10-03-06

Van Ciny en de tewerkstellinge aan de pale

Cindy is vandage gaan solliciteren voor nieuw werk langs de bane van Kortrijk in de horeca. Willy Vanhulle van de ijzermarchang Lode heeft haar gevoerd omdat de Lada van Fons momenteel niet marcheert. Ze was vreende rare aangetsjoorteld. Fons zei nog voor dat ze vertrok dat ze gink mogen opletten dat ze geen vlage wind vangde of dat ze haren tanga gink kwijt zijn. Willy zat te lonken dat 't kwijle langs zijn lippen liep.

Te vijven waren ze were. Z'Is aanvaard voor aan de pale te werken binst dat er ook muziek speelt. Het is een betrekkinge die haar zeker gaat liggen want ze is zot van muziek. Ze zal werken op percent. Een fix en 't gene dat ze in haar kouse steken mag z'ook houden. 'k Verstonden dat niet al te best maar het zou er op nere komen dat ze een veranderlijke wedde zal hebben. Het is al niet meer lijk vroeger dat ge van tevoren al wiste hoevele ge gink hebben.

Nu, al goed en wel maar ze zegt dat ze haar een pale zal moeten kopen voor te oefenen voor het werk. Ik peins in m'n eigen wat is dat hier were allemale maar 'k heb mijn mond gehouden en er niet verder achter gevraagd. Fons presenteerde nog voor een keer te kijken op 't containerpark achter een pale maar 't is nog niet al gelijk, zegt Cindy. Ze zegt dat het een blinkende gleddige pale moet zijn.

Fons peinst dat ze verzekers van die palen voor in den autobus zal moeten assembleren. Omdat dat ook azzo blinkt altijd in den autobus. Ik peinsde nog in mijn eigen, ze rammaseren zij in de horeca toch geen palen en dat het dus allemale verre van klaar was, van dat werk en die pale.

Ondertussen geraakt Fons zijn ronde van de gazetten gewend. Het is proper werk en hij mag dat op zijn eigen tempo doen van menere Verreth van de drukkerije. Het ware van z'n eigens niet rare dat het schoolmeesterke persé een keer moest dore steken in mijn boek van gisteren dat ik beter zou helpen met het ronddragen van de gazetten maar de trouwe klandiezie van mijn boek weet maar al te goed dat ik mijn beperkingen heb met mijn heupe. Dat gaat azzo, bepaalde kluntens geven dan ook een keer een meninge omdat ze kluchtig willen doen op de boek maar ze vergeten wel dat ze een mens daar vreende mee kwetsen (enplus een dalinge van het bloed) vooral de mensen die eentwat mankeren waar ze zelve nie kunnen aan doen gelijk ikzelve van mijn heupe. Maar bon, wat avance van mij vele kwaad te maken. Planchez doet ook niet anders dan met een lachsje op zijn tote mijn deure passeren. Maar ik zeg u, ik Mariette, dat het wel gedaan zal zijn met al die grote manieren als het parket eens zijn werk achter de rugge zal hebben.

Ik wens iedere lezer van de boek een goed weekeinde met vele goede momenten en niet te vele miserie gelijk kwalen of accidenten per velo of te voete. Wel gemeende groeten van Fons en Mariette.

17:55 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

' wa is da allemaal joh, danse an ne paal zoe iene gelak as in de bus,? wa gadde da vinne, ge kunt die zoe ma nie autvauze zenne, hedde nieverans giene auve waspaal, en wa vaselien das oek glettig, pas oep want parket da scheuft (hihi) en saluu hee, van die van de zon.

Gepost door: kathy | 10-03-06

*** weer even bijgelezen
nog een fijne en gezellige avond gewenst aan Mariette en Fons
en voor straks alvast een goeie nachtrust
groetjes

Gepost door: Borriquito | 10-03-06

&&&&&&& een goe week-end voor ulder, zonder al te veel misérie!
groetjes

Gepost door: dingske | 10-03-06

' Ne schoene zaterdag veu ulle, datda hie snieft se, wacht nog altet oep wa zon, DAG FONS!

Gepost door: Kathy | 11-03-06

Ne pale ? Bij de brandweerkazerne ! Die rijzen goed ! Dat wil zeggen dat die goe gleddig zijn.

Gepost door: ms | 11-03-06

Splinters Mariette, joenk, zeg mo tegen Cindy da ze moet ipletten vo splinters. Da ze die poale eerst mor e ki goed inspecteert voda ze der begunt tegen te slieren.
Drs. Johan Arend Happollati

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 11-03-06

Pluum' Je moet eur trouwen ook e ki vraogen of dat het de bedoelinge is da ze do met een deel pluumen in heur gat rond die poale stoat te droaien. Most het antwoorde positief zien, 'k zoen ik toch e ki meegoan, den eeste ki...

Gepost door: Drs. Johan Arend Happollati | 11-03-06

' kaum oe rap ne gezellige zondag wense, geniet ervan en tot oep den boek vant tinternet, he daag

Gepost door: kathy | 12-03-06

De commentaren zijn gesloten.