08-03-06

De gebeurtenisse van de lada

Fons is er niet door voor de keuringe van de Lada die werd afgekeurd binst het bezoek van Fons aan de keuringe deze ochtend. Een rode kaarte. En dat binst dat we verleden jare er nog dore waren zonder problemen. Fons zegt dat het is waarom we geen garage hebben en dat de Lada tevele afziet van hele dagen buiten te staan. Hij snakte toen hij het zegde waarop ik zegde dat het mijn schuld niet is en dat ik de lada moeilijk in de keuken kan zetten waarop Cindy begoste te lachen gelijk een paptaarte. De gevolgen waren dat Fons zijn stemminge nog meer zakte.

Wij stante pede naar Miel met maar één oge de garagist om de lada te laten onderzoeken van de gebreken. Achter de inspektie zegde Miel zonder verpinken dat heel het spel naar de kloten was en dat hij daar geen kosten meer zoude aan doen moeste hij in Fons zijn plekke zijn en dat hij beter vandeneerste keer zoude kijken voor een goe okazie. Ik peinsde dat Fons daar terplekke gink nere stuiken want we zaten ook nog met de kosten voor dat vier in de badkamer. Hij vraagt aan Miel hoevele dat gaat kosten en Miel flikkert azzo een keer met zijn goe oge en hij zegt, tweeduizend euro Fons omdat het voor u is. Fons begoste te beven en zijn aangezichte wierde zo grauw gelijk een tablette marmer op een schouwe van een herehuis. Tweeduizend euro, 't is al dat ge 't hoort!

Ondertussen zijn we were thuis. Ik heb kaffie gemaakt en we gaan dan seffens een keer onze rekeninge maken, Fons en ikke. Ge moogt daarvan een verslag verwachtende zijn van de rekeninge op de boek tegen morgen.

Ikwil ook nog een bedankinge doen aan alle vrouwen vanwege de vrouwendag en dat ik mij dien dag toch anders had voren gesteld van inplekke van met fons onze rekeninge te zitten maken. Maar eens mens moet er dore in het leven.

14:10 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Nen otto ! Dat het niet was dat ne mens komiskes moest doen, zou'k al rap diejen otto bij 't oud ijzer zetten. Den onzen hé ... ik heb al gepeisd van mij terug nen triporteur te kopen.

Gepost door: ms | 08-03-06

Vier Marietjen, 'k weete wel da'k ier nie al te geren gezien zien ijjun boek, maar ik heb inderdaad nog een kachelke staan. Als ge wilt, moogt het hebben. 't Is wel een beejten ondergerscheten omdat ik nogal geren met mijn duiven speel op de zolder, en waar moest ik da kachelke anders zetten hé? Uwen Fons zal da wel een kuisbeurte geven, 't is goed voor zijn gemoed, diene mens eeft iets nodig om hem een beetje weer omoge te krikken en al. Deze morgent besteldeg hij bij den bakker verse bloelienk, en bij Linda van 't gazettekot maakte hij van z'n tap dat er geen zout genoeg in haar brood zat. Da joenk was er nie goed van. Ze riep hem nog verbaasd na:'Hoe kun jij nu weten dat er in mijn brood geen zout genoeg zit?"
Verder wil ik langs deze weg ook Miel de garagist bedanken, zijn bak Duvel staat hier klaar. Ook Staf van twee huizen verder is bedankt, hij zal zijn kilo suiker morgen terugkrijgen, en 't is dus bewezen dat nen Lada nie start met suiker in de benzinetank.
Ook Meester Wim een ferme bedankinge voor al zijn steun!
Groetjes!

Gepost door: René Planchez | 08-03-06

Fons ne otto da kost zwiet Fons trek het a niet hoen doe zan mier vraave als otto's en das tog bijter ,
goet een toerke deun me een tenden lak in de tijd "De Brusselaer"
Zeter ne toffe pé hoet de Fons

Gepost door: Michel V. | 08-03-06

Ik was heet vergijte Mariette zaan vergette ik goen a in mijn favierete zette nog ne gouje avond en tot morge

Gepost door: Michel V. | 08-03-06

&&&& alé, tis bij ulder gelijk bij iedereen: een ongeluk komt nooit alleen. Courage bij tvinden van nen nieuwen auto, en weet, der zal langer geld zijn dan mensen en ge pakt het toch niet mee as ge doodgaat.Dus: geniet nu van ulder centjes en koopt ne mercedes of iets in dien aard.
groetjes

Gepost door: dingske | 08-03-06

' zonde van avve otto, misschien e zuezeke overlegge, auve fons mag nie menne rug koome inreusse want die van mou zou heum as ne pittbul gaan gedrage vries ik, god wet wattem allemaa zou afboute, grtjs vriendinneke

Gepost door: kathy | 08-03-06

Chic et pas cher Kem ne otto ve alle ni te duureens komen kijken op mijn blog
"den brusselaer" en blijft er wakker van liggen slopel

Gepost door: Michel V. | 08-03-06

Chic et pas cher Kem ne otto ve alle ni te duur eens komen kijken op mijn blog
"den brusselaer" en blijft er niet wakker van liggen slopel

Gepost door: Michel V. | 08-03-06

De gastvrouwe En wel om een keer meldinge te maken aan meneer Michel dat het genoeg is van ene keer zijn meninge in de boek te placeren zodanig dat er ook plekke blijft zijn voor andere mensen met een meninge. En ook dat Fons er niet mee kon lachen va die voituur op u boek zodanig dat hij zegde, dendezen gaat er nog een beetje mee zitten lachen ook, en dul dat hij was. Ook hebben wij geconstanteert dat er aan de antenne van meneer Planchez zijn teringauto een gaine en een soutien van een vrouwe hink die niet van zijn vrouwe (een kleur dat ze zij nooit aandoet, madam planchez) was en vermoeden wij een affaire van meneer Planchez met een vreemde vrouwe waarvan fons ook zegt hoe dat het mogelijk is en dat met vier kinders van zijn eigen al.

Gepost door: Mariette | 09-03-06

Jaloezie Mevrouw Mariette,

in uw schrijven omtrent de wapperende lingerie aan de auto van mijn vriend Planchez ontwaar ik een erge vorm van jaloezie van uwentwege.
Naar ik vernomen heb van een buurvrouw welke ik ten volle vertrouw heb jij die lingerie tussen donker en klaren stiekum mee genomen naar huis om er daar mee te poseren. Naar het schijnt is het de eerste keer dat je er wat sexy uitzag al kan ik mij dat moeilijk voorstellen. Ik vermoed dat Fons nog nooit zo gelachen heeft toen hij je daar zo zag staan!

Toch vele groetjes

Gepost door: Meester Wim | 09-03-06

De commentaren zijn gesloten.