15-03-06

Een moeilijker moment voor Mariette

Beste liefhebbers van de woorden op mijn boek. Ik ben 't gat af. Moe dat ik ben. Als ge moe zijt dan denkt een mens soms tevele aan de lelijkheid in z'n leven. Dat ge u dan juist gelijk van alle soorten ongelukkige momenten beter rappeleert waardoor ge dan een soorte tristesse over u voelt komen die ge met geen stokken uit u vel krijgt. Dat ge afziet in u hoofd.

Awel, vandage doet het gelijk al zeer bij mij. Dat komt vanwege de wandelinge op 't kerkhof. Ge ziet die zonne kletteren op al die graven en ge loopt in die stralinge en ge leest namen van allesoorten mensen die ge zelf nog hebt gekend maar die al een einde dood zijn. D'ene al langer dan d'andere maar ge rappeleert ze u nog allemaal gelijk dat het gisteren was.

Fons zegt dikkels, Mariette zegt hij dan, 't is t'hopen da'k ik eerst meuge gaan. En hij heeft nog niet heel gedaan met zeggen of 'k peinze'k ik, dat ge moeste gaan, ik komme direct achter. Ja, pas op, we maken wij wel een keer ruze maar algelijk, wat zoude ik hier allene moeten doen, zonder Fons. Da's gelijk da bier en die café, dat 't ene nied gaat zonder 't andere. Awel, da's met mij en Fons jüste van 't zelfde. Een tandem met hier en daar een roestige plekke. Maar roeste of geen roeste, ge moet met tweeen zijn voor derop te rijden.

Ik heb gewone een minder moment vandage. De melancholieë die in Mariette haar kuite bijt. Vanachternoene die zonne op al die graven op da kerkhof en vanavond was ter dienen film van Frida op den TV. Een prente vol ontroerende momenten, vol indelijks schone muziek. Over een vrouwe, een kunstenaresse die de stormachtigheid van haar huwelijk vol overgave en kleur op een doek smijt. En als Mariette zo'n dingen ziet, dan kere 'k ik dat op mezelven en worde'k ik zelve triestig.

Morgen is dat over zulle en elke mens heeft 't recht in zijn leven voor ook een keer triestig te zijn. En 'k peinsde in m'n zelven, de mensen die de boek van mariette lezen mogen da weten, da mariette ook haar moeilijke momenten kent in 't leven. Morgen zal da beter gaan. Ge zult da zien, morgen zal da allemale vele beter gaan.

23:47 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

goeiemorgen hopelijk hebde goed geslapen en zal vandaag beter zijn dan gisteren.
groetjes

Gepost door: dingske | 16-03-06

Awel ... dat versta ik nu eens goed zie. Ne mens kan soms daarvan zo gepakt zijn. En dat is ook ne keer niet slecht anders zouden we maar doorrazen over zaken die er wel toe doen maar feitelijk toch niet.

Als ik dat krijg dan pak ik Slow heel dicht vast, ne mens mag daar eigentlijk niet aan denken hé Mariette, maar doet het toch.

Zoiets had ik van de week maar er zijn dingen die ik op mijn boek niet wil vertellen omdat de mensen soms nogal raar reageren, ze kicken op zulke zaken, ziede. En dat boos zijn gaat dan ook over, al zit ne mens voor de rest van zijn leven in ongerustigheid.

Hopelijk zie je het vandaag weer wat beter in en pakt de Fons es goed vast zonder naar zijn roestige vlekken te kijken.

Gepost door: ms | 16-03-06

De commentaren zijn gesloten.