21-02-06

Bijkans geen tijd van asemen.

't Is hier nogal de moeite geweest vandage. Ik heb bijkans geen tijd van asemen gehad. Fons ligt in zijn bedde met zeer in zijn hoofd van een helen dag naar mijn blog te zitten kijken. Een optalidong of twee in zijn achterdeur en met een pulle naar zijn bedde. Hij verstaat dat niet dat ik al zoveel mensen heb die mij komen bezoeken alhier en eens afkomen en ook eens hun gedacht zetten in mijn boek en ik moet zeggen dat de meeste mensen zeer erg te klappen zijn over mijn blog. Ik probeer zoveel mogelijk de mensen ook eens op hun boek te gaan bedanken omdat ze zijn gekomen maar er kruipt daar meer tijd in dan ik had gepeinsd, aanvankelijk. Maar ge moet u niet gedezusioleerd (dat ge er dus niet moet achter kijken, maar ik peins dat dat niet juist geschreven is) voelen en iedereen blijft van z'n eigens zeer welkom om ook eens in mijn boek zijn gedacht te zeggen aangaande mijn tale en mijn inhoudelijke beschouwingen van het leven.

't Is t'hopen dat Fons er tegen morgen door is want we zouden normaal een keer tot aan de Molecule gaan achter een keu voor Fons en dan daarachter een tasse kaffie met een pannekoeke. 

18:58 Gepost door Mariette Courgette | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Bijkans geen... asemen Wat een mooi taaltje spreekt U, prachtig! Voor mij als 'Hollandse' (erger nog, ik woon in de regio Rotterdam, waar woorden als 'gozer' en uitspraken als 'ja toch, niet dan?!' ieder van links naar rechts om de oren vliegen) soms ietwat grappig, omdat de verschillen zo groot, maar toch herkenbaar zijn.

Gepost door: Rose | 21-02-06

De gastvrouwe Het moet inderdaad nie gemakkelijk zijn om dat hier te volgen als Ollandse, madam rose, maar 'k weet ik dikkels ook niet wat da'k hore als ik naar dendezen van Olland kijk op de tv, dendezen met dienen hoed dat hij altijd over die kapstok probeert te mikken en die alsan d'oplossinge van 't drama vindt in da café met die slechte vrouwen. Maar ik ben wel heel blij dat Ollanders hier blijkbaar ook eens komen in m'n boek schrijven en bedankt dat ge gekomen zijt, madam rose. Ik zal allesins ook eens bij u eentwadde komen schrijven.

Gepost door: Mariette | 21-02-06

Bijkans geen... asemen Ik ben bijna angstig een terugreactie te geven, uit angst voor miscommunicatie.

U doelt op ons eigen Baantjer, niet? Ik kijk Baantjer zelf graag op de Belgische zender, aangezien het hier in Holland op de commerciële zender uitgezonden wordt, en ik een grote hekel heb aan de reclames. Het ergerlijke is echter, dat er ondertitelingen zijn op de Belgische zender, en hoewel ik natuurlijk alles kan verstaan, lees ik tóch de ondertiteling mee! Leuk om te zien hoe oer-Hollandse woorden vertaald worden.

Gepost door: Rose | 22-02-06

De gastvrouwe Ja madam rosa, 't was dat feuilletong da'k wilde zeggen. Van die vertalinge daar kunnen wij nietend aan doen want dat zijn de directeuren van de vlaamse uitzendingsmaatschappij in Brussel die dat allemaal regelen en de gewone mens heeft daar geen zegginge in. Maar nu zult ge mij moeten excuzeren want mijnen moor kookt en 't zal dus tijd worden om mijn pulle te vullen en in mijn bedde te kruipen. Pakt dat wij morgen naar Molecule gaan dan moeten wij toch rond te vijvenalf eruit want anders is ter file, zegt Fons alsan. We zijn dan van z'n eigens veels te vroeg aan de molecule maar we wachten wij dan op de parking tot dat 't open gaat. Bestaat dat daar eigenlijk in holland, de molecule? En zijt ge daar content van? Maar 't zal nog wel eens passen dat wij klappen en ondertussen een bedankinge van mijzelve dat ge twee keer in mijn boek geschreven hebt waarvoor dank.

Gepost door: Mariette | 22-02-06

schoane fotto's Madam,
J'et gie wel e snelle dochtere! En joen vint geliekt e bitje ip generoal Patton, den deen van de tweide weireldoorloge... 'k peinzen dat da is omdat ie juste geliek een helm an et en ook e bitje omdat je e cigarre in ze moend et. 't is juste é?
Toet ten noaste ki.
Johan

Gepost door: Doktorandus Johan Arend Happollati | 22-02-06

Om te klappen Mevrouwe Courgette,
Ik vind het hier ook om te klappen! Ik zou graag uw woordenschat eens willen bekijken. Me dunkt dat daar veel prachtigs in zit.

Gepost door: nka | 23-02-06

De commentaren zijn gesloten.