07-03-06

Van de netten en 't eten.

Het is mij vandage niet gejeund om te doen wat op mijn planninge stond wat was mijn ruiten kuisen omdat Fons het trapleerke nodig heeft voor zijn kiekens te overspannen. Zes dagen te late maar er waren geen netten meer te vinden in de brico dat pertangs gazetten met grote reclamen in de busse steekt om dan een paar dagen later te moeten zeggen dat de netten allemale uitverkocht zijn. Gelukkig waren de feiten dat Fons vanochtend netten heeft gevonden in de gamma.

Ik mij dus aan de tafel gezet met een tasse kaffie en in overpeinzinge wat we vandaag gaan eten want 't was nog niet over geklapt geweest omdat fons persé eerst naar de gamma moest en als hij het in zijn hood heeft zit het ook niet in zijn gat, van fons. Ik peinze van een keer spruiten met een ende worst en patatten te doen. Met de worst van de aldi (zwijneworst is de beste) en dat het ook van niet te hoge valt daar in de beenhouwerije van den aldi. Maar het is iederen dag een hele toer om te weten wat ge moet eten want een mens zou het op en duur niet meer weten. Dat het moeste aan Cindy liggen, 't zijn alle dagen frieten met gekaptbollen. Het is een kwestie van gewente bij het jonk volk zegt fons.

Het is niet allene de griepplage bij de kiekens (we hebben maar drie kiekens) maar ook de gevaren van het bevel van ze weg te steken de kiekens want zo'n nette spannen over het kot dat is nog al  geen haar snijden zegt fons. En het is inderdaad niet gelachten gelijk ik hem daar azzo bezig zie met die nette op dat trapleerke. Seffens valt hij met zijn smoel tegen dek, ik kenne mijn zot. Aan den andere kant is het zijn burgerplichte zegt Mieltje Kleppe, de gebuurtepolitie.

Ik peinze van dan vanachternoene mijn ruiten te kuisen en ten drieën komt magda dan een keer voor te kijken hoe dat het zit met de tombola van de missies. Zo ziet ge maar dat een mens altijd maar z'n bezigheden heeft. Het is van het ene in het andere maar als de mens stillevalt dan is dat ook niet voor over naar huis te schrijven want dan hebt ge een inzinkinge, gelijk Flavie van een ende verder wiens name ik niet ga noemen in mijn boek vanwege de privasie. En azzo zijn er vele dutsen in de strate die eentwat mankeren.

Met pijn in het erte neemt nu ik, Mariette, afscheid van de boek en zal ze vanavond misschien nog eentwat schrijven als er nog zakens zouden gebeuren die een vernoemenswaardigheid hebben. Een bedankinge aan de lezers van mijn boek en ook mijn welgemeende complimenten voor u meninge. Ik zal dan vanavond nog een keer mijn meninge zetten in de boeken van mijn kennissen op tinternet. Ik wens verders ook iedereen een goeien dag van Mariette en ook van fons.

11:59 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

ne goeiedag, veu au en de fons, zo te zien ist da oek aal daage wa, veu 3 kiekens moette hiel wa moeite doen he, mss kunde ze braaie me wa weutelstoemp da's hiel lekker, en dan hadde die nette nie moete koepe, salukes tot oep tinternet.

Gepost door: kathy | 07-03-06

ja die kiekens zwijg mij van zo'n net, kheb er ook mijn peeren mee gezien!!
groetjes!!

Gepost door: dingske | 07-03-06

Awel Mariette ik snap dat niet ! Ze willen een net over de kiekes en nu zeggen ze dat dat niet van de trekvogelen komt maar van "uitwerpselen". Volgens mij kakken trekvogelen door die netten door ! Die hebben gewoon steekpenningen gekregen van de netverwerkende nijverheid.

Da peizek ik daarvan.

Gepost door: ms | 07-03-06

Huisdieren Dag Mariette en Co,
Zijn er nog andere huisdieren, naast de kat (zonder naam?) en de drie kiekens?
Een vraag uit interesse, zonder ongezonde nieuwsgierigheid...

groeten,

Paul de zwerver

Gepost door: Paul | 07-03-06

Hallo Ik kom je een gezellige internationale vrouwendag wensen geniet er maar ééns van
groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 08-03-06

Nul op tien voor dictee Mariette, gelieve dit goed te lezen!

Gejeund = genoten
Trapleerke = ladder
Kiekens = kippen
Pertangs = nochtans
Overpeinzinge = bedenking
Patatten = aardappelen
Gewente = gewoonte
Azzo = alzo
Smoel = gezicht
Vanachternoene = deze namiddag

enzovoort, enzovoort....

Mag ik U vragen Mariette of U gestudeerd hebt en zo ja hoe lang?

Gepost door: Meester Wim | 08-03-06

@meester Wim nee neen, een trapleerke is niet hetzelde als een ladder!!!
een trapleerke is een klein laddertje met maximum drie treden. Een ladder is voor mij zo ene waar je drie meter hoog mee kan.
Maar kan nu echt niet op het mooi nederlandse woord komen... Gja een trapleerke hé
; )
.

Gepost door: Tien* | 08-03-06

De gastvrouwe Menere de schoolmeestere, gij gloeienden ezel, een trapleer staat in de boek van de van dale mocht ge het willen weten. Ge zoudt beter uw eigen eens bekijken, gij. En ik zeg u, ik mariette, seffens een traplere tegen uw tote en niemandalle geen bedankinge voor u meninge die alsan 't zelfste is dan dat ge u moet moeien met mijn tale.

Gepost door: Mariette | 09-03-06

De commentaren zijn gesloten.