19-03-06

De gebeurtenisse van de pale (niet dendezen van Cindy)

Fons heeft toch wel zekers een pale omverre gereden in Zeebrugge met zijn dode hoek en dat hij vaneigens were niet opgelet heeft. Ik zegge nog, fons zeg ik, past op want er staat daar een pale en hij zegt waardadde en binst dat hij het zegt er boenke te kloefe tegen. Er was veel schade aan de pale want ze lag helegans overende maar we zijn kunnen wegrijden zonder gezien te zijn vanwege dat we aan de vroege kant waren voor naar huis te komen.

Of er eentwat zal van komen weten we niet maar Fons loopt indelijks zenuwachtig en ik heb daarjuist van nervositeit mijn pannekoeke were uitgespogen. Cindy zegt dat we seffens nog alletwee gaan opgepakt worden voor vluchtmisdrijvigheid. 'k Peinze moesten ze Fons een ure in den bak steken dat hij het kot zou afbreken want hij heeft schrikkelijk veel last van klowstrovobien gelijk dat ze dat zeggen. Ik wete niet als het juist geschreven is maar dat hij er niet tegen kan dat hij geen plekke heeft.

Mocht het slecht aflopen dan zal ik daar van z'n eigens meldinge van doen op mijn boek. Een mens mag het niet gepeinsd hebben dat ge daarvoren opgepakt wordt gelijk den eersten de besten misdadigers. Ze zouden er verzekers nogal van klappen, in de strate. En dan ook nog de vrage wat met Mariette haar boek gedaan! 

 

17:32 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Eigenlijk ... hadde beter die paal in de koffer gesmeten. Gene paal valt niet zo hard op als een omverliggende paal.

Of zouden ze die palen geteld hebben ?

Gepost door: ms | 19-03-06

Ja datte mariette Wat daje gieder nu wok tegen komt zeg. Kzou der zelve wok nie op miene gemak van zien. Tis nu moar te hopen dat der doar niemand de nummerploate van ulder ne lada upgeschreven et.
kzalle moar duimen dat nog goed afloopt voor gieder.
Nog ne goeie zondagavond verdere, en tis te hopen dat fons wa tot ruste kan komen.

Gepost door: dragonlady | 19-03-06

, dat is wat te zeggen met die palen bij jullie

Gepost door: dingske | 19-03-06

Van de pale Mariette, ge moet daar niet te vele mee inzitten, met die pale. Der gaan langer palen zijn dan mensen. En bovendien ga ik u ne keer iets vertellen om u en uwe Fons aan uw gemak te laten zijn. Als de mensen (ze zouden under beter bezighouden met hun eigen affairens) gezien hebben dat er een pale omverre gekletst is door ne chauffeur, bellen ze subiet naar de flikken en de flikken komen dan ook subiet voor te kijken alsdat de chauffeur niet zat was. Uwe Fons zou dan in zo’n balongsje moeten blazen hebben. Als ze nu nog nie geweest zijn, moet ge ze nie meer verwachten. En mochten ze altemets dan toch nog komen, moet uwe Fons maar zeggen dat hij dat niet gehoord heeft dat hij ergens tegenopgebokst is. Hij moet maar zeggen dat zijne autoradio heel luide stond, omdat ze juist zijne favoriete wals draaiden op de vrije brugsche radio of van die kloten. En gij moet dat ook allemaal juiste ’t zelfste zeggen, Mariette. Ge moet uw gezin beschermen lijk een katte haar jongen en der niet beschaamd voor zijn.
En voor een pale per abuis oomverre te rijden, vliegt ge nie in den bak. Moesten alle mensen die een pale of ne pilaster ovrende rijden naar ’t prisong moeten, ze zouden reke moeten staan en een nummertje moeten trekken gelijk bij den beenhouwer.
En nog entwadde. Ge moet dat nie allemaal vertellen in uwen boek op tinternet. Ge weet noois wie dat er allemaal kwansuis meeleest en alsdat er geen flikken zijn die ook uwen boek lezen.
Allez, Mariette, kruipt in uw bedde en slaapt die kleine miserie van u af. Als ge dan morgen de lattestoors oprekt en de zonne komt in de voorplatse piepen, dan gaat de wereld er al een heel stuk beter uitzien. Dat staat als ‘een pale’ boven water.

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 19-03-06

Zijzelve Om een keer te verklappen dat het mij emotioneerd van al die betrokkenheden van de lezers van mijn boek van ons accident met de pale maar tevens voor te zeggen dat wij geen radio hebben in onze lada vanwege dat dat tonne nog de mode niet was van een radio azzo in een voiture. Maar van die pale mee te doen in de koffere, zegt Fons, dat was algelijk eentwadde waar we aan gepeinsd moesten hebben want het is ook een bewijs minder en een pale meer voor ons Cindy.

Gepost door: Mariette Courgette | 20-03-06

De commentaren zijn gesloten.