23-02-06

Een brokke de preute af

Ik ben moe vandage. 'k Ben gelijk een brokke de preute af. Ik moest vandenochtend naar een begravinge en dat was ten negenen en ik moest al te zevenen uit mijn bedde en Cindy was gisteren maar te vieren geland. Ze had gelijk een brokke een vliege in haar oge. Dan kan een keer gebeuren maar 't ergste vanal is dat het miden de weke is en dat ze momenteel omstandigheidsverlof heeft vanwege haar regels maar dat ze dan algelijk op café gaat vind ik erover. Ik heb haar gezegd dat dat moeste gedaan zijn omdat dat mijn meninge was en 't enige dat ze zei was dat ik een oude zage was. En mens blijft daarvoor op tot te vieren en dan krijgt ge zo'n dingen naar u kop geslingerd.

Ondertussen heb ik dan eerst mijn boek bekeken om te weten als der mensen al in mijn boek hadden geschreven en 't was al were van dadde dat er vijf mensen hun meninge hadden geschreven. 't Zijn vooral vrouwen die in mijn boek schrijven en ze klappen elk hun eigen tale. En dat is ook omdat de mensen weten dat iedereen bij Mariette zijn eigen tale mag klapen als hij zijn meninge zegt in mijn boek. Ik heb die mensen dan ook met een bedankinge were geschreven op mijn eigen boek want ik ben nog niet tot in hun boek geraakt.

Meneer den doktoor is hier daarjuiste geweest en Fons heeft een kopvallinge en een brokke van een opkomende griep maar 't is nog een chance bij een onchance dat het niet een varieteit van de griep van de vogels is waarover dat er zovele te doen is in 't nieuws.

Vanachternoene is er een bijeenkomste van de misienaaikring bij Magda van Tjenne en ze verwacht ons tegen ten enenalf. Ik heb beloofd om een cake te bakken dus ik zal nog mijn werk hebben. Misschien dat ik dan vanavond nog een keer met mijn boek kan bezig zijn want 't is toch voetbal op den TV en ik ben daar niet zot van. 

11:54 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Joeng... altaat last mé. Gat zoep de mat oan de veurdeur moeten loaten sloapen. Ze zalt wel lieren. Amuseerdoe nog vandoag!

Gepost door: nana | 23-02-06

*** altijd leuk om te lezen je taaltje :-)
nog een aangename donderdag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-02-06

Hey Marietteke, alles goed? Ik heb gelezen dat ge uw bezigheid ook nog hebt zie :)
In elk geval maakt er ne goeie dag van :)
aja en bedankt dat ge geweest zijt hé
Liefs van
vrouwke

Gepost door: vrouwke | 23-02-06

*** van soemmige joeng zoude toch achteroovervalle he,zoe ondankbaar,blefde da veu uit avve nest, veu au nog ne goeienavond en tot nogis.kem al twie kiere in avven boek geschreeve am da internet is zoe treig, kvin het nie terug, dag he

Gepost door: kathy | 23-02-06

Goe bezig! Awel Mariette, ik kom hier voor den eerste keer en 'k heb hier al ferm leute gehad met je boek. Ik ga je zeker opslaan in m'n favorieten! (Allee, gij nie é, maar je website...) 'k zal hier rap de rest eens gaan lezen... 'k moe zeggen da Cindy een ferm schoon meiske is, kadee of nie... allee, tot in de draai en doe ze verder, é

Gepost door: Djiemie | 22-03-08

De commentaren zijn gesloten.