23-02-06

Dat ze er gelijk al van weten.

't Volk in 't dorp begint er gelijk al van te weten, van mijn succes met mijn boek. Toen ik vanachternoene bij Monne Prostat achter de gazette en twee dozen Panters sigarillokes voor Fons ging kost ik mij gelijk niet van den indruk ontdoen dat ze allemale naar mij stonden te kijken. En ge ziet dat dan hé. Er zijn er die u dat jeunen, dat ge bekend zijt, en er zijn er die u dat misjeunen. Ik heb gedaan gelijk dat mijn neuze bloedde. Naar dedeze die het mij jeunen heb ik een goeiendag geknikt en van d'andere deed ik juist gelijk da'k ulder nie zag.

Ik weet dat er veel van de mensen die mijn boek bezoeken inzitten met Fons. Er zijn teferente mensen die vragen hoe dat het met hem is. Fons steekt dat gelijk een beetje in zijn hoofd. Hij heeft gelijk de doeninge van iemand met grote manieren. 't Is gelijk of dat het zijn boek is, sommige momenten. Aan den andere kant is hij wel nog geen 100%. Nog geweldig veel draaïngen en alle vijf voeten naar zijn hoofd tasten. Ik peins dat we morgen den doktoor gaan mogen bellen als zijnen algemenen toestand niet voor verbeteringe vatbaar is.

't Is t'hopen dat Cindy daar algauwe is want ik zou naar mijn bedde willen gaan en de kalle heeft van z'n eigens weer haar sleutels laten liggen. Ge zoudt dat van tijd toch met under hoofd tegen de muur kwakken, dat jonk volk van vandage.

00:53 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Da joenk volk.. die zen segeworig ginne stamp onder eulle gat wèèrd.
Leut die is veur de deur staan,da zal die nogal is een gatteke vaare.
Want ik zèè temorgend nog,wie zijn gat verbrandt moet oep de blöre zitte! ( Liers uit het woordenboek '' kak van Maria" )

Maar u taaltje Mariette Courgette is prachtig !

Gepost door: zuchtje | 23-02-06

Beterschap Beste Madam Mariette,
Wil u uw man en echtgenoot veel beterschap toewensen met zijn kopkrankte (= pijn in de knar). Ik hoop ook dat hij niet meer zo spuugachtig (= misselijk) is als gisteren.
Een bezorgde groet,
Drs. Johan Arend Happollati

Gepost door: Doctorandus Johan Arend Happollati | 23-02-06

Sleutels Ik hoop dat Cindy rap daar was, het is den tijd van 't jaar niet om lang op te zitten.

Gepost door: ms | 23-02-06

:-) ja uw taaltje is prachtig Ik zou het in het Antwaarps zo niet kunnen schrijven
Nog een fijne dag met uwe Fons
groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 23-02-06

fons khem het verstaan marietteke,manne zen geloak klein joeng he, schrijfde gij ma verder in uwe boek, ik hem er plezier in, en merci dagge zo dikkels op bezeuk komt, kwou dak wa mier zon zag veu ze te kloppe he, grtjs

Gepost door: kathy | 23-02-06

De gastvrouwe Ik zou graag iedereen met een merci willen bedanken voor de invulling van mijnen boek alreeds op dit vroege ure. Ik moest vandenochtend naar een begravinge van Maurice Moendjevul die is komen te gaan passeerde weke vanwege een hartaderbreuke. 't Was een schone vieringe. Maar 't leven gaat voort en azzo zijt ge dan ook nog weer ergens content dat ge zelf nog redelijk te been zijt. Bedankt van Mariette aan al die hier is en ook aan diegenen die een keer niet kosten komen vanwege 't één of 't ander die er is tussengekomen want dat kan ook een keer gebeuren dat ge der niet opgeraakt.

Gepost door: Mariette | 23-02-06

De commentaren zijn gesloten.