21-02-06

Horloge

Wij hebben hier daarjuiste nogal een schete gelachen, Fons en ikke. Gisteren is menere Urbain (den InTelleCtueel van 't gebuurte) hier geweest om mij 't helpen met d'installatieaffaires van mijn blog. Zegt meneer Urbain op een bepaald moment, Mariette, zegt hij, moet er daar een horloge op staan, op dat blog. Ik peinsde in m'n eigen, zo'n montere op uw blog, da's juist maar goed om u hele dagen op te winden en ik heb dus zo'n horloge gerefuseerd.

Daarjuist komt Fons in mijn keuken en hij zegt, Mariette, zegt hij, ik peinze dat uw horloge op uw blog nietjuist staat. Ik zeg, een horloge? 'k Heb ik geen horloge op mijn blog laten zetten. Wij van z'n eigens tegader dat blog gaan bekijken en me ziele, mijn horloge stond verkeerd. Hij stond op drieenveertig na den twaalven 's nachts! En 't was verdimme rond de noene.

Wij hebben daar proberen aan te prutsen maar we vonden dat niet om dat juist te zetten. Ik zegge tegen Fons, 'k ga naar meneer Urbain bellen en juist op dat moment komt ons Cindy naar beneden en ze kijkt een moment mee en ze zegt almeddekeer, 't is geen keure staat die horloge niet juist, 't is uw teller, ma.

Maar leute dat wij daarmee g'had hebben.

13:26 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

foto bij teksteditor op eenvoudig:
waar je je berichtje invult, daaronder zie je staan: voeg een foto toe, op dat plaatje ernaast drukken, en dan via bladeren een foto zoeken op je pc
wil je je foto bovenaan hebben staan, eerst foto plaatsen en dan bericht
bij tekseditor op geavanceerd:
boven het vakje waar je je berichtje invult op het plaatje drukken naast die schaar en dan weer je foto zoeken op je pc

Gepost door: Borriquito | 21-02-06

*** zomaar is gekeken, en wel knap! succes en grtjs K

Gepost door: kathy | 21-02-06

de gastvrouwe Merci menere borriquito, ik al dat vanavond eens uitproberen. Mocht het mislukken kan ik u dan eentwaarsten eventueel bereiken voor meer telefonische info?

Gepost door: Mariette | 21-02-06

*** Even komen piepen. Grappig wel. Kom af en toe nog eens langs. Groetjes!

Gepost door: nana | 21-02-06

Schoon momenten Miljaar, Mariette, dat is hier nogal de moeite. Volgens mij gaat ge uwen teller binnenkort moeten updaten want voor dat ge het weet gaat ge plaats tekort komen voor al uw visite. Ik denk dat gij het laatste gat in de vlaamsche weblogmarkt hebt gevonden, en ge zijt goed bezig om dat gat op poëtische en schoonsprakerige wijs helegans te dichten. Daar zal zelfs minister Bourgeois - die toch wel het één en ander denkt te weten van vlaamsche gaten - ook zeer tevreden mee zijn. Als ik hem een dezer nog eens tegenkom, zal ik zeggen dat hij bij u op de koffie moet komen.
Ik wens u het allerbeste, Mariette.
En met uw permissie gaat ge mij hier nog zien.

Gepost door: Yuri Maanzand | 21-02-06

De gastvrouwe Menere maanzand, 't is al schoon en wel met uw complimenten maar Fons zag het direct dat gij een interlectueel was met dat woord dat ge bezigde voor mijn horloge, allé, mijn teller wil ik zeggen. Hahahaha, ja ik ben een lachetaarte en 'k heb soms zodanige leute dat Fons zegt, mariette, zet fons dan, let ervan op dat ge weer niet in u onderbroek doet. Bourgeois is hier al eens op de parochie geweest voor de tenstoonstellinge van de missies en dat is een goeie mens. hij klapt soms wel een brokke rare maar zijn gedachten zijn rechtedeure. Ik wil u van harte bedanken voor de overkomste. Ik zal dan eens vanavond kijken op al die andere boeken want ik heb hier al wat over de zulle g'had. Maar achter 't nieuws kijk ik wel eerst eens graag naar familie en thuis pâkken we op.

Gepost door: Mariette | 21-02-06

*** Merci veu uw bezuukske,kweet nie waffer taal da ge sprekt ma bij mou ist mechels,allee salu en tot nog is, joeng...

Gepost door: kathy | 21-02-06

De gastvrouwe Ik klap de westvlaamsche tale, zonneklopper, maar ik probeer in het an te schrijven. Dat lukt nie alsan maar ik doe mijn beste. Maar een Mechelse koekoek is vaneigenst ook altijd geestig om t'horen kwinkelieren, azzuuuu... hahahaha... Goeienavond mijn mutse zeg, da'k moest een hele dag azzo klappen mijn ene lippe hangt gegarandeerd over mijn andere! Ik zeg altijd, als we maar zonne hebben, zonneklopsterke.

Gepost door: mariette | 21-02-06

altemets Geachte Madam Courgette,
Kunt u mij als kenner van het West-Vlaams uit de nood helpen met mijn nakende doctoraatsverhandeling over 'De teloorgang van de West-Vlaamse dialecten'?
Ik ben immers op zoek naar de exacte betekenis van het woord 'ALTEMETS'. Ik heb wel een vaag vermoeden, maar ik zou dit aanvoelen graag bevestigd zien door een ervaringsdeskundige.
Met bijzondere hoogachting,
Johan Arend Happollati

Gepost door: Johan Arend Happollati | 21-02-06

de gastvrouwe Menere Johan, 'altemets' betekent 'soms'. In overdrachtelijke vorm zit daar een soorte dwang in, een omgekeerde vrage lijk dan de mensen zeggen. Maar da's dan meer in serieuzere vertellingen of in misadenromans. Met groeten en bedankt voor u belangstellinge voor mijn tale. Gegroet van mariette.

Gepost door: mariette | 21-02-06

op de vloer hahaha!
zelden dat ik zo gelachen heb voor mijn scherm!

Gepost door: stefkeswoon | 21-02-06

De commentaren zijn gesloten.