17-03-06

De blomme afgeschoten van Cindy, misschiens

Het plafongsje was nog niet hele gekuisd en ineens komt Cindy luide al blèitend en met een zakdoek voor haar mond heel in bloed en dat ze binst een oefeninge van de pale was geschoten te kloefe op den hoek van haar nachtkasse en haar tand afgekraakt. De bloedinge moste gestelpt en ook de tantist gebeld van den eerste keer en ze mag vanavond tegen te zessen al gaan en dat hij dan gaat kijken wat er aan te doen is. 

De slore, 'k heb er compassie mee. Dat doet azzo haar beste voor haar in te werken voor seffens beslegen op de werkvloer te geraken en dan dadde. En ze heeft het al niet gemakkelijk want ze is ook al drie weken over tijd met haar regels. 't Is algelijk t'hopen dat ze niet in verwachting is. We hebben dat nog tekort. Toen ze zij dat het nog alsan groene vlagge was heeft Fons haar vlakaf gevraagd als ze misschiens in verwachtinge was van een pale. Ge had haar aangezichte moeten zien, 't was gelijk een donderwolke. Ze zeide dat ze hem sebiet eens een pale tegen zijn smoel zou geven en daarmee was 't al gezegd en viel Fons stille van alle soorten dommigheden uit te kramen op momenten dat het daar het moment niet voor is want wij vrouwen weten wat dat 't is als de bloedinge een tijdeke achterwege blijft. Heel de hormonaliteit naar de wup en ambetant lopen.

Het curieuze in die zake is wel dat we Willy Vanhulle van de ijzermarchang Lode al een ende niet meer gezien hebben. Cindy zegt dat de vrijage op zijn gat zit en Fons zegde daar dan nog op dat t'hopen was dat Willy niet eerst in 't gat gezeten hadde voor dat het spel op zijn gat zat. Cindy vaneigens zwaar in haar gat gebeten en zonder nog een woord naar haar kamere met haar afgekraakten tand en al.

Ik zegge het dikkels, ik zeg, Fons zeg ik tonne, ge zoudt beter u trape houden over vrouwelijke affaires en hij staat dan te kijken met een air gelijk dat hij gynycoloog is, den fooraap! Maar hij is gisteren wel aan tuig geraakt tegen de bemossinge van onzen dam. 4 litre et un litre gratuit en allene in 't frans stond er op die pulle. In feite heeft Fons aan den andere kant soms goe gedachten ook in verband met 't onderhoud van de huishoudinge. Op da vlak magge'k ik  daar niet van klagen. Maar alsan die bemoeizuchtigheden met alle soorten dingen waar dat hij nietend van weet is zijn grote handicap.

Ik peinze van vanavond achter zo'n predictortest te gaan voor zekerheid te hebben aangaande de zake want het is beter als een mens weet wat dat er hem te wachten staat. Ik ben wel een keer benieuwd wat dat dat kost, zo'n predictor, zegt Fons die er niet mee gediend is dat het vrouwenzakens tussen Cindy en ik zijn.

 

12:34 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Mee m'n moend vul tanden ‘K hadden ik were allerlei slimme opmerkiengen willen moaken, mo stoan geweunweg mee m’n moend vul tanden! Zo schoane geschreven. Prachtig ! J’ hed jezelven overtroffen, Mariette. In de plekke van gazetten roend te droagen, zo je beter vo de gazette schrieven.
(’t Is toch t’hopen da Cindy nie vul zit.)

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 17-03-06

:: alé, alst kwalijk lukt komde grootmoeder. Ben benieuwd.
grooooeeetjes

Gepost door: dingske | 17-03-06

*** een fijn en gezellig wekend jullie toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-03-06

De commentaren zijn gesloten.