14-03-06

Vanwege de overkomste uit Brussel

Er zijn pertangs mensen die daar het erte van in zijn maar gisteren heeft Mariette geen tijd gevonden voor haar meninge op de boek te zetten vanwege overkomste (onverwachts) uit Brussel van Henri Mousiette de schoonbroere van Fons die getrouwd was met zijn zuster Madeleine maar die al een heel ende dood is vanwege een accident met haar velo onder een tram dat nog in de gazette heeft gestaan. Het zijn dan altijd moeilijke momenten in den omgank want mijn kenisse van het frans is nie fameus en Henri klapt nietend anders.

Terwijl ondertussen ook reeds achter de rugge het bezoek aan de klinieke van Vivianne van 't rad (altijd prijs) en dat ze al naar huis was als we daar toekwamen en dat ze naaste keer dat wel een keer mag zeggen dat ze al were thuis is. We stonden wij daar met die fruitmande, Magda en Mariette. Maar met Manse Bulte was het vele keren erger gesteld met die verstande dat ze zij in atractie lag met haar been omhoge. Er was nevens de bloeduitstortinge va de kuite ook een lelijke breuke geconstateerd aan haar hiele. We zijn daar dan een keer binnengesprongen en we hebben dan die mande fruit aan haar gegeven waar haar vent Montje Koster den helft naar binnen van draaide nog tebinst dat we wij daar waren. De pruime zelfs met vel en al! Ze zal er voor zeker vier weken van hebben in t'hospitaal en dan daarachter nog maanden van revalideringe. En zeggen dat ze zo gaarne met haar velo een keer een toerke doet. Maar ze zal het kalm moeten doen.

Zo ziet een mens maar dat ge nog soms van geluk moogt klappen als ge gezond zijt want dat ge dan al met u velo mag rijden wat ge wilt want ge hebt nietend in de weg vanwege u gezondheid. Vooral nu dat het were een beetje betert ook. Want er zijn mensen die vragen, Mariette, vragen ze, zitte gij geren in de zonne en van z'n eigens dat Mariette gaarne in de zonne zit maar wel onder een paraplu want mijn vel kan niet vele verdragen.

En nu eerste de commisies want anders geraakt mijn schema overende en er is nog vele te doen in huis alsook in de achterkeuken voor het plafongsje af te kuisen met een beetje cif binst dat Fons de trapleerke vast houdt binst dat Mariette kuist en azzo werken wij t'hope.

09:52 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Liefde is... Ja, kiek, dat is ’t leven, zi. Tegoare ’t plafongsje van ’t keukentje afkuuschen: Mariette kuust en de Fons oed ondertussen de traplère vaste, benauwd da z’n Mariette anders van den trap zoe kletsen.
En ip zukke momenten vergit je al je miseries: den otto die kapot is, de kiekens die ipgehokt moet’n worden, de ruzies met de gebeurs, Cindy die e roar werk gevoen’ et en een dreigend algemeen failliet van de gezinsfinancies.
‘k Meugen ’t nie gedroomd en da Mariette en eur Fons ooit van ze leven ip stroate zoen terechtekom’. Kiek ee vint, most het ooit van z’n levens zoeverre kom’, éé… awel ‘k pakken under bin’ in mien eigen huus.

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 14-03-06

*** een fijne en aangename dinsdag jullie toegewenst
en voorzichtig op de ladder hé Mariette
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-03-06

Awel merci ! Ge moet u niet generen zenne dagge geen Frans klapt. Die Henri Mousiette heeft hij ook geen Vlaams geleerd ter ere van Madeleine.

Straf ! Heel straf !

En zijt toch maar voorzichtig op die trapleer want als Fons moet niezen, dan val je der af.

Gepost door: ms | 14-03-06

Mariette op de ladder Amai, Mariette op een ladder om het plafond af te kuisen, laat me niet
lachen! Eerst kan ze niet mee met Fonske op "gazettenronde " vanwege
haar heup en haar "draaiingen" en dan gaat ze een beetje de aap uithangen op haar ladder.
Hoe durft ze zo liegen!
Het zal wel weerom Fonske zijn die al het werk zal doen terwijl Mariette
toekijkt en commentaar geeft waardoor de arme man zeker zijn kluts kwijt raakt.
Allezins bedankt aan Rene Planchez voor uw steun aan mijn adres en tevens aan Dr. Johan die ook aan mijn kant staat.

Gepost door: Meester Wim | 14-03-06

De gastvrouwe Als ge peinst dat menere Johan aan u kant staat gaat ge er lelijk neffenst zijn, schoolmeesterke van achter den vijven, alsdaar het bewijs dat hij ons zelf in huis zou pakken mochten wij op strate komen te staan maar waar dat diene klunten dat haalt is een raadsel want het huis is onzen eigendom afbetaald en al sinds zeven jaar alsook de boeie vanachter.
Ik wil van de gelegenheid ook mijn bedankinge laten geworden aan madam maumau en aan borrekieto d'enige mensen die op de boek komen om zich niet alveroosten mee te bemoeien maar gewoon hun gedacht van respect zeggen tegen mij en Fons.
'i Is nog rare da'k nog nietend van bemoeiallingen mochte ontvangen in de boek van Planchez want dendezen ligt nu in discussie met menere Urbain die er niet van gediend was dat Planchez zijn malette met schrijfsels heeft gestolen binst het galla van de boek van menere Michelin.

Gepost door: Mariette | 14-03-06

Cursus hoger kader
Mevrouw Mariette,

bij deze laat ik U weten dat ik zopas verneem dat meester Wim (ik dus) geselecteerd is tot het volgen van een ingewikkelde, moeilijke cursus teneinde toe te treden tot een nog hoger kader. Dit betekent dat ik tijdens de rest van de week uw boek niet kan lezen. Gezien het feit dat ik dus geen verstandige opmerkingen kan schrijven in uw boek zal het niveau uiteraard nog achteruit gaan. Niet getreurd echter, maandag ben ik terug en zal ik U opnieuw verbeteren. Ik hoop echter dat ge tegen dan niet in ruzie gekomen zijt met de hele straat want zoals ge nu bezig zijt zal dat niet lang meer duren!
Wilt ge veel groetjes doen aan mijn vriend Planchez en ook aan Fons en gedraag U een beetje tegen die twee hé!

Gepost door: Meester Wim | 14-03-06

...... nog een geluk dat er nog bekend volk in de klinieke lag waar ge uw fruitmande kon aan geven. Pas maar op Mariette dat ge niet van da leerke valt, tzou jammer zijn moest ge naast Manse Bulte komen te liggen in dezlfsten toestand.

Groetjes

Gepost door: dingske | 14-03-06

De commentaren zijn gesloten.