09-03-06

Van het faillissement en de oriënteringe van het bedrog van de lada

Fons en Mariette hebben gisteren een keer under rekeninge gemaakt en 't is stijf simpel. We zijn failliet. We hebben geen roste kluite meer op onze spaarrekeninge achter de kosten van het vier en van de Lada en ook en vooral vanwege een verkeerde belegginge van Fons die zegt dat het al de schuld is van 't groot kapitaal.

Kosten voor het vier zijnde 250 euro (in occasie en komende van 310 euro nieuwe). Kosten van de Lada zijnde 427 euro (reviseringe van de moteur vanwege suiker tussen de vis platinés alsmede het steken van nieuwe bougies en ook een versche koplampe vanwege verslijtinge).

Een woordeke uitleg over de Lada is hier op zijn plekke! Houd u vaste!

Dat we het bedrog van de Lada hebben georienteerd komt deels door de dommigheid van Planchez ('t is gedaan van hem meneer te noemen) van dat op mijn boek te zetten dat hij suiker in de naftebak heeft gedaan en dat dan nog met instemminge van Miel met maar één oge de garagist die ook in de combine zat. Het parket is met de zake belast vanwege een indieninge van klacht van Fons en Mariette. Het zij azzo.

'k Ben nu verdimme heel m'n draad kwijt van mijn bloeddruk die tereke stijgt en daalt binst da'k het bedrog ter kennisse leg aan de lezers van mijn boek.

Totaal der kosten in een belopinge van zegge en schrijve 657 euro en dat we maar 250 euro meer hebben staan op den spaarboek (kredietbank terreinrekeninge). Het uiteindelijk resultaat is dus een failliet. Teware dat de beurze omhoge schier zegt Fons maar ik zie het van een ende verre aan zijn totement dat zo'n verhoginge in alle geval niet voor morgen zal zijn. Moraal van de vertellinge is dat Fons nu met reclamegazetten rondgaat voor zijn foute van de mislukte belegginge weer goed te maken.

Dat het niet ware van 't sacrament van het huwelijk van Fons en Mariette maar ik zou mij al lange verlegt hebben naar een oude riekere met veel geld. Aldus de droom nu voor 't moment van Mariette.Verleggen. En 't is daarmede al gezeid voor vandage want het is weer d'ene draaiinge achter d'andere vanwege een te lage stand van bloed.

Een bedankinge aan de lezers zal aldus moeten volstaan voor vandage want ik kan ik in mijn toestand nu niet naar de boeken van zij die een meninge zullen zetten in mijn boek maar ik zal dan wel later een keer mijn gedacht erin zetten. Ook een bedankinge en een steunbetuiginge aan het parket voor binst 't onderzoek van het bedrog van de Lada.

20:18 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

*** hopelijk komt er een oplossing uit de bus hé Mariette
veel succes alvast
een gezellige avond jullie toegewenst
en voor straks een goeie nachtrust
groetjes

Gepost door: Borriquito | 09-03-06

Fons
Mevrouw Mariette,

ge moogt blij zijn dat ge uwen Fons hebt, want ik zie niet goed in welke man zijn pap zou willen koelen met jou!

Tevens zou het wat aangenamer zijn voor de arme man moest ge wat helpen "gazetten" rond dragen in plaats van hem af te breken!

Doe hem de groetjes evenals aan mijn vriend Rene Planchez.

Gepost door: Meester Wim | 10-03-06

da is een regelrechte rampe hopelijk kunde uldere financiele put rap opvullen. Succes ermee.

Gepost door: dingske | 10-03-06

De commentaren zijn gesloten.