne keer goed bekeken en ik vind dat een heel snel kind met een lief snoetje en ik denk dat ze goed in de markt ligt bij 't mannenvolk. Dat ze met nen broek vol goesting achter eur gat gaan lopen, bedoel ik. Eerlank gaat ze zij toch thuis komen met een pakske. Ge gaat dat niet kunnen tegenhouden. 't Ware te hopen dat ze dan verkeringe heeft met ne serieuze jongen en geen brokke van een poepgaai, want ge kent da rijmpke: " 't Zaad van een maat kan geen kwaad".
Ik ben dat toneelstuk van mijnheer Urbain toevallig ook gaan bekijken. Ik ben trouwens binnengeraakt voor een appel en een ei wegens dat ik nen indelings langen arm heb bij die toneelvereniginge en in kenisse ben met de dochtere van de penningmeester. 'k Moete bekennen dat ik wreed blij was dat er nu en dan eens een leutige scène in voor kwam. Anders had ik waarschijnlijk ook snot en kwijl zitten blèiten. Die scène waarop dat al die zotte madams beginnen te marsjeren, vond ik de max. Ik heb zitten lachen van 't vaderland weg. Dat van dat mijnheer Urbain achter de voorstellinge moordenaarsdroenke was, dat is geen waar. Hij is tij altijd azzo. Niet zat bedoel ik, maar wel heel welgezind en uitgelaten. Vooral als er veel vrouwvolk in den omtrek is. 'k Wete natuurlijk nie hoedat tij is als tij ne keer allene thuis is en ne slechten dag heeft.
Ik ben ook tegen tallongs. De paster heeft dat trouwens al ne keer gezegd tijdens zijne preek. "Vrouwen met tallongs," zegde hij "da deugd nie. Dat is slecht vrouwvolk."
Mariette, nog ne goeien zondag en tot in den draai.

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 19-03-06

:-) Zonnige groetjes

Gepost door: Ninne | 19-03-06

De gastvrouwe Langs dewelke ik een bedankinge wil placeren in de vorm van een meninge voor de mensen die in mijn boek hebben geschreven met een open gedacht alsook de heer Hippoliet die van deze keer zeer goed heeft geschreven en zonder fouten ook een keer op de boek van Mariette.
Maar het moet ook gezegd zijn dat Cindy normalitair de pille pakt maar dat ze daar enorm van vervette waardore dat ze zij momenteel aan 't zoeken is achter een pille die haar past. Alsook dat zij geen vreemde vleselijke contacten bedrijft met jan en alleman maar een uitgesproken meninge heeft voor mannen met donker haar gelijk chinezen. En ze mogen zij nog van heinde en verre met goeste in de broek achter haar lopen ze houdt zij haar rugge rechte en ze doet zij gelijk dat ze het nog noois ziet. En zekers niet als er een poepgaai achter haar loopt want ze wilt enen met een bmw.
En moeste ze per malheur algelijk een keer met een pakske thuiskomen dan is het de take van de moeder en haar hertelijkheid voor ook te zorgen dat die malheur besprekelijk is en dat het hier altijd van harte zal welgekomen zijn want die kinders voelen dat als ze ter wereld komen als ze gewild zijn of nie.

Gepost door: Mariette Courgette | 19-03-06

De commentaren zijn gesloten.