21-02-06

't Spel zit op de wagen.

'We zijn er mee weg,' zei ik aan Fons, 'vanaf heden zijn wij de bezitters van een skyblog.' Fons is mijn vent, mijn halve trouwboek, gelijk dat de mensen dat zeggen. De mensen zouden beter hun mond houden want dat lult maar een uur in het rond en 't trekt nooit op niet veel. Moest ge alles geloven wat de mensen zeggen, ge zoudt wel te doen hebben.

'Wat gaat gij daar allemaal opzetten?' vroeg Fons.

'Een beetje vanalles' zei ik.

'Hoedadde vanalles?' vroeg Fons.

Jongens toch, azzo tetteren algelijk, dacht ik toen ik Fons azzo hoorde tetteren. 'Ge zult dat wel zien als ik eens goed op dreef ben' zei ik, en daarmee was de kous af. Als dien ouden schurftigaard peinsde da'k het al aan zijn neus zou hangen, hij was er lelijk nevenst.

Momenteel ben ik van z'n eigens nog niet goed op dreef. Ge leest dat. Dat klinkt nog niet gelijk het zijn moet. Dat heeft nog een verschen asem nodig. Maar dat komt. Ik klop er wel eens nevens, op dat machien met al die letters, maar normaal kan ik klaar en duidelijk mijn gedacht zeggen.

Ik ga morgen dus mijn eerste vertelling lanceren. Magda van Voncke Scheppers peinst verzekers dat ik dat azzo zal laten dat ze me gisteren langs haar neus weg kond deed dat mijn dam gelijk niet proper lag. Wacht tot morgen, 'k zal ik dan eens haar vuile waste buiten hangen. Houdt al maar een langen draad gereed.

00:10 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

van alles en nog wat toevallig uw blogs gelezen, goed zo mariette, doe zo voort .

Gepost door: petrus mannens | 21-02-06

De gastvrouwe Stijf wel gekomen, menere Petrus. Zijt gij genoemd naar dat bier? Ik hope voor u organisatie van de kermesse van calvacade dat het zondag algelijk een beetje beter were mag zijn. Frank had er wel geen goed oge in, zei Fons, die elken avond naar 't were kijkt. Maar hoop doet leven, menere Petrus. Bedankt nog wel voor u afkomen langs mijn blog.

Gepost door: Mariette | 21-02-06

De commentaren zijn gesloten.